Feature

Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Vi spår utfallet av høstens norske Counter-Strike-liga

Bli kjent med de åtte topplagene og les vårt tabelltips.

PREMIEFORDELINGEN I TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Søndag 30. august starter høstens sesong av Counter-Strike: Global Offensive i Telenorligaen for alvor. Lavere divisjoner kom i gang tidligere i uka, men det først til helgen at topplagene spiller sine åpningskamper. Som i tidligere sesonger, er det også denne gang åtte lag som skal kjempe om seriemesterskapet.

Nytt for sesongen er at VGTV har ukentlige sendinger, der rundens hovedkamp er høydepunktet. Dette er en del av deres nye e-sportsatsing.

Rune Fjeld Olsen, spillansvarlig i VG hadde følgende å si om satsingen:

– På VGTV hadde vi først en dokumentarserie om e-sport og e-sportspillere. Det fødte en interesse inn i organisasjonen utover de som jobber med spill, om at e-sport er noe vi bør satse på. Deretter gjorde vi et forsøk med finalen av Telenorligaen i våres. Responsen der var innmari god, både med tanke på tilbakemeldinger og visningstall, så det at vi nå kjører hele sesongen direkte er en naturlig forlengelse, forteller han til Gamer.no.

I anledning seriestarten førstkommende helg har vi sett litt nærmere på lagene som deltar, og spådd tabellplasseringen deres. Vi starter med sisteplassen og jobber oss oppover mot førsteplassen. De fire beste lagene etter endt seriespill vil delta i et sluttspill og finalen spilles foran publikum på SpillExpo første helgen i november.

LES OGSÅ: Slik spilles og vises Telenorligaen for publikum denne høsten

8. plass: Badger eSports

Kristian «Akez» Kornbakk
Andreas «B4t» Bergevik
Aslak «Kalsa» Nicolaysen
Rene «Zynthex» Lystad
Michael «Haggis» Hagland

Badger tok førsteplassen i vårens 2. divisjon, på håret foran GamersLeague eSport. Dette er enda et lag som mest sannsynlig vil slite mot topp fire. Flere spillere fra vårens triumf er byttet ut med nye, så det ligger stor uvisshet om hvordan de klarer seg. Badger nok må regne med å hente poengene sine fra lag på nedre halvdel av tabellen. Ustabiliteten til mikslaget Partyastronauts kan komme dem til gode, hvis de stiller svekket, men alt i alt tipper vi at Badger rykker ned igjen.

7. plass: Partyastronauts

Boye «slickb» Telstad
Gullik «Cy» Granerud
Marius Ulfred «firesenz» Holte Bærøy
Glenn «nov» Moen
Joakim «stb» Sjøthun

Dette er det store mikslaget i 1. divisjon. I Partyastronauts finner vi mange gamle ringrever som har spilt siden Counter-Strike: Source, og som innehar verdifull erfaring. Dette kan være den viktige forskjellen for å vinne kamper kamper mot antatt bedre motstand, men gamle vaner kan også være vonde å vende. I vårens sesong var de relativt svake, med bare én seier på sine sju kamper. De berget så vidt plassen på ved å vinne mot Zodiacs Dragons, som hadde lik poengsum ved sesongens slutt, noe som gjorde at Partyastronauts fikk beholde plassen på innbyrdes oppgjør. Laget står i fare for å rykke ned, og vi tror de ender på en 7. plass denne sesongen. De kan finne på å berge plassen, men uten endringer og med et mer miks-lignende lag denne sesongen ser det vanskelig ut.

6. plass: GamersLeague eSport

Les også
Blizzard med ny oppdatering på Overwatchs testserver

Vegard «Nimmern» Øien
Håvard «Havard» Øien
Marius «BarryBombPlant» Ulvund
Bendik «Decn» Osmund Fotland
Simon «Simma» Øvrevik

Dette unge og fremadstormende laget sikret opprykksplassen allerede før siste runde, med en pen andreplass rett bak Badger eSports i vårens 2. divisjon – som egentlig aldri var spennende. Det er imidlertid vanskelig å se hvordan disse gutta skal klare å hamle opp med de fire beste i 1. divisjon, så poengene må nok plukkes fra nedre halvdel. Med et satsende Demise og nykomponerte Lions blir det veldig tøft å finne åpninger.

Laget har beholdt de fleste spillerne fra forrige sesong, noe som er veldig positivt. Vi tror at GamersLeague vil plukke poeng både fra Badgers og partyastronauts, noe som gjør at vi tipper de berger plassen i 1. divisjon.

5. plass: Demise Elektroniske Sportsklubb

Christian «kSwitch» L'orange
Wojciech «THOR» Pròchniak
Jon Erik «zotka» Øygarden
Snorre «fletch» Granerud
Kenneth «JeanuZ» Sanden

Semifinalen mellom BX3 mot LGB i vårsesongen av Telenorligaen.

Med tre spillere fra fjorårets Expert Gaming-lag, har Demise ryddet opp innad i laget. Det nykomponerte laget har vist gode resultater i ESL CS:GO Open-turneringen, ved å være ubeseiret over lengre tid. Dette er et meget spennende og relativt ungt lag med masse spreke spillere, som kan slå de fleste motstandere på en god dag. Gutta ledes nå av Christian «kSwitch» L'orange og vi tror samspillet blir vesentlig bedre sammenlignet med hvordan de tre nye spillerne gjorde det forrige sesong. Demise kan fort havne blant de fire beste, og vil fort anses som en joker til å komme til sluttspillet.

4. plass: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Thomas «base» Finnøy
Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Henrik «neto» Kristengård
Viktor «Cyph» Johansson

Nye Lions har plukket tre spillere fra AGENT, og satt de sammen med to gamle veteraner i organisasjonen. Årets mål vil nok være en førsteplass i Telenorligaen, men med en forholdsvis nykomponert startoppstilling som sleit mot ganske ukjente lag i Assembly Summer vil de mest sannsynlig lande på en fjerdeplass når poengene telles opp senere i høst.

Lions klarer garantert å sikre seg en plass i sluttspillet, og der kan alt skje, slik vi så i vårens sesong. De har en spennende og ung startoppstilling med massevis av talent, noe Agent viste i vår. Nå er det mest spennende å se hvordan denne nykomponerte lagoppstillingen vil klare seg mot de beste.

3. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum

Vårsesongens vinner av Telenorligaen, dengang under navnet Temp.no, har endelig blitt plukket opp av en organisasjon. Nå har de støtte i ryggen, og kan fort reise på flere internasjonale turneringer i løpet av høsten. Dette er også grunnen til at vi tipper de på en tredjeplass. Med mange flere kamper å spille, vil nok seriemesteren slite mer med å gjenta bedriften. Det som er sikkert er at laget havner i alle fall topp 3, for spillerne de har er meget solide og bygget seg opp verdifull erfaring og samspill i løpet av vårsesongen.

Det som kan bli avgjørende for om BX3 tar førsteplassen etter seriespillet er samholdet. De har spilt sammen lenge, mens både London Conspiracy og Copenhagen Wolves er forholdsvis nykomponerte lag, noe som fort kan felle dem når sluttspillet nærmer seg.

Under ser du opptak av finalen mellom BX3 og Temp.no i vårsesongen av Telenorligaen (artikkelen fortsetter under videoen):

2. plass: London Conspiracy

Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Fredrik «slap» Junbrant
Femtemann ikke bekreftet

London Conspiracy har returnert til Counter-Strike: Global Offensive, også denne gangen med en norsk gjeng bak roret. Her har du tidligere BX3-spillere, London Conspiracy-spillere og et ungt svensk talent som får skryt fra alle kanter. Mye ligger til rette for at de kaprer andreplassen denne sesongen, men med sistemann foreløpig ubekreftet er det vanskelig å se helt hundre prosent hvordan de kommer til å se ut.

Laget sitter på en god miks av verdifull erfaring og spennende spillere, noe som tilsier at det kan bli meget spennende å følge disse gutta både i Telenorligaen og internasjonalt den kommende høsten. Vi tipper at laget kommer på en fin andreplass, og sikrer seg en plass i sluttspillet.

1. plass: Copenhagen Wolves

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan
Erik «zende» Sundeqvist
Simon «twist» Eliasson

Det nykomponerte storlaget som forrige sesong toppet tabellen før sluttspillet under LGB-flagget, har kvittet seg med Pål «Polly» Kammen og Martin «cENTRYZ» Brandal til fordel for svenskene Erik «zende» Sundeqvist og Simon «twist» Eliasson. I tillegg har de byttet organisasjon fra LGB til Copenhagen Wolves. Laget har fortsatt til gode å vise seg frem etter forandringene, så hvordan samspillet og kommunikasjonen vil være er vanskelig å vite.

Vi tror at Copenhagen Wolves tar førsteplassen etter endt sesong. Med tre spillere som var hovedpersoner i vårens sesong for LGB, samt to nye og spennende svensker inn er det vanskelig å se noen andre ta fra de seieren. Det store spørsmålet er om deltakelsen i internasjonale turneringer tar fokuset vekk fra Telenorligaen. Det kan også bidra til å slite ut spillerne før de skal spille kamper. En ting er sikkert, og det er at topplaget garantert havner i sluttspillet.

Siste fra forsiden