Apeks sine ambisjoner

– Vi skal bli topp 30 i verden i løpet av høsten

Regjerende seriemester i Counter-Strike har satt seg er ambisiøst mål for 2019.

Anders «aNdz» Kjær og Apeks med store ord for 2019.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Apeks sikter seg inn mot å bli blant de 30 beste lagene i verden. Det var lagkaptein Anders «aNdz» Kjær som røpet det hårete hovedmålet under en Twitter-tråd søndag kveld.

Tråden åpnet med at kaptein Kjær, etter et knepent tap under ECS-kvalifiseringen mot russiske forZe, sa seg fornøyd med utviklingen laget hans har vist den siste tiden. dGamers-kommentator Nick «9kflair» Malte fulgte så opp og spurte Kjær hva målsetningen deres var i internasjonal sammenheng.

Apeks-eier Ole Anfinnsen slang seg også med og retweetet tråden med følgende kommentar:

LES OGSÅ: Investor kjøper den regjerende seriemesteren - spillerne får lønn

– Det er opp til oss selv

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Til Gamer.no forteller Kjær at han tidligere har satt seg samme mål, men understreker at de nå står i en unik situasjon.

– Har vel selv hatt det som mål før, men vi sitter på helt andre rammer rundt som gjør at det rett og slett er mer seriøst nå. Jeg kommer ikke til å våkne opp i morgen, så har en av gutta funnet ut at de skal selge PCen. Det er nå tilrettelagt for at vi skal klare å ta steg, og det har vi alle mål og ambisjoner om å gjøre. Det handler like mye om at vi alle har blitt mer seriøse etter at vi ble profesjonelle, forteller Kjær før han legger til.

– Vi er en del av noe større, sier Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Taper vi en kamp, sitter vi i en god stund og snakker om det som gikk dårlig. Som jeg har sagt tidligere, skal vi bli virkelig bli gode til å tape. Bare der har du en enorm forskjell. Før så kunne et tap mot en antatt dårligere motstander fått et lag til å gå fra hverandre. Nå er ikke den type holdninger og tanker gode nok, vi er en del av noe større.

– Hva tenker du om nivået som ligger innenfor rammen dere setter? Føler du selv at dere er langt unna dette?

Les også
777 er Norges beste Counter-Strike-lag

– Det er et ganske vanskelig spørsmål, fordi man føler seg ofte litt bedre enn man egentlig er. Det er vel fordi når man trener sammen ser man dag etter dag potensialet som ligger der. Vi har virkelig potensiale, så det er opp til oss selv å nå dit vi vil. Vi er jo helt klart et godt stykke unna, det er det ikke tvil om, men det føles heller ikke som et umulig mål å nå. Det er et utrolig høyt nivå blant alle lag helt ned til det vi kaller «nivå tre og fire», så her gjelder det å jobbe knallhardt.

Kjær mener Apeks må skaffe seg et sterkt treningsgrunnlag og dybde i kartrotasjonen før de virkelige resultatene kommer og peker ut Copenhagen Games i april som vårens viktigste turnering.

– Første steg er å trene nok, så vi føler at vi har et godt nok antall kart med god nok dybde som vi kan spille. Det er et lite stykke dit, men når vi er der må vi spille offisielle kamper for å få tilbakemeldinger på hva vi gjør bra og hva vi gjør dårlig. Da kommer vi første delmål og det er deltakelse på Copenhagen Games. Jeg forventer personlig flere nedturer i løpet av året, før vi får det vi selv tenker er et godt resultat. Man må tørre å eksponere seg, tørre å ta sjanser og akseptere at innimellom går det dårlig. Videre har vi som mål å delta på flere typer LAN, så vi får nok av erfaringer i sekken. Det er mulig resultatene kommer på første forsøk, og det er mulig de ikke kommer før femte gang. Vi skal kjøre på til de kommer, sier Kjær.

LES OGSÅ: Bli kjent med CS:GO-seriemesterens nye daglige leder

Planlegger å hente inn en trener

Apeks hadde i forkant av Telenorliga-sesongen en treningsleir i Oslo og planlegger flere.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Kjær røper også at Apeks etterhvert vil se seg om etter en trener, men ikke forhaster seg med å hente inn en sjettemann i troppen.

– Som klubb vil vi blant annet se etter en trener i det lange løp. Det er helt klart noe man må ha, men det må også være riktig person.

Kapteinen forteller at de jobber mye på utsiden av serveren for å oppnå de ønskede resultatene. Diskusjoner som lag er en av nøklene til suksess ifølge Kjær.

– Vi har nå en veldig god miks av erfaring innad i laget, noe som gir gode diskusjoner hele veien. Det er noe klubben også har ønsket, at vi skal ha mye diskusjoner og ikke bare spille. Det er en felle mange går i, møter opp dag ut dag inn uten å ta seg en dag hvor man rett og slett bare diskuterer situasjoner og teori. Jeg tror den type trening er det som skal til for å få spillere på samme plan, som gjør at avgjørelsene i situasjoner som oppstår blir mer samkjørte og naturlige fordi man har diskutert den situasjonen på forhånd. Når det kommer til akkurat konkrete tiltak, så er det å kjøre jevnlige treningsleirer og delta på det vi kan av LAN, utdyper Kjær.

Apeks gikk inn sesongen som det andre laget i Telenorligaens øverste divisjon med finansiell støtte i ryggen. Kjær forteller at de har merket stor endring som følge av dette.

– Det er som natt og dag at vi nå får finansiell støtte. Ikke bare gjør det at man kan bruke mer tid på spillet, men det gjør at man ser på det som en jobb. Det er noen som faktisk betaler deg for å spille dataspill, da holder deg ikke med en gather her og en gather der. Det er også vår visjon som klubb at vi skal være en stor familie. Vi skal ta vare på spillerne og legge tilrette så godt vi kan for at spillerne kan bli best mulig sammen.

LES OGSÅ: «Polly» returnerer til Telenorligaen - signerer for seriemester Apeks

Hvor viktig vil kontinuitet i troppen være for dette?

– Til en viss grad er kontinuitet ekstremt viktig. Per nå er vi veldig sikre på at de brikkene vi har nå er akkurat de vi trenger for å komme dit vi ønsker. Så tar det kanskje seks måneder, så finner man ut at et eller annet element ikke fungerer, da må man gjøre noe med det. Kontinuitet er et vanskelig spørsmål når det kommer til lag. En viss kontinuitet i form av en stabil kjerne er man nødt til å ha. Men det er også slik, ved å se på topplagene, at endringer skjer fort og ofte. Er det noe som ikke funker, bruker ikke lag et halvår på å banke hodet i veggen. Da gjør de noe med det umiddelbart.

Siste fra forsiden