Botlancers v2 i King of Nordic

– Vi tar dette som en erfaring

Botlancers v2 håper å kunne vinne ukens King of Nordic slik at det blir påfyll av kanelboller og Battery.

Valve

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Episode åtte av sesong åtte i King of Nordic starter fredag kveld, og etter at nordmennene har stilt med to topplag i fra Telenorligaen de siste ukene, kommer nå et mer ukjent mikslag inn.

Botlancers v2 er det flotte navnet de går under, og skal gjøre det de kan for å vise hva Norge kan i Counter-Strike.

– Motstanden var relativt dårlig denne uka

DETTE ER BOTLANCERS V2

Vis mer

Esben «esp» Stranden
Markus «MnN» Nilo Nilssen
Aleksander «deeboe» Kristensen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Johan Magnus «Joh4NN» Olsen

Kaptein i laget, Esben «esp» Stranden, sier at de meldte seg på turneringen bare for å se hvor langt de kunne komme. Mange av topplagene var opptatt med lokale turneringer forrige helg, og det ble dermed åpent for flere lag i kvalifiseringen.

– Vi meldte oss på som en miks, og planla bare å se hvor langt vi kunne komme. Vi ble deretter seedet til sluttspillet i kvalifiseringen, hvor vi møtte andre mikslag. Vi møtte til slutt et lag som på papiret skulle være bedre enn oss, men vi visste at dersom vi spilte sent, og sammen, så kunne vi ta det nokså enkelt, og det gjorde vi. Motstanden var relativt dårlig denne uka.

Esben «esp» Stranden.
Privat

Siden Norge ikke har vunnet i turneringen i hele 2017, håper Stranden at de kan gjøre noe med dette, selv om forventningene er moderate.

– Det er en stund siden Norge sist vant, så vi håper jo selvfølgelig på å endre på det. Vi går som sagt inn som en miks, så vi tar dette som en erfaring. Dersom vi skal klare å komme langt, må skuddene sitte hos alle mann, og kommunikasjonen må være på topp. Vi har ikke lagt inn noen forberedelser, forteller Stranden.

Alle spillerne er forholdsvis ukjente for Ola Nordmann. Stranden forteller litt om sine lagkamerater til Gamer.no.

– Fire av oss er fra samme område, og sistemann er en vi har spilt en del med. Alle fem spiller i 2. divisjon, og bestemte oss bare for å lage en gøy miks til ukens kvalifisering. Jeg og «Jimbo» har spilt på lag i en god stund, og vi kan skyte hardt fra oss. «MnN» og «deeboe» er solide spillere som vi både har spilt med og mot før, og de kan være irriterende å spille mot på grunn av sin aggressive spillestil. «Joh4NN» er en aggressiv spiller som også skyter hardt fra seg.

På spørsmål om hvilken motstander som kommer til å bli sterkest på fredag, trekker Stranden frem våre nærmeste naboer.

– Sverige viste seg ekstremt gode forrige sesong, men de ser heldigvis ikke like sterke ut nå ettersom de ikke bruker de samme spilleren. Danmark har også vist at de kan måle seg med Sverige, og Finland har et par stjernespillere de også. Vi kjenner ikke de eventuelle miksene de kommer til å stille med, men vi vil nok si at Danmark og Sverige er de to favorittene.

Les også
Norsk kvalifisering til stor nordisk Counter-Strike-turnering lørdag

Alle sammen spiller til daglig i 2. divisjon, og noen av dem har mål om å rykke opp allerede i høst.

– Jeg og «Jimbo» ligger på tredjeplass i 2. divisjon, noe som gjør at vi foreløpig ligger på kvalifiseringsplassen. Vi er ikke helt fornøyde med plasseringen vår foreløpig, ettersom vi mener vi burde vært blant de to beste. Vi har hatt et par situasjoner i løpet av sesongen, blant annet et par uventede uavgjort-kamper, og spillere som finner ut hvordan de skal vinne tre poeng på tynne regler. Vi har ennå muligheten til å sikre direkte opprykk, som er målet, forteller Stranden.

I King of Nordic har seerne mulighet til å stemme ut et kart. På spørsmål om hva taktikken blir, og hvilket kart de ønsker seerne skal stemme ut, svarer Stranden følgende.

– Taktikken vil nok enkelt og greit være å spille ut i fra å plukke motstanderen. Vi vil variere mellom å spille sakte og eksplosivt, og kommer til å kjøre mye som en enhet. Kartene vi vil unngå er Inferno og Nuke.

Hvis laget vinner sluttspillet, kommer pengene til å brukes på det de selv føler for.

– «MnN» skal nok definitivt bruke pengene på Battery og kanelboller, mens resten av oss bruker det nok på mat og skins, avslutter Stranden.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 6. oktober.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden