Intervju

Expert Gaming / Counter-Strike: GO

– Vi skal vise oss frem internasjonalt i år

Ny artikkelserie setter fokus på de beste norske Counter-Strike-lagene.

Expert-Gaming vant 10 000 kroner etter å ha stukket av med seieren i Logitech G Counter-Strike Series i november.
Gamer.no/Valve

Gjennom en serie artikler skal vi i samarbeid med Gamermag.no bli bedre kjent med noen av de viktigste lagene i den norske Counter-Strike: Global Offensive-scenen.

Nå som 2014 er over kan vi se tilbake på et år der norske Counter-Strike-lag endelig hevder seg blant de største i Europa. Vi har hatt et lag som har vært med på en viktig turnering, og levert respektable resultater internasjonalt. Vi har i tillegg fått frem spillere som med rett fokus kan være med å dominere den norske scenen i årene som kommer, og garantert hevde seg internasjonalt. Norge slo dessuten nesten stormakten Sverige i ESEC 2014.

Entusiasmen er tilbake

Etter flere år med nedgang i den norske Counter-Strike-scenen er endelig den gryende entusiasmen tilbake, og den vokser for hver dag som går.

Expert Gaming består i dag av følgende spillere:

Vis mer

Thomas «skippii» Bekkelund
Stig «stigwOw» Holmen
Eirik «spity» Hauger
Vegard «yakin» Halvorsen
Mikal «enix» Øiestad

2015 har kommet og vi gjør oss klare for en ny sesong med Counter-Strike på sitt beste. Etter en god julepause begynner lagene så smått å finne frem rifla igjen, og treningen for den kommende sesongen er allerede i gang.

Gamermag.no vil med dette presentere en liten intervjurunde med noen av de beste lagene i Norge. Her vil vi høre litt om hvordan de føler det gikk i 2014, og hvilke fremtidsplaner de har for året som kommer.

Først ute er Expert Gaming. De har i hele fjor blitt rangert som en god nummer to, etter H2K/London Conspiracy. Laget har gjennom hele 2014 beholdt stammen i laget, med minimale bytter i lagoppstillingen. Thomas «skippii» Bekkelund, Vegard «yakin» Halvorsen, Thomas «base» Finnøy, Stig «stigwOw» Holmen og Eirik «spity» Hauger var den første lagopptillingen som ble med i Expert Gaming rett før Copenhagen Games i våres.

Etter sommeren bestemte «base» seg for å trappe ned spillingen, og valget på en ny spiller falt på Markus «maak» Karlsen. Dette skulle vise seg å ikke vare så lenge, et par dager før byLAN skulle starte kom beskjeden om at maak ble sparket ut av laget. I løpet av vinteren kunne vi se at laget spilte med Mikal «enix» Øiestad i Gamer.no-ligaen. Her kom det store spørsmål om «enix» skulle bli et fullverdig medlem av stallen, eller om han bare figurerte som en midlertidig erstatter. Rett etter seieren i Gamer.no-ligaen kom den gledelige nyheten om at «enix» kom inn som lagets siste spiller, og endelig kunne Expert Gaming slippe skuldrene ned med en fast femmer.

Seieren over Lemondogs i gruppespillet på Dreamhack Summer 2014 var et av fjorårets høydepunkt for Expert Gaming. Se opptaket her.

Oppturer og nedturer

Expert Gaming har i løpet av fjoråret hatt en del flotte plasseringer på diverse online og offline turneringer, men også et par skuffende. Først ute for Expert Gaming var Copehagen Games i Danmark. Her røyk laget ut i gruppespillet, etter tap mot britiske FM-eSports og ESC ICY BOX.

Neste turnering på agendaen skulle være den verdenskjente turneringen på Dreamhack Summer. Laget var ikke forhåndskvalifisert til turneringen, og måtte gjennom en «Bring Your Own Computer»-turnering for å kvalifisere seg til hovedsluttspillet. BYOC-en på Dreamhack blir sett på som en av verdens vanskeligste, og man må gjennom et trangt nåløye for å komme seg videre.

Det norske laget skuffet oss ikke, og vant like greit hele BYOC-en. I hovedturneringen røyk dessverre Expert Gaming ut av gruppespillet, men leverte sterke resultater mot både Na`Vi og Lemondogs.

Les også
Gamer.no viser spektakulær Counter-Strike fra Blast Pro Series til helgen

Expert Gamings resultater gjennom 2014 på diverse turneringer, offline og online:

Vis mer
  • 1. plass – Dreamhack BYOC 2014
  • 9.–16.plass – Dreamhack Summer 2014
  • 5.–8. plass – Assembly Summer 2014
  • 1.plass – Gamer.no 2014
  • Gruppespill – Copenhagen Games 2014
  • 3. plass – ESEA intermidate online turnering
  • 5.–6. plass – byLAN 2014

Kort tid etterpå ble laget invitert til Assembly Summer i Finland. Før turneringen hadde laget satt seg som mål å komme blant de tre beste, noe som helt klart var mulig når vi så hvilke lag som skulle delta. Etter to turneringer der Expert hadde røket ut i gruppespillet, klarte de endelig å gi slipp på den negative trenden. Eneste tapet i gruppespillet kom mot det svenske laget Games4u.se, og nordmennene gjorde seg klare for sluttspillet dagen etter. I sluttspillet møtte uheldighvis Expert Gaming forhåndsfavoritten Encore fra Finland. De norske guttene måtte til slutt gi etter for finnene, og måtte forlate Assembly på en litt skuffende 5.–8. plass på Assembly.

Årets høydepunkt for Expert sin del var uten tvil seieren i den norske Counter-Strike-ligaen, som hadde finale på SpillExpo. Forhåndsfavoritten London Conspiracy kunne ikke delta under SpillExpo, så BX3 skulle bli Expert sin motstander i finalen. Expert Gaming klarte å holde nervene i sjakk, og vant kampen med to strake kart. Guttene kunne endelig juble for en turneringseier og tok med seg 10 000 norske kroner i pengepremie.

Intervju med Christian «GrOggi» Hagen, lederen i Expert Gaming:

– Hvordan vil du oppsummere 2014 for lagets del?

2014 for oss var ganske bra, vi fikk vist oss frem både på godt (DreamHack, Gamer.no) og vondt (ByLAN). Men sett under det hele har 2014 vært ett bra år for oss!

– Hva føler du har vært deres sterkeste kort gjennom hele 2014?

Vårt sterkeste kort gjennom hele 2014 har vel vært at vi har hatt tilnærmet samme lagoppstilling (base trappet ned etter Assembly 2014), men har likevel vært med på alle våre LAN-deltagelser etter det. Et annet meget sterkt kort er at vi er en veldig sammensveiset gjeng, alle gleder seg månedsvis for å reise på LAN sammen.

Christian «GrOggi» Hagen, manager i Expert Gaming.

– Hva er ditt beste øyeblikk med laget i 2014?

Som beste øyeblikk så vil jeg nok sette DreamHack-prestasjonen og Gamer.no-seieren øverst. DreamHack fordi der fikk vi satt oss litt på «kartet» og Gamer.no fordi det var en finale på LAN, med en del publikum, samt at det var turneringen der de beste lagene i Norge deltok på.

– Hvilke planer har dere for 2015?

For 2015 har vi som mål å kunne vise oss frem enda mere internasjonalt, så nå til helgen er det kvalifisering til Assembly Winter og i påsken er det Copenhagen Games som står på planen.

– Hvordan ser fremtidsutsiktene til laget ut? Synes du valget med å ta inn enix var rett?

Fremtiden til laget ser veldig god ut, så klart alle spillere må opprettholde motivasjon samt utvikle seg, men det er mitt ansvar. Valget med å ta inn «enix» er jeg kjempefornøyd med, «enix» er veldig motivert og har vist seg som en spiller vi trenger. Han treffer veldig godt og har en god forståelse for spillet. Noe som da hjelper «skippii» med calling.

– Føler du selv at laget er sterkt nok til å opprettholde en plass i toppen i Norge, og hvorfor?

Expert Gaming og BX3 møttes i finalen av den norske Counter-Strike-serien i november. Her er opptaket av hele kampen.

Laget er definitivt sterkt nok til å opprettholde en plass i Norgestoppen. Vi har jo vist oss som et godt lag nasjonalt selv om finalen på SpillExpo ikke ble mot den motstanderen vi trodde og hadde håpet på.

– Hvor mye er dere villig til å satse for å oppnå de målene som er satt for 2015?

– For å oppnå de målene vi har for 2015 er gutta villig til å satse mye tid og krefter, men med tanke på at vi ikke tilbyr lønn så kommer både skole og jobb føre spilling.

– Noen siste ord?

– Vil gjerne takke «base» for at han har stilt opp på så kort varsel som han har gjort.

Denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Gamermag.no. Les mer om Counter-Strike: Global Offensive her:

Siste fra forsiden