Feature

League of Legends / Telenorligaen

Vi spår League of Legends-tabellen i Telenorligaen

Les vår analyse og rangering av de norske topplagene.

Benedichte Breistøl/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Lørdag 6. februar er det nok en gang klart for League of Legends-delen av Telenorligaen. 133 lag er påmeldt i den fjerde utgaven av turneringen, noe som er ny rekord. Åtte lag i toppdivisjonen skal kjempe om en premiepott på
70 000 kroner.

I den anledning vil vi gi en kort presentasjon av lagene som utgjør 1. divisjon i Norge og spå hvilken plass de ulike lagene vil havne på etter ordinært seriespill. Artikkelen tar ikke for seg hvordan lagene vil gjøre det i sluttspillet.

Når seriespillet er avsluttet vil de fire beste lagene gå til sluttspillet, mens sjuende- og åttendeplassen rykker ned. Sluttspillet spilles 7.-8. mai.

LES OGSÅ: Slik spilles vårsesongen av Telenorligaen

8. plass: Riddle Elektroniske Sportsklubb G

Kristian «Lurrbakk» Grønvold (Top)
Jonas Ali «Rebelly» Fjellseth (Jungle)
Dino «Dino» Huskanovic (Mid)
Joakim «WannaB» Jahrmann (ADC)
Tommy «zApo» Ahlfors (Support)

Riddle er en relativt ny organisasjon i norsk sammenheng. Første gang organisasjonen spilte i Telenorligaen var i kalibreringsturneringen foran vårsesongen i 2015. Riddle endte på fjerdeplass i 2. divisjon i høst, med Gosh Gaming på plassen over. I januar i år inngikk Riddle og Gosh Gaming et samarbeid, og slo de to lagene sammen.

BX3s andrelag havnet på andreplass, men kunne ikke rykke opp grunnet ligaens reglement som forhindrer organisasjoner å ha flere lag i den øverste divisjonen. I januar slo altså klubbene disse to lagene sammen, og det nyopprykkede laget ble omdøpt til Riddle Elektroniske Sportsklubb G. På deres nettside annonserte de at lagets andrelag skal ta over plassen til førstelaget i Telenorligaen. Mannskapet består av tre spillere fra klubbens andrelag, i tillegg til to helt nye spillere. De forklarer denne avgjørelsen med at spillerne på andrelaget har hatt en bra «stå-på-vilje», i tillegg til en bra utvikling.

Vi tror Riddle vil slite mot de mange sterke lagene i Telenorligaens førstedivisjon. Ikke bare har de erstattet spillerne som rykket opp i fjor med spillere fra andrelaget, men de har også hentet inn to helt ferske spillere til organisasjonen. Riddle vil få det vanskelig i hver eneste kamp, og det ville vært en overraskelse om de ikke ender helt sist på tabellen.

LES OGSÅ: Telenorligaen dobler pengepremiene i 2016

7. plass: Gamermag

August «FatBat» Lindberg (Top)
Andreas «Gelefisk» Busengdal Halkjelsvik (Jungle)
Adam «LlDER» Ilyasov (Mid)
Christian Olav «Rias Gremory» Stafset (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Gamermag er et av to nyopprykkede lag fra høstsesongens 2. divisjon. Organisasjonen var også med i den øverste divisjonen våren i 2015, da de plukket opp laget NVS etter deres opprykk fra 2. divisjon på høsten året før. Dette mannskapet slet i den øverste divisjonen, og endte opp med å kun vinne én serie da laget endte helt sist på tabellen. BX3 plukket så opp dette laget i august i fjor, og kalte det for BX3 Academy.

Les også
Forhåndsfavoritten mot overraskelsen

Etter dette bestemte Gamermag seg for at de ville fortsette å satse på League of Legends. De plukket opp et nytt lag, og spilte i 2. divisjon som nDG Gamermag (under nDurance Gaming-organisasjonen). Da det ble klart at laget hadde sikret opprykket bestemte organisasjonen seg for å avslutte samarbeidet med nDurance. Laget annonserte i januar i år at de nå kun er kjent som Team Gamermag.

På lagets nettside sier både lagets AD Carry-spiller Christian Olav «Rias Gremory» Stafset og lagansvarlig Andrè «Sharky» Nyberg at organisasjonens mål er å komme blant de fire beste, og da nå sluttspillet. Gamermag har en fordel i at de har beholdt en gruppe spillere som har vært med å dominere 2. divisjon, men når man sammenligner enkeltspillerne mot de andre lagene som vil være med å kjempe om sluttspillet vil nok dette bli vanskelig for laget. De må nok belage seg på at deres Mid Lane-spiller Adam «Llder» Ilyasov, som ved flere anledninger har nådd spillets høyeste rangering, må bære laget dersom de skal overleve i den øverste divisjonen.

LES OGSÅ: Nyopprykkere møter nedrykkere i TV-kampen på søndag

6. plass: myXMG

John Martin «Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen (Top)
Håkon «Flaker» Solberg (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristoffer «Kisse» Sakshaug (Support)

myXMG kom seg helt til finalen av Telenorligaen på høsten i fjor, men har siden den gang bytten ut nesten hele laget. Det er kun lagets spiller i Mid Lane Christopher «Speyzz» Bekken som fortsatt er på laget som spilte på SpillExpo i november. Håkon «Flaker» Solberg og John Martin «Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen har tidligere spilt sammen i SupaGoatSmuggla, som rykket ned i høst. Kristoffer «Kisse» Sakshaug har også tidligere spilt for dette laget.

Lagets AD Carry-spiller Christian «Akama» Petterson spilte sammen med Bendik «Quickom» Olsen (Expert Gaming) i Jevo i høst. Dette laget rykket også ned, så denne troppen har en god del erfaring med nedrykk. Allikevel tror vi at myXMG vil kunne utnytte det faktum at mange av spillerne deres har lang fartstid i Telenorligaen. Det kommer til å bli jevnt i kampen om å holde plassen, men vi tror myXMG blir å se i Telenorligaen på høsten også.

LES OGSÅ: MyXMG bytter ut fire av fem spillere før sesongstarten

5. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb

Mikkel «Cloud» Skrede (Top)
Mads «Madyyy» Hanevik Larsen (Jungle)
Magnus «Zneaky» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tidebringer» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

BX3 har historisk sett gjort det meget bra i Telenorligaens ordinære seriespill. I de tre sesongene som er spilt hittil har de havnet på andreplass én gang, og førsteplass to ganger. Den populære organisasjonen har derimot ikke oppnådd like gode resultater i sluttspillet. På høsten i 2014 tapte de finalen mot Aria Esports, og i begge sesongene i 2015 røk de ut i semifinalen.

Til tross for historisk høye plasseringer i seriespillet, tror vi ikke at BX3 vil fortsette denne gode tradisjonen denne sesongen. I desember valgte organisasjonen å bytte ut samtlige spillere som utgjorde lagets mannskap i høstens utgave av Telenorligaen. To av spillerne som utgjør BX3s nye lag spilte i høst på organisasjonens andrelag, hvor de endre på andreplass i 2. divisjon av Telenorligaen. Dette ville egentlig resultert i opprykk, men på grunn av ligaens reglement, som sier at en organisasjon kun kan ha ett lag i samme divisjon, rykket Riddle Elektroniske Sportsklubb G opp i stedet. Resten av spillerne er nye i BX3.

Lagets kaptein Mikkel «AlphaCloud» Skrede fortalte Gamer.no i desember at de merket store forskjeller fra å være et akademilag til å bli satset på som førstelag med et apparat bygget rundt seg. Til tross for at de nå har et apparat med en trener og en analytiker, tror vi ikke at spillerne individuelt er gode nok til å være en utfordrer til topplasseringene. BX3 må nok belage seg på en plass på midten av tabellen.

LES OGSÅ: BX3 fornyer ikke kontraktene til League of Legends-laget

4. plass: Expert Gaming

Top Lane: Ikke kjent
Ole-Martin «Ploxyyy» Glomsaas (Jungle)
Bendik «Quickom» Olsen (Mid)
Jørgen «Decod» Myrlund (ADC)
Joakim «Zwitch» Soleng (Support)

Expert Gaming plukket opp plassen i Telenorligaens øverste divisjon fra Nix Elektroniske Sportsklubb etter fjorårets høstsesong. Laget har stablet sammen et mannskap bestående av flere gamle kjenninger fra Telenorligaen. Lagets jungler Ole-Martin «Ploxyyy» Glomsaas spilte på myXMG i fjor, og var med da laget spilte finalen av høstsesongen på SpillExpo i november, mens Bendik «Quickom» Olsen spilte på Jevo, som endte på en syvendeplass den samme sesongen.

Spillerne på Expert Gaming er alle individuelt gode. Det kan man se på Solo Queue-rangeringene deres fra Sesong 5, hvor alle fullførte i Master (den nest høyeste rangeringen). Likevel er det viktigere ting enn individuelle styrker som bestemmer hvor bra man gjør det i et ligaformat som Telenorligaen, og siden laget ikke har spilt sammen så lenge kan dette by på visse problemer. Expert Gaming har i skrivende stund ikke annonsert hvem som skal spille Top Lane for laget i Telenorligaen, så dette er et annet usikkert moment. Vi plasserer Expert Gaming på en fjerdeplass på grunn av deres individuelle talent og potensiale.

LES OGSÅ: To norske lag kranglet om denne League of Legends-spilleren

3. plass: Celestial Gaming

Thomas «Meisyellow» Huang (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Celestial Gaming er et av de mest veletablerte lagene i Telenorligaen. Laget har spilt i den øverste divisjonen i samtlige av ligaens sesonger, og har også vært med i kampen om seieren i Telenorligaen ved flere anledninger. De kom nærmest i fjorårets vårsesong, da laget klarte å karre seg helt til finalen av sluttspillet, hvor de måtte gi tapt for Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb som tok med seg begge titlene i 2015.

Celestial Gaming har beholdt en sterk kjerne bestående av Thomas «MeIsYellow» Huang, Jakob «Jubel» William Andresen og Sebastian «Boffen» Gsell. Disse tre spillerne har spilt sammen helt siden 2014. I en «meta» hvor lagenes evne til å samarbeide og kommunisere på et makrostrategisk nivå er sentralt, er det viktig at spillerne kjenner hverandre godt. Denne kommunikasjonen er ekstra viktig mellom spilleren i jungelen og «solo-lanerne». Her har Celestial en klar fordel foran konkurrenter som Expert Gaming og myXMG som ikke har spilt sammen like lenge.

Høstsesongen av Telenorligaen i fjor ble meget surt for det rutinerte mannskapet. Etter en neglebitende avslutning på seriespillet endte man opp med fire lag som delte andreplassen etter syv serierunder. Kun tre av disse lagene ville få en billett videre til sluttspillet, og Celestial havnet til slutt på den sure femteplassen etter at innbyrdes oppgjør var tatt i beregning. Spillerne er trolig meget revansjelystne etter denne avslutningen på fjorårets sesong, og har nok ekstra lyst til å ta en av de fire øverste plassene i årets vårsesong. Vi tror at Celestial vil havne på en tredjeplass.

LES OGSÅ: – Utfallet på lørdag er ingen stor gåte. Celestial vinner ganske lett

2. plass: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Thomas «Qtic» Hauger (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

Oslo Lions dominerte den norske scenen i League of Legends i 2015. Ikke bare vant de begge utgavene av Telenorligaen, men de viste også svært overbevisende spill i sluttspillet. Lions er hittil ubeseiret i finalene av Telenorligaen. I vår slo de Celestial 2-0, mens på SpillExpo i november kjørte de over myXMG med sifrene 3-0 i en total maktdemonstrasjon. Siden den gang har laget mistet en meget viktig brikke. Lagets Support-spiller Dennis «Denden» Bui dro nemlig til det tyrkiske topplaget Dark Passage i januar, klubben som Omid «Touch» Rosander spilte support for fra juli 2014 til april 2015. Denden var en svært viktig spiller for Lions, og blir vanskelig å erstatte.

Lions har ikke sluppet den offisielle lagoppstilling for sesongen enda, og stiller med en del nye spillere i den første runden av Telenorligaen. To av spillerne som starter mot BX på søndag – Simon «Slemp» Ellefsen og Joakim «Accziz» Torsvik – spilte på myXMG i høstens finale mot Lions, som de tapte 3-0. Adrian «Dipzey» Kjellesvik spilte Top Lane for Lions i fjor, men har før denne sesongen gått over til å være lagets jungler.

Det er liten tvil over at nDurance Gaming og Lions er de to sterkeste lagene i Telenorligaen. Det kommer trolig til å bli jevnt i kampen om førsteplassen, i en liga hvor mange lag har gjort store utskiftninger før sesongen, nDurance og Lions inkludert. Likevel virker det som om spillerbyttene til nDurance vil forsterke laget en god del, mens Lions meget sterke mannskap fra fjoråret har blitt noe svekket. Vi tror derfor at Lions havner på andreplass.

LES OGSÅ: Lions med overkjøring i finalen av Telenorligaen

1. plass: nDurance Gaming

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Pettersen Fjell (Mid)
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Det var stor spenning rundt hva nDurance Gaming kunne få til da de på papiret satte sammen et meget sterkt mannskap foran fjorårets høstsesong. Det var særlig store forventninger til to av spillerne, Omid «Touch» Rosander og Isak «Energy» Pettersen Fjell. Begge har tidligere spilt i Tyrkia, og har erfaring fra internasjonale turneringer, henholdsvis 2014 World Championship for «Touch» og 2015 Mid Season Invitational for «Energy».

nDurance endte blant de fire lagene som kom til sluttspillet i deres debutsesong i 1. divisjon, men røk ut etter en jevn serie mot myXMG. nDurance har beholdt kjernen i laget med «Energy», «Touch» og «Sharp», men de har også hentet inn en ny spiller i ADC-posisjonen. Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland spilte i fjor på BX3, og var en av de mest verdifulle spillerne på det laget, som også kom til semifinalen i høstsesongen. Dette er en av landets desidert beste ADC-spillere, og til tross for at Nikolai «Moodini» Martinsen hadde noen bra prestasjoner, inkludert et «penta kill» mot Celestial Gaming, er dette trolig en stor oppgradering for laget.

nDurance annonserte sin startende Top Lane-spiller på onsdag denne uken. Dette kan skape en viss usikkerhet for mannskapet. Likevel har nDurance beholdt flere spillere enn mange av konkurrentene, og laget ser meget sterkt ut på papiret. Derfor tipper vi at nDurance tar førsteplassen i seriespillet.

Vårsesongen av Telenorligaen starter offisielt lørdag 6. februar klokken 18:00, med oppgjøret mellom Riddle og Celestial Gaming. Den kampen kan du se på GamerTV.

Siste fra forsiden