Eserien

– Vi skal vise alle hvorfor vi to er de beste i landet

Vålerenga er ubeseiret etter gruppespillet, og Arkan Resul er offensiv når han snakker om Vålerengas prestasjoner så langt i Eserien.

Arkan Resul går offensivt ut med sine uttalelser.
Altibox Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Det ble stor spenning i både gruppe C og D da gruppespillet skulle konkluderes i Eserien. Vålerenga var allerede videre fra gruppe C, men Sandnes Ulf og Strømsgodsets kamp om andreplassen gikk helt til siste blås på fløyta.

I gruppe D kunne alle lag gå videre, men Lillestrøm, Start og Mjøndalen var de største favorittene. Mjøndalen var uovervinnelige siste dagen, mens Lillestrøm snublet. Gruppe D levde hele veien inn.

LES OGSÅ: – Jeg føler et ansvar for å ta oss videre

– Tenk hvis vi da har en bra dag, da synes jeg synd på motstanderne mine.

Vålerenga var allerede videre før runden, men de tok ikke foten av gasspedalen for den grunn. Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Resul samlet 34 poeng på tolv kamper. Elleve seiere, én uavgjort og ingen tap. Oslo-gutta hadde før Eserien utpekt seg selv som storfavoritter, og skuffet ikke. Vålerengas Resul hadde følgende å si om dominasjonen, og prestasjonen siste runde:

Vålerengas Arkan Resul.
Altibox Eserien

– Vi dominerte gruppen, som vi forventet på forhånd. Siste dagen var ikke like dominerende, da hadde vi en dårlig dag, selv om vi vant alle kampene.

Resul videreforklarer om tirsdagens runde:

– Vi var allerede videre til sluttspill. Magnus og jeg hadde ikke øvd noe på 85 rated heller. Vi hadde ikke noe å tape, selv om man selvfølgelig ønsker å gå ubeseiret. Selv på en veldig dårlig dag, vinner vi kampene våre. Tenk hvis vi da har en bra dag, da synes jeg synd på motstanderne mine.

Global-series rankingen.
FIFA.gg

Vålerenga-spillerene, og spesielt Resul, har gått offensivt ut helt siden starten av Eserien, noe de har hatt resultater til å stå for, halvannen uke før sluttspillet starter.

– Dere kan forvente dominering på høyt nivå fra oss. Vi kommer til å spille et underholdende spill, og vi skal vise alle hvorfor vi to, er de beste i landet. Uansett hva som står på Global-series rankingen, der jeg er rangert som nummer tre. Det er bare tull, bare vent og se. avslutter Resul selvsikkert.

LES OGSÅ: – Det finnes svakheter man kan utnytte hos alle som spiller FIFA

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Det er spenningen og presset jeg lever for

Sandnes Ulf gikk noe overraskende videre fra gruppe C, i vår spådom stilte vi oss ganske uvitende til hva man kunne forvente av dem, men guttene fra Sandnes storspilte og tok seg til sluttspillet. Sandnes Ulf lå på tredjeplass før siste runde, og nettopp det hadde gitt Lagkaptein Aleksander Klubben og makker Runar Eide noe å tenke på.

– Vi diskuterte og reflekterte litt over tidligere kamper, så basert på resultatene i de kampene ble vi enige om at jeg skulle spille 75 prosent av kampene i siste runde, forklarte Klubben.

Aleksander Klubben og Runar Eide.
NTF/Eserien

Klubbens lagkamerat, Runar Eide, gikk til tider tå til tå mot Vålerenga og deres landslagspillere, han hadde dette å si om sin prestasjon:

– Det var litt blandede følelser i forhold til begge kampene, resultatmessig var jeg veldig fornøyd med den første kampen, selv om hverken jeg eller Magnus spilte noe stor kamp. Mot Arkan følte jeg at jeg hadde mer kontroll, men også der hadde jeg flere unødvendige balltap. Et straffemål hadde vært med på å senke skuldrene endel, og ville gjort at jeg kunne hatt en litt annen tilnærming til andre omgang. Vanskelig å si at det ikke ødela, men jeg hadde fortsatt kampen i mine hender selv om jeg bommet på straffen.

Kapteinen Klubben fikk den store oppgaven av å føre laget i seks av kampene, og innrømmer at det var et visst press på han før og underveis i runden.

– Jeg kjente ekstra på presset og spenningen da runden var i gang, også bygget det seg selvfølgelig enda mer opp mot Godset. Da jeg vant kampen pustet jeg lettet ut og tenkte at det verste var over, men sånn ble det ikke. Presset økte utover kvelden, og det hjalp ikke på når Nest-Sotras Jørgen Andre Thorsen, i siste kamp, first-time finesser fra 30 meter. Som jeg sa på sendinga, både før og etter kampene; det er spenningen og presset jeg lever for. Det ble derimot litt unødvendig spenning mot Nest-Sotra på slutten.

Eide la til dette om den siste kampen mot Nest-Sotra:

– Det var nervepirrende, spesielt når Nest-Sotra fikk reduseringen, men jeg kjenner Aleks' ferdighetsnivå og hadde derfor troa hele kampen.

Aleksander Klubben, Sandnes Ulf.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Sandnes Ulfs lagkaptein vant alle sine kamper, og vant kåringen for rundens spiller. Klubben var storfornøyd etter utmerkelsen:

– Det er en ære å få rundens spiller når det er så mange gode FIFA-spillere i vår gruppe. Dette er noe jeg er stolt over, og spesielt på denne kvelden. Det var rett og slett kronen på verket.

Slik endte gruppe C.
Eserien.no

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

– Jeg kom rett og slett inn i en fantastisk periode hvor jeg følte jeg traff på alt.

Mjøndalen lå på tredjeplass før siste runde, men etter vanvittige comeback og maks uttelling sto de igjen som gruppevinnere, før siste kamp var spilt. Martin Landstad Pedersen herjet med konkurrentene, og sier at alt klaffet når han forteller om opphentingen han gjorde.

Eirik Fure og Martin Landstad Pedersen.
Altibox Eserien

– Jeg følte spesielt i første kamp at jeg ikke hadde noe å tape, så jeg ble nærmest tvunget til en mer direkte og offensiv spillestil, som ga meg resultater og en flyt jeg kunne ta med meg inn de resterende kampene. Jeg kom rett og slett inn i en fantastisk periode hvor jeg følte jeg traff på alt.

Selv om han hentet tilbake tre seire etter å ha fått stafettpinnen fra lagkamerat Alexander Hildre, innrømmer Landstad Pedersen at utgangspunktene han fikk, ikke var optimale.

– Selvfølgelig så skulle jeg gjerne ha gått inn i samtlige kamper med et godt utgangspunkt, men jeg følte presset ble skjøvet over på motstanderen, hver gang de måtte forsvare en ledelse, så da slapp jeg å ha nerver.

Landstad Pedersen står igjen med ti seire, to uavgjorte og to tap etter gruppespillet, og sier at han nå er veldig klar for sluttspillet:

– Akkurat nå er selvtilliten skyhøy, det gjør at jeg kan slappe av litt ekstra og senke skuldrene mot sluttspillet. Nå vet jeg at om jeg tar det rolig, så får jeg til mitt spill.

Rundens spiller gikk selvfølgelig til Mjøndalen-spilleren etter den utrolige oppvisningen, og hovedpersonen selv var storfornøyd med det.

– Det føles godt å bli rundens spiller. Jeg hadde en tilnærmet perfekt dag, med fire av fire seire og rundens spiller. Det var en helt fantastisk måte å avslutte gruppespillet på, avslutter Landstad Pedersen.

– Jeg følte at hvis jeg klarte å spille opp mot toppnivå, så kom jeg til å vinne

Start kapret den siste sluttspillplassen i gruppe D. Kasper Hornnes er den yngste spilleren i Eserien og sier dette når han oppsummerer runden:

– Det var en veldig spennende og gøy runde. Det ble ekstra nervepirrende når vi visste at vi måtte vinne. Jeg kjente selvfølgelig litt mer på presset når vi visste LSK var tett i ryggen. Men det var noe jeg ikke prøvde å tenke på underveis, jeg hadde mest fokus på meg selv og mitt spill.

Hornnes forteller også om hvordan han forberedte seg på runden, og nevner at han ikke hadde spesielt fokus på motstanderen.

– Jeg hadde ikke analysert eller forberedt meg noe voldsomt på motstanderne. Jeg følte at hvis jeg klarte å spille opp mot toppnivå, så kom jeg til å vinne, så jeg jobbet mest med det mentale og å forbedre mitt generelle spill før runden, sa unggutten.

Sørlendingen fikk også med seg utmerkelsen for rundens mål hjem til Kristiansand. Et mål studioekspert Mats Theie Bretvik kalte et typisk Kasper-mål.

– Det var deilig å få rundens mål, og det gir absolutt selvtillit før sluttspillet. Det var egentlig vel så viktig å kunne spille opp mot toppnivået, det var det jeg tok med meg fra runden, også var rundens mål en fin bonus, forklarte Hornnes.

Slik endte gruppe D.
Eserien.no

Siste fra forsiden