Nordavind ute av FACEIT Minor-kvalifiseringen

– Vi tar med oss det gode spillet og trener hardere fremover

Nordavind imponerte mot Epsilon og Heroic, men det holdt ikke til avansement.

Nordavind-trener Jasmeet «RoSeY» Gill forteller om et skuffet lag, som likevel har imponert mange.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Håkon «hallzerk» Fjærli

Jasmeet «RoSeY» Gill (trener)

I helgen var det lukket kvalifisering til FACEIT Minor-turneringen som spilles 19. til 22. juli i London. De åtte beste lagene i den lukkede kvalifiseringen fikk en plass i Minoren, og det skulle gå helt til siste kart før Nordavind fikk sin skjebne bestemt.

LES OGSÅ: – Det er veldig viktig å ha en person på utsiden av spillet

Viste seg fra en god side

Selv om det forholdsvis nykomponerte norske laget ikke kom seg videre, viste de gode takter. Morten «zEVES» Vollan ble med for cirka en måned siden, og virker å ha fått struktur på de store talentene klubben innehar. Counter-Strike-trener Jasmeet «RoSeY» Gill forteller om et lag som er skuffet.

Jasmeet «RoSeY» Gill var tidligere spiller for Nordavind. Nå fungerer han som trener.
Sindre Stien/Nordavind

Vi er selvfølgelig skuffet over å være så nærme, og ikke klare det. Det er ekstra bittert med tanke på hvordan utfallet kunne vært om vi kanskje gjorde noe annerledes på noen runder. Ekstra leit med tanke på at den Kinguin-matchen hvor vi ligger ganske bra an til å vinne 2-0. Men sånn er vel gamet. Alt i alt viser vi en god figur. Det er bare trist akkurat nå, forteller Gill.

Han sier også at laget trenger litt tid på å komme seg over skuffelsen, men forteller at de har en plan om å jobbe videre.

– Vi tar en dag eller to for å nullstille oss, så begynner vi igjen med trening. Et av målene vi hadde var å kvalifisere oss til en major-kvalifisering, men det er ekstra vanskelig for lag som oss. Spesielt når man hele tiden skal spille mot de beste lagene i henhold til seeding. Men jeg syns vi bare skal ta med oss det gode spillet og trene hardere fremover. Så kommer det alltid nye muligheter for å vise seg frem.

Nordavind måtte møte store lag, med tidligere major-vinnere. Gill sier at de har møtt de i trening før, og mener samtidig de hadde muligheten til å slå flere av de.

– Vi har vist gode tendenser i trening mot lag på det nivået så vi visste det var gode muligheter. Mot LeftOut var det noen runder vi tapte som vi egentlig skal ha, og når vi tapte de ble det ekstra vanskelig å knekke økonomien deres. I tillegg var «ScreaM» ekstra heit. Vi vet hva de gjør og hvordan de liker å spille men det var bare små feil som gjorde at vi tapte, sier Gill om kampen mot LeftOut, før han legger til.

– Mot Kinguin visste vi nesten alt de gjorde og hvordan vi skulle stoppe det, men små marginer gjorde at vi tapte den kampen. Hadde vi hatt mer tid så kunne det sett annerledes ut. Men alle gutta gjør en god figur og det er viktig at vi tar med det gode videre.

Utover høsten ønsker laget å delta i flere turneringer, og har satt satt seg et mål i ESEA. Høstsesongen i Telenorligaen er også en prioritet.

– Vi har et håp om å rykke opp til ESEA Mountain Dew League. Det blir prioriteringen videre. Så blir det nok alltid nye kvalifiseringer. Det hadde vært ekstra kult å kunne dra på LAN igjen. Vi kommer også til å spille i Telenorligaen.

Les også
– Det å kunne velge en motstander i semifinalen er ikke en kjempefordel

Møtte kanoner hele veien

Etter å ha møtt solid motstand som Ninjas in Pyjamas, Heroic, Epsilon, Kinguin skulle Nordavind møte LeftOut helt til slutt, som består at tidligere EnVyUs-spillere. Før siste kamp hadde Nordavind tapt mot Ninjas in Pyjamas og Kinguin, mens de hadde kjempet heorisk og slått både Epsilon og Heroic.

LeftOut-kampen startet hektisk, og det så ut til at Nordavind kom til å gå på en liten smell. Første kart endte hele 16-8 til franskmennene. På andre kart, Overpass, var Nordavind solide hele kampen gjennom og vant 16-12.

På siste kart, Dust 2, var det spennende i hele første omgang. LeftOut så ut til å dra fra, men nordmennene klarte å karre til seg seks poeng før halvspilt kamp. I andre omgang var det dessverre bare ett lag som hadde mer å gi, og det var LeftOut. Nordavind måtte se seg slått i kvalifiseringen, og får ikke mulighet til å delta i årets andre Major-turnering.

Siste fra forsiden