Nordavind møter Momentum - Telenorligaen

– Vi var vant med en annen hverdag med både jobb og skole

Nordavind-kaptein Jasmeet «RoSeY» Gill sier laget føler på presset før serieåpningen mot Kristian «akEz» Kornbakk og Momentum.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Nordavind - Momentum
Kl. 20:00: Bitfix - Nordic Warthogs
Kl. 20:00: Entelechy Gaming - nDurance
Kl. 20:00: WEST - Kingpins
4. februar: Demise - En av de lette

Alle kampene spilles mandag 29. januar, unntatt oppgjøret mellom Demise og En av de lette. Den kampen spilles 4. februar.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Telenorligaen har endelig kommet i gang igjen, og mandag kveld går startskuddet for 1. divisjon i Counter-Strike: GO. Etter en vinter med mange spillerbytter, nye klubber og drama er endelig kremen av norsk Counter-Strike i gang igjen.

LES OGSÅ: Slik tror vi vårsesongen i Counter-Strike: GO ender »

Som i de andre spillene er TV 2 Sumo byttet ut med Twitch, men kommentatorene er de samme. Kveldens Twitch-kamp spilles mellom regjerende seriemester Nordavind, tidligere kalt BX3, og kraftig forsterkede Momentum.

Kampen ser du direkte på vår Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Så klart føler vi press

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «Becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Snorre «fletch» Granerud

Kaptein i Nordavind, Jasmeet «RoSeY» Gill forteller til Gamer.no at den regjerende seriemesteren kommer godt forberedt inn mot sesongstarten, men ikke mot akkurat denne kampen.

– Vi har trent kontinuerlig siden jul, men vi har ikke sett spesifikt inn mot kamper i Telenorligaen. Fokuset har ikke ligget der. Momentum er et lag med en miks av spennende talenter og gamle fjes. «KORN» har nesten alltid vært god når jeg har sett han. «MV» er ung, men har veldig bra treffsikkerhet, sier Gill før han fortsetter.

– Det ser ut som de har klare roller i laget og kommer bra overens, det er det viktigste. Blir spennende å se hvor mye de kommer til å spille sammen. Vi kommer i alle fall ikke til å spille noe forskjellig enn det vi har trent på, så får vi se hva det holder til.

Etter å ha vunnet høstsesongen er det naturlig å tenke at laget ønsker å vinne vårsesongen også. Vi spurte Gill om laget har satt seg mål for hele 2018.

– Målsetningen vår er å kvalifisere oss til en stor turneringen, samt være i nærheten av topp 30 i verden i løpet av året. Men det kommer til å kreve mye jobbing, med målretta fokus i hver trening. Samtidig må timene legges ned, individuelt. Alt står på oss.

Jasmeet «RoSeY» Gill sier de kjenner på presset.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Laget er det eneste i ligaen som spiller med lønn, og derfor ligger det naturlig nok press til å prestere. Gill sier at laget er klar over dette.

Les også
– Jeg har alltid hatt vært god på å prestere under press

– Så klart føler vi press. Vi var vant med en annen hverdag med både jobb og skole. Dette er nytt for oss også. Men så lenge vi kommer inn i en bra rutine så er halvparten gjort. Der fra er det lett å bygge videre.

Lagets største utfordring utover året blir rutinene, i følge kapteinen.

– Største utfordringen blir å komme inn i rutine. Etter det vil alle brikkene automatisk falle på plass. Det viktigste blir å skape et godt arbeidsmiljø, slik at alle føler seg inkludert. På den måten får vi en bedre progresjon og høyere kvalitet på trening. Det blir daglige treninger, på lik linje med en vanlig arbeidsuke.

Om vårens sesong er Gill usikker på hvordan nivået vil være, men trekker frem spesielt et lag.

– Det er flere gode lag med i årets sesong, men usikker hvor mye de legger i det. En svensk/norsk miks i En av de lette som kan skyte hardt fra seg. Kanskje et lag som overrasker midt i der også. Men vi bør ta dette ganske greit.

På spørsmål om han vil komme med et tabelltips, sier Gill at dette blir vanskelig å komme med.

– Har faktisk ingen aning. er vanskelig å spå noe som helst i Telenorligaen. Men jeg tipper at Kingpins, nDurance og En av de lette, sammen med oss, kommer seg til sluttspill greit. Er vel de sikreste kortene, avslutter Gill.

Sikter mot seier

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Kristian «KORN» Hokland
Tony «NiTo» Nilsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
Michael «m1kkis» Sokki

Kaptein i Momentum, Kristian «Akez» Kornbakk sier til Gamer.no at laget deres har brukt litt tid på trening og ESEA, siden laget ble satt sammen for noen uker siden.

– Laget ble vel klar for rundt tre uker siden. Har trent tre til fire ganger i uken siden den gang og spilt litt ESEA. Utenom det har vi sett litt på Nordavind. De har ikke rukket å trene så mye enda, så det var ikke så mye spesielt å hente enda i forhold til forberedelser inn mot kampen.

Kristian «akEz» Kornbakk mener de har mulighet til å vinne ligaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Selv om Nordavind før sesongen er soleklare favoritter til å vinne ligaen, forteller Kornbakk om et hårete mål for sitt eget lag.

– Målsettingen er å vinne. Enkelt å greit. Nå har vi faktisk en lagoppstilling som er kapabel til å slå hvem som helst i Norge. Jeg tror folk overvurderer hvor langt foran Nordavind ligger, og det tenker vi å vise på mandag, sier Kornbakk.

Om hva lagets størst utfordring vil bli utover sesongen, er Kornbakk litt usikker.

– Vanskelig å si så tidlig. Vi er alle veldig positive og ser frem til å prestere og utvikle oss gjennom sesongen. Nordavind er dem med presset, så vi bare nyter å være underdogs når vi selv vet vi kan slå dem.

Kornbakk sier at laget ønsker å trene tre til fem ganger per uke sammen. Han trekker også frem et lag som han mener kan overraske alle denne sesongen.

– Bitfix tror jeg kan få gode resultater mot noen av topplagene. De trener hardt så vidt jeg vet, og det kan lønne seg.

KORNBAKKS TABELLTIPS

Vis mer

1. Momentum
2. Nordavind
3. Kingpins
4. nDurance
5. En av de lette
6. Bitfix
7. Demise
8. Entelechy Gaming
9. Nordic Warthogs
10. WEST

Kornbakk trekker frem sitt tabelltips, og begrunner det på følgende måte før sesongstarten mandag kveld.

– Har troen og håper at «aNdz» og kompani klarer å reise seg etter smellen like før sesongstart. nDurance tror jeg bare blir bedre ut over sesongen med mer trening, oss og Nordavind burde være selvskrevne til sluttspill. Jeg tror ikke En av de lette er et lag, og ting kan fort rakne for dem over tid.

Siste fra forsiden