League of Legends

Vi spår resultatet av gruppespillet i verdensmesterskapet

Les vår analyse og se hvem vi tror går videre til kvartfinalene.

Riot

Det er nå en drøy uke til World Championship 2015 – årets gjeveste League of Legends-turnering – braker løs, og de fleste lagene er godt i gang med treningsleir i verdens e-sporthovedstad, Seoul.

Selve turneringen ser du på Riots Twitch-kanal fra torsdag 1. oktober. Gruppespillet i Paris pågår frem til 11. oktober, så er det pause frem til kvartfinalene i London 15.-18. oktober. Semifinalene spilles i Brussel 24. og 25. oktober, mens finalen i Berlin avholdes på Mercedes-Benz Arena søndag 31. oktober.

Sjekk den offisielle hjemmesiden for League of Legends for full oversikt over kamper og tidspunkter.

I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med alle lagene, og se hvem vi tror går videre fra gruppespillet.

Gruppe A

Denne gruppen har av mange analytikere og kommentatorer blitt karakterisert som «livets gruppe», ettersom den ikke inneholder noen store utfordrere til å vinne årets mesterskap. Allikevel er dette trolig den mest åpne gruppen, ettersom alle lagene har en reell sjanse til å gå videre. Det andreseedede koreanske laget KOO Tigers utpeker seg som en klar favoritt til å vinne gruppen, og de vil trolig kunne bruke kampene til å eksperimentere og skjule sine strategier for kvartfinalen.

Laget som blir med KOO Tigers til kvartfinalen er det større usikkerhet over. Den regjerende nordamerikanske mesteren CLG ventes av de fleste å ta andreplassen, men på grunn av problemer med arbeidsvisum for lagets startende jungler Jake «Xmithie» Puchero har lagets andrevalg i Mid Lane-spilleren Choi «HuHi» Jae-hyun blitt oppført som lagets startende jungler i mesterskapet. Laget har selv sagt at resultatene i treningskampene ikke har blitt verre, så det er mulig dette ikke har svekket laget nevneverdig.

Seo-haeng «Kuro» Lee hos KOO Tigers.

Det store fokuset i denne gruppen, og trolig i turneringen som helhet, vil være Top Lane. Måten metaen har utviklet seg på i det siste har skjøvet fokuset fra Mid Lane til Top Lane, særlig etter Riot Games’ nylige endringer av helter som Darius, Garen, Fiora og Gangplank. «Smeb» (KOO), «ZionSpartan» (CLG) og «Mylon» (paiN) har tidligere vist at de mestrer en spillestil fokusert rundt Top Lane-spillerens evne til å ta kampene i sine egne hender, mens det er større usikkerhet rundt taiwanske «Steak» på Flash Wolves. Allikevel tror vi at Flash Wolves vil trekke det lengste strået i duellene med paiN Gaming, og plasserer derfor paiN på sisteplass. Til tross for dette kan man forvente seg svært jevne og spennende kamper i denne gruppen, og man skal ikke se bort fra at paiN kan ta et par skalper.

Vår spådom:

1. plass: KOO Tigers (til kvartfinale)
2. plass: Counter Logic Gaming (til kvartfinale)
3. plass: Flash Wolves
4. plass: paiN Gaming

Gruppe B

Dobbelt regjerende europeisk mester Fnatic var ikke like heldig som CLG med gruppen de havnet i, men det kunne allikevel vært verre. Fnatic går inn i dette mesterskapet som vestens store utfordrer til å stoppe koreanernes dominans, og de har selv uttalt at målet deres for mesterskapet er en topp fire-plassering. Laget gikk ubeseiret gjennom sommerens sesong med 18 seire, og selv om de måtte slite mot Origen i finalen gikk de til slutt seirende fra det hele. Fnatic har vist svært få svakheter, men dersom man skal velge ut én svakhet som bedre lag kan kapitalisere på vil det være deres passive early game og laning.

Bora «YellOwStaR» Kim hos Fnatic.

Invictus Gaming kvalifiserte seg for turneringen som tredje og siste kinesiske lag gjennom en såkalt «gauntlet». I denne turneringen spilte de med versjon 5.16, og viste der at de mestret denne patchen. Siden ingen av de andre lagene i gruppen har spilt på med denne oppdateringen, som ligner mye på versjon 5.18 som verdensmesterskapet spilles på, har de en klar fordel. Det kinesiske laget har en svært aggressiv stil, men de er også veldig ujevne i prestasjonene. Den rutinerte jungleren «KaKAO» fra Korea er en viktig faktor for laget, og hans prestasjoner vil spille en stor rolle i hvor langt de kan komme i turneringen.

Les også
Oslo Lions er vinnere av Telenorligaen

De Taiwanske mesterne ahq e-Sports Club går frem som en utfordrer i denne gruppen, og selv om få forventer at de skal komme seg videre, kan de fort være med på å avgjøre hvem som vinner gruppen. Mid Lane-spilleren «westdoor» er lagets stjernespiller, og det faktum at mange av hans favoritthelter som Twisted Fate og Diana er på vei tilbake inn i metaen vil gjøre lagets sjanse større. Se opp for ahq i enkeltkamper!

Det nordamerikanske laget Cloud 9 klarte ved nød og neppe å kvalifisere seg til sitt tredje verdensmesterskap på rad, men årets utgave av laget virker mye svakere enn tidligere år. Til tross for at «Hai» kom inn og reddet laget på mirakuløst vis mot slutten av sesongen, er det fortsatt store spørsmålstegn ved de individuelle ferdighetene hans. Det samme gjelder for «Balls» i Top Lane. Cloud 9 vil nok slite med å vinne noen kamper overhodet i denne gruppen.

Vår spådom:

1. plass: Fnatic (til kvartfinale)
2. plass: Invictus Gaming (til kvartfinale)
3. plass: ahq e-Sports Club
4. plass: Cloud 9

Gruppe C

Denne gruppen er trolig den mest forutsigbare, siden den har to av favorittene til å vinne hele mesterskapet, og to av turneringens antatt svakeste lag. Allikevel er det mye interessant å få med seg i gruppe C. Dersom du ikke har tid eller interesse til å se på alle kampene i gruppespillet burde du i hvert fall notere deg kampene mellom verdensmesterne fra 2013 SK Telecom T1 og kinesiske EDward Gaming.

Sang-hyeok «Faker» Lee i SK-Telecom.

Disse to lagene møttes senest i finalen av 2015 Mid-Season Invitational i mai i år, hvor EDward Gaming til slutt gikk seirende ut med 3-2 i kamper etter en genial taktisk manøver av lagets trener Ji «Aaron» Xing. Oppgjørene mellom disse lagene står allikevel ikke bare om heder og ære. Disse kampene kan nemlig fort være en forsmak på en av semifinalene i årets turnering, om ikke selve finalen. Det er bare å glede seg!

Det europeiske laget H2k-Gaming kvalifiserte seg på poeng til tross for at deres beste plassering i årets to utgaver av EU LCS var en tredjeplass. H2k og trener Neil «PR0LLY» Hammad må diske opp noe helt spesielt på den strategiske fronten dersom de skal ha håp om å gå videre fra gruppen. For mange blir oppgjørene mellom SKTs superstjerne «Faker» og H2ks koreanske Mid Lane-spiller «Ryu» et høydepunkt i årets gruppespill. De fleste husker fortsatt Fakers utenomjordiske runddans med Ryu i finalen av OGN Summer 2013. (https://www.youtube.com/watch?v=ZPCfoCVCx3U). Det var etter dette en 17 år gammel Faker ble sett på som verdens enestående beste spiller, og over to år senere mener de fleste at han fortsatt innehar denne tittelen.

Thailandske Bangkok Titans kom seg gjennom kvalifiseringen for Wild Cards på en svært lite overbevisende måte, og anses som det klart svakeste laget i årets mesterskap. Mot to av verdens beste lag kan dette ende stygt for laget fra Bangkok, som nok bare gleder seg over at de skal spille i verdens gjeveste LoL-turnering.

Vår spådom:

1. plass: SK Telecom T1 (til kvartfinale)
2. plass: EDward Gaming (til kvartfinale)
3. plass: H2k-Gaming
4. plass: Bangkok Titans

Gruppe D

D for «Dødens gruppe» - dette kunne ikke blitt mye verre for publikumsfavorittene Team Solo Mid og Origen. De møter regjerende kinesiske mester LGD Gaming og andreplassen fra sommerens koreanske finale KT Rolster. Særlig vanskelig blir det for TSMs veteran i Top Lane, «Dyrus», som møter på noen av verdens beste Top Lanere i «Acorn», «Ssumday», «Flame» og «sOAZ». Ekspertkommentator og tidligere trener for CLG Christopher «MonteCristo» Mykles hevdet følgende på Twitter da gruppene ble klare: «I doubt TSM will even win a game at Worlds this year».

Paul «SoaZ» Boyer Origen hos Origen.

MonteCristo er kanskje ikke den mest objektive personen når det gjelder TSM, men etter deres svært vaklevorne sesong i den nordamerikanske ligaen er nok ikke dette en alt for usannsynlig spådom. Dersom de skal ha en sjanse for å utfordre denne gruppen må de heve lagets individuelle prestasjonene betraktelig, i tillegg til å forbedre deres svært lite imponerende «picks og bans».

Kinesiske LGD Gaming overrasket mange da de slo ut forhåndsfavoritten EDward Gaming i semifinalen i sommerens sluttspill for LPL. LGD slo også Qiao Gu Reapers i finalen, og kvalifiserte seg som Kinas førsteseed. Etter deres svært overbevisende fremvisning i sluttspillet har LGD for mange steget opp som forhåndsfavoritt SK Telecom T1s største utfordrer. Anført av verdensmesteren fra fjorårets turnering «Imp» kan LGD gå hele veien i årets turnering, til tross for at det talentfulle laget har slitt mye med utbyttinger av trenere i år.

Det ventes at koreanske KT Rolster blir med LGD Gaming til kvartfinalene, men det er større usikkerhet rundt det koreanske lagets sjanser. Dersom franske «sOAZ» på Origen klarer å demme opp meget sterke «Ssumday» i Top Lane kan Origen ha en sjanse til å gå videre. Nøkkelen til Origen for å avansere blir å skape tidlige ledelser, som de har vist de er gode på å kapitalisere på. Dersom de faller bak tidlig blir det mye verre for den relativt nye organisasjonen.

Vår spådom:

1. plass: LGD Gaming (til kvartfinale)
2. plass: KT Rolster (til kvartfinale)
3. plass: Origen
4. plass: Team Solo Mid

Selve turneringen ser du på Riots Twitch-kanal fra torsdag 1. oktober. Sjekk den offisielle hjemmesiden for League of Legends for full oversikt over kamper og tidspunkter.

Siste fra forsiden