Feature

Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Vi spår Counter-Strike-tabellen i Telenorligaen

Bli kjent med de åtte lagene som skal konkurrere om tittelen Norges beste lag.

Gamer.no/HLTV

6.-8. februar starter endelig vårsesongen i Telenorligaen med mange nye og spennende endringer fra høstens sesong som endte med seier for London Conspiracy. Forrige seierherre står for tiden uten organisasjon etter at London Conspiracy valgte å ikke fornye kontrakten med laget, og spiller under det midlertidige navnet Panters.

Telenorligaen har samtidig doblet premiepengene denne sesongen, og med det øker prestisjen umiddelbart.

– Counter-Strike: Global Offensive får mest fordi det er det største og desidert mest populære spillet, samtidig som det er spillet det satses mest på internasjonalt og i media, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no og arrangør av Telenorligaen.

Nytt for vårsesongen er også at sluttspillet skal spilles lokalt, ikke på nett slik som det har blitt gjort tidligere.

I en vårsesong der det har vært mange lagendringer, spillerbytter og to helt ferske lag i toppdivisjonen før sesongen startet skal vi spå utfallet. Som i tidligere sesonger, er det også denne gang åtte lag som skal kjempe om seriemesterskapet. Topp fire i 1. divisjon vil til slutt knive om tittelen i et sluttspill senere i vår.

8. plass: Tien Len Elektroniske Sportsklubb

Khoi «BLU3» Pham
Phu «Krazyfo» Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Henrik «Hnrk» Eriksen
Minh «minhtwo» Pham

Høstsesongens overraskelseslag som kapret førsteplassen i 2. divisjon var for mange et helt ukjent lag, men kom for alvor fram i lyset når de sikret opprykket til 1. divisjon. Nå skal de kjempe mot de beste lagene i Norge, og det vil bli en tøff oppgave.

Fordelen som kan gjøre at Tien Len kan overraske topplagene er at de kjenner hverandre godt, og at de har holdt sammen etter triumfen i høst. Et fåtall av topplagene kjenner disse spillerne, noe som også kan hjelpe Tien Len i flere kamper hvor de får momentumet tidlig.

7. plass: GamersLeague eSport

Håvard «Havard» Øien
Kristian «RIKSEN» Henriksen
Paul «Vyp» Jensen
Simon «Simma» Øvrevik
Andreas «b4t» Bergevik

En av de nyopprykkede lagene fra høstsesongen som berget plassen. Vi tror at GamersLeague eSport vil slite med å holde formen gående inn i vårsesongen som vil inneholde bedre og sterkere motstandere enn noen gang tidligere.

Flere nye spillere er hentet inn til laget, og med lite resultater internasjonalt er det vanskelig å se hvordan guttene skal klare å berge denne sesongen. Med mange nye og uprøvde navn inn i startoppstillingen kan det bli vanskelig å kjempe mot Norges aller beste lag.

Noen av spillerne tar med seg erfaring fra forrige sesong, og det kan fort være et av faktorene som gjør at laget berger plassen.

Les også
Manchester United vil kjøpe et Overwatch-lag

6. plass: Expert Gaming

Philip «Philip» Løseth
Tor «dubT» Løland Vatle
Mathias «alfonzz» Møllenes
Martin «barney» Bøhn
Tony «NiTo» Nilsen

Sist gang Expert Gaming spilte i 1. divisjon var i fjorårets vårsesong, noe som ble en katastrofe. Siden den gang er det kun Philip «Philip» Løseth som er igjen, mens Tor «dubT» Løland Vatle er tatt inn for å gi laget den nødvendige erfaringen som kreves for å kjempe mot de beste.

Expert Gaming er en organisasjon med lange tradisjoner og gode resultater i tidligere sesonger, så dette er nok en revansjesugen gjeng som nå skal vise krefter mot de beste i landet. Men med to relativt ukjente og uprøvde spillere på laget, samt at de mangler sistemann blir nok reisen tøff.

Laget berger nok plassen akkurat, mye på grunn av den nevnte erfaringen laget innehar i «Philip» og «dubT», men vil slite med å komme seg langt opp på tabellen i vårsesongen. Kan overraske med noen gode resultater mot de beste om de får en god flyt tidlig i kampene.

5. plass: Celestial Gaming

Kristian «akEz» Kornbakk
Michael «Haggis» Hagland
Rene «zynthex» Lystad
Thomas «base» Finnøy
Simen «tOAp» Tangstad

Fjorårets Badger eSports ble plukket opp av Celestial Gaming i november har tidligere vist til gode resultater i flere turneringer. Flere av spillerne har skaffet seg verdifull erfaring etter en meget god sesong etter opprykket i fjor.

Celestial vil mest sannsynlig være det laget som er med å kjemper om en sluttspillsplass helt til siste kamp, men vi tror de vil komme et hestehode bak de fire store fremst uansett. Laget er det beste av de fire nederste lagene, og kan være det laget som sjokkerer noen av de fire beste med meget gode resultater i løpet av sesongen.

4. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb

Steffen «phnien» Willumsen
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande

Etter en turbulent juleperiode med lagendringer og nye spillere sikter BX3 mot toppen igjen. Inn har en gammel legende, Karl-William «kalle» Haraldsen, kommet ut av pensjonisttilværelsen og satt fyr i håpet for BX3. Haraldsen ble kåret til den 11. beste spilleren i verden i 2011, og med han har enda en tidligere spiller kommet i Samuel «zyppe» Martinsson.

Sammen med det unge talentet Håkon «hk0n» Kvande og traverne Steffen «phnien» Willumsen og Michael «m1kkis» Sokki mener laget alvor, og ønsker selvfølgelig å sikre seg en plass i sluttspillet. Vi tror de ender på 4. plass, og dermed har et ord med i laget når ligaen skal avgjøres senere i vår. Men laget skal passe seg for å lene seg for mye på gamle meritter, siden årets vårsesong vil være en av de tøffeste og jevneste hittil.

3. plass: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Antatt lagoppstilling:
Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Joakim «stb» Sjøthun
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Stig «StiG» Holmen

Finalisten i sluttspillet i fjor har hatt en rolig periode etter høstsesongen, og vil gå inn i vårsesongen med fullt fokus om å kapre tittelen. Et av Norges mest spennende talentlag har spilt godt etter de ble plukket opp av Lions, og imponerte stort når de kom seg helt til finalen i sluttspillet i fjor.

Til tross for varierende internasjonale resultater den siste tiden vil nok fjorårets finalist kjempe med nebb og klør for å kapre nok en plass i finalen, og helst vinne den. Med sin eksplosive spillestil vil mange motstandere måtte kjempe hardt og godt for å overvinne løvene.

To spillere har forlatt klubben, noe som fører til usikkerhet rundt lagets plassering kommende sesong. Vi velger likevel å tro at de fremtidige erstatterne er av samme kaliber som tidligere og spår plasseringen ut i fra dette.

2. plass: Demise Elektroniske Sportsklubb

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Martin «cENTRYZ» Brandal

Vinnerne av fjorårets vårsesong har hatt en trøblete tid etter seieren, og har vært innom BX3 en kortere periode. Etter en dramatisk slutt på samarbeidet mellom BX3 og laget er de nå på en prøveperiode hos Demise, og vil nok gjøre alt de kan for å gjenta bragden fra i fjor.

Ut har Adam «PAINT» Fjellum gått, og blitt erstattet av stortalentet Martin «cENTRYZ» Brandal som tidligere har spilt som reserve for LGB. Demise er et meget eksplosivt lag og vil garantert være med når serien skal avgjøres i sluttspillet senere i høst.

1. plass: PANTERS

Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Pål «Polly» Kammen
Adam «PAINT» Fjellum

Fjorårets seriemester står ved sesongstart uten organisasjon, og går under navnet Panters. Adam «PAINT» Fjellum har kommet inn i laget, og det er vel få andre i Telenorligaen som har en like sterk femmer som Panters.

Laget er meget eksplosivt, og med stortalentet Kristoffer «Mystic» Michelsen i startoppstillingen vil det alltid være forventninger og press. Michelsen har imponert mange i løpet av 2015, og var spesielt i fokus i perioden han spilte sammen med LGB.

Med god internasjonal erfaring i Bjørn «Skurk» Maaren og Pål «Polly» Kammen forventes det at dette laget skal være med å kjempe i flere internasjonale turneringer, samtidig som de nesten bør være overlegne i Telenorligaen. Laget er rett og slett for godt til å ikke ta seieren i vårsesongen.

Siste fra forsiden