Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

– Vi valgte Riddle mye basert på siste serierunde

Anders «aNdz» Kjær i Apeks er klar på hvilke forventninger som stilles før semifinalen mot Riddle.

Anders «aNdz» Kjær og Apeks er regjerende seriemester.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Apeks mot Riddle står først på menyen når Counter-Strike-delen av Oslo E-sportfestival begynner. Lørdag spilles semifinalene før hele festivalen avsluttes med forrykende finale søndag.

Sluttspillet ser du lørdag 25. mai klokken 13:00 på VGTV »

Apeks er en av de største favorittene før sluttspillet skytes i gang lørdag klokken 13:15. Lagkaptein Anders «aNdz» Kjær stiller forventninger til både seg selv og Nordavind, og mener de burde ha god kontroll på Riddle. Likevel understreker kapteinen at alt kan skje.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I TELIALIGAEN I COUNTER-STRIKE

Vis mer

Lørdag 25. mai:
Kl. 13:15: Apeks - Riddle
Kl. 16:30: Stabæk Momentum - Nordavind

Søndag 26. mai:

Kl. 18:15: Finale

– Personlig tror jeg absolutt det blir ganske enveiskjøring. Det er nå slik at vi har to klubber som satser hardt og har profesjonelle lag. Da er naturligvis nivåforskjellen ganske stor. Alt kan skje i en Counter-Strike-kamp, men på en vanlig dag skal Nordavind og vi ha god kontroll i hver vår semifinale

LES VÅR SPÅDOM: – Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

Ingen treningsleir

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Pål «Polly» Kammen
Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Anders «aNdz» Kjær

Apeks har hatt flere treningsleirer både i forkant og under sesongen. Likevel setter eksamener en stopper for en ny i forkant av Telialigaens viktigste kamper.

– Vi har ikke hatt en treningsleir nå mot sluttspillet da «Grus» har hatt flere eksamener. Vi har spilt så mye det lar seg gjøre og føler oss helt greit forberedt.

En som derimot ikke er opptatt med eksamener er lagets nye heltidsspiller Kristian «akEz» Kornbakk. Samtidig som han signerte kontrakten flyttet han også til Oslo.

– «akEz» sin motivasjon er naturligvis veldig god. Han har også flyttet til Oslo, så han er hundre prosent fokusert. En eventuell finale mot Nordavind er naturligvis noe både han og oss andre er veldig motivert for.

– Vi forventer helt klart å komme til finalen, sier Anders «aNdz» Kjær, lagkaptein i Apeks.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Apeks vant som kjent det innledende seriespillet og fikk velge motstander. Kjær forklarer litt om hvorfor valget falt på Riddle.

Les også
Meritterte veteraner møter sultne debutanter i Telialigaens League of Legends-finale

– Vi valgte Riddle mye basert på siste serierunde. Der tapte vel Riddle soleklart for Stabæk Momentum, så det var hovedsakelig det vi vurderte. Vi følte i vår egen kamp mot dem at vi har god kontroll på de også. Spillestilen deres er ganske enkel, så vi vet hva vi går til noe som er en deilig følelse.

Kjær som var gjest under Norsk Tippings Tippelunsj onsdag formiddag forteller at de har ambisjoner om å ta tittelen, men forventer å ta seg til finalen og vise seg fra en god side.

– Vi forventer helt klart å komme til finalen, men vi har respekt for at Nordavind har et bra lag og er favoritter i en eventuell slik finale. Vi har definitivt et visst press for å vise hva vi kan etter fem måneder med hard satsing, forteller Kjær og kommer med en klar melding avslutningsvis.

– Det er nå det gjelder for oss, avslutter Kjær.

– Vi håper på å dra fordel av å være underdog

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andresen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Michael «milk» Sandvik (innbytter)

Riddle på sin side har hatt en trøblete inngang til sluttspillet. Even «nafu» Leirvik som har spilt sesongen for laget er erstattet med tidligere seriemester Michael «milk» Sandvik. Thomas «Vertigo» Andresen føler de ikke er svekket av den grunn.

– Snarere tvert i mot egentlig, da jeg føler det har gitt laget en helt ny motivasjon. Vi har forsøkt å gi han de rollene han ønsker, for at overgangen skal bli så enkel som mulig for han. Dette har derimot gjort at en del andre spillere har måttet endre roller, og spesielt «kSwitch» har tatt mye av støyten her.

Andresen røper at de ikke har fokusert spesielt mye på Apeks og heller eget spill, men mener de bør se opp for «milk» sin tidligere lagkamerat.

Stammen i Riddle er klar, men det er usikkert om Thomas «Vertigo» Andresen blir med videre.
Mohammed Barzinje/Riddle

– Apeks har flere veldig gode spillere, men jeg vil kanskje trekke frem «akEz» som en vi bør passe på litt ekstra. Vi har ikke brukt noe særlig med tid på Apeks, da all tid har gått med på å utvikle vårt eget spill.

Andresen føler det er positivt at de stiller som klare underdogs før semifinalen mot Apeks.

– Det at vi begge er såkalte underdogs er det vel liten tvil om, da de begge har helt andre muligheter enn det vi har. Jeg mener likevel at vi helt klart har potensiale til å få utrettet mye mot Apeks og de andre lagene på sluttspillet, dersom vi har en god dag.

Etter femte runde av Telialigaen uttalte kaptein Christian «kSwitch» Lorange at laget først og fremst satser inn mot neste sesong. Foreløpig har Andresen kun figurert som innbytter, og fremtiden i Riddle er fremdeles uavklart.

– Det stemmer at dette en sesong hvor Riddle bare har forsøkt å komme seg gjennom, da fokuset har vært mye mer langsiktig, og endringen skjedde midt i sesongen. Vi har egentlig ikke snakket noen ting om hva som skjer videre etter sesongen, da alt fokuset har vært på sluttspillet. Vi skal nok ha en prat om dette til uka, for å finne ut hva planen er videre, forklarer Andresen.

Han håper de kan strekke Apeks til tre kart og overraske en av de to store favorittene.

– Jeg håper og tror at matchen blir veldig jevn, og jeg tror det går hele veien til tre kart. Vi følte at vi fikk dårlig uttelling i form av runder mot de i seriespillet, da de på papiret vant med ganske store tall. Vi opplevde derimot kampene som mye jevnere enn det sluttresultatet viste. Nå skal dette i tillegg avsluttes på LAN, som vil gi litt ekstra press på begge lag, og vi håper på å dra fordel av å være underdogen her, avslutter Andresen.

Siste fra forsiden