Altibox Eserien

– Vi så ikke for oss at vi skulle vinne gruppa

Cato Jenssen hadde en vanvittig bra dag da Sarpsborg 08 gikk ubeseiret gjennom gruppe D - play-off-kampene er trukket.

Cato Jenssen var uovervinnelig da Sarpsborg 08 vant gruppe D.
Altibox Eserien
Slik endte gruppe D.
Eserien.no

Det ble hektisk da gruppe D skulle bli avgjort torsdag. Sarpsborg 08, med Cato Jenssen i spissen virket uovervinnelige. Viking skårte mye må og var solide i forsvar, mens Ranheim gikk på Eseriens største smell hittil, da de røk ut på grunn av dårligere målforskjell enn Kongsvinger.

Med alle gruppene ferdigspilt betyr det at Brann, Kristiansund, Mjøndalen og Sarpsborg 08 er i sluttspillet, mens Jerv, Stabæk, Raufoss, Lillestrøm, Sandnes Ulf, Vålerenga, Viking og Kongsvinger må inn i play-off for å nå sluttspillet. Det betyr også at favoritter som Start og Ranheim ikke blir å se i Bergen 6. og 7. desember.

6. desember skal nemlig åtte play-off-lag kjempe om fire plasser videre til sluttspillet som avgjøres den 7. desember. Der møtes følgende lag:

Jerv - Vålerenga
Sandnes Ulf - Kongsvinger
Raufoss - Stabæk
Viking - Lillestrøm

Alle kampene spilles på samme måte som i gruppespillet, nemlig best av to, men dobbel eliminasjon er med her. Noe som betyr at det lag må tape to ganger før det er ute.

LES OGSÅ: – Ranheim er nok klare favoritter i denne gruppen

– Det dramaet vi fikk se hadde jeg aldri sett for meg

Kongsvinger tok seg ikke til sluttspillet forrige sesong, men med to nye signeringer før denne sesongen hadde de tro på det nå. Det ble spenning helt til slutt, og etter at Behar Kovaci hadde utklasset Jørgen Andre Thorsen fra Nest-Sotra 7-1 i første kamp i siste runde, stod alt egentlig bare og falt på resultatene til Ranheim i deres kamp mot Viking. Martin Ottinsen Thuve måtte bare safe inn sin 7-1-ledelse sammenlagt, mens Ranheim måtte ta poeng mot Viking. Thuve mente det var umulig å se for seg at det skulle bli så jevnt som det ble.

Martin Ottinsen Thuve.
Altibox Eserien

– Det er mye man kan forberede seg på, men det dramaet vi fikk se hadde jeg aldri sett for meg. Etter kampen til Behar visste jeg at min kamp hadde så å si ingen betydning, bortsett fra at jeg ikke kunne tape 3-0 eller mer. Vi fulgte vel alle nesten mer med på hva som skjedde på den andre kampen. Det var vanskelig å få med seg hvordan det lå an, men det var stille, noe som var et godt tegn. Man hører nemlig veldig godt når det går bra for Ranheim. Jeg satt i en ganske lignende situasjon i forrige sesong, og vet hvor vondt det er å sitte på den tapende enden. Det var riktignok fryktelig godt å være på den seirende siden nå.

Før runden spilte Thuve opp lagkamerat Behar Kovaci som en man måtte se opp for i denne gruppen. Kongsvinger-spilleren fikk helt rett i sin uttalelse. Kovaci tapte ingen av kampene sine, og spilte utrolig solid. Thuve mener det lover bra før play-off.

– Det lover godt for play-off vil jeg si. Behar ser fryktelig solid ut og lar seg ikke knekke av presset. Jeg visste at han hadde det i seg, og det er herlig å ha en så god lagkamerat. Selv må jeg opp ett hakk. Følte ikke formen holdt i går, men motivasjonen min har vært rimelig laber. Nå har jeg masse motivasjon, og er klar for å legge ned timene og treningen som trengs, avslutter han.

LES OGSÅ: – Å debutere i Eserien på den måten jeg gjorde er sinnsykt deilig

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Sarpsborg var sett på som et av de beste lagene i gruppen, men de færreste hadde nok forestilt seg at de skulle gå ubeseiret hen og ta førsteplassen. Cato Jenssen hadde en tilnærmet perfekt dag for blåtrøyene, og forteller at førsteplassen var overraskende.

Cato Jenssen i Sarpsborg 08.
Kristian Fjeld/Good Game

– Det føles utrolig deilig å vinne, både Testad og jeg satt oss et mål om topp tre, men å vinne gruppa så vi ikke for oss.

Forrige sesong, da det var andre regler, spilte Jenssen kun 25% av kampene til Sarpsborg. Med reglene om at spillerne spiller 50% følte Sarpsborg-spilleren at han kom mer til sin rett.

– I fjor var jeg i skyggen av Paulsrud. Han er en bedre FIFA-spiller, for all del, men jeg følte at jeg beviste hva jeg er god for. Det er også bra med en ny modus i FUT kontra 85-rated i fjor. Det kreves mer tekniske og mentale ferdigheter i FUT. At jeg presterte bra i dag gjorde meg sykt motivert, oppsummerte Jenssen.

Angrepspillet til Jenssen var noe som imponerte både motspillere og kommentatorer underveis i gruppe D. Jenssen selv mener forsvaret er hans sterkeste egenskap.

– Jeg føler meg egentlig mye bedre til å forsvare, det sier kanskje sitt. Neida, jeg fikk en ro og god selvtillit etter første seier mot favoritten Ranheim. Jeg har også sett litt på Magnus Myhrhaug Kristiansen. Det er noen få ganske fancy, men gode finter som kan utgjøre en stor forskjell. Jeg merket selv at jeg var i det lekne hjørnet i dag. Jeg har blitt bedre, konkluderte han.

Siste fra forsiden