Telialigaen - League of Legends

– Vi vet ikke hva vi gjør, dermed vet heller ikke motstanderne

Bendik «Quickom» Olsen i DreamZ mener det er både en fordel og ulempe at de spiller i uvante roller.

Det ble uavgjort mellom DreamZ og Riddle søndag.
Mohammed Barzinje/Riddle/Privat

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Northern Light 2 - 0 Reapers
Riddle 1 - 1 DreamZ
Celestial 2 - 0 Vanir
Nordavind 2 - 0 Starwish

Spilles søndag 1. september:
21:00: Fact MSI - Ronin Horde

Se resten av kampene som skal spilles fremover i terminlisten »

Første runde i League of Legends er over. I motsetning til forrige sesong åpnet Nordavind kontrollert, med seier over Starwish. Celestial gjorde jobben mot Vanir, mens Northern Light fikk en god start med en viktig seier over Reapers.

Mest spenning var det knyttet til rundens hovedkamp. Riddle hadde hentet tidligere kjenninger tilbake i lagoppstillingen, mens DreamZ overrasket med å hente inn flere av Norges beste spillere. Riktignok spilte noen av dem i roller de ikke er helt komfortable. Storoppgjøret endte dermed i poengdeling.

– Interressant utvelgelse i kamp nummer en av begge lag, med «Reflect», noe merkelig, på Dr. Mundo. Selv om Riddle klarte til en viss grad å holde DreamZ på avstand tross en god start fra DreamZ, mener Telialigaen-kommentatoren Kristian «Sangopan» Heggland.

– Med mye gull og «items» på «Nomi» så så det ut som de hadde kommet seg til lagkamp-stadiet der de kunne slå DreamZ, men etter gode bakholdsangrep fra DreamZ og en utålmodig «HHNeverlucky» med flere i Mid-lane etterpå ble kontrollen DreamZ hadde for mye, legger Heggland til.

Heggland mener Riddle snudde det mesterlig, og viste samtidig nye kvaliteter.

– I kamp nummer to gikk Riddle mer tilbake til det de er flinke på. «Reflect» på en carry Jungler og vi fikk se hva som bor i dette Riddle laget. Var en klar overkjøring fra Riddle sin side hvor de viser at de kan spille rundt Baron om de vil, avslutter Heggland.

Snudde kampen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund (Support)

Noman «Nomi» Ahmad og Riddle snudde kampen.
Mohammed Barzinje/Riddle

For Riddle sin del endte kampen i en lystig tone. I det første oppgjøret hadde DreamZ fullstendig kontroll, men Riddle kom tilbake og sikret ett poeng. I etterkant av kampen forteller Noman «Nomi» Ahmad i Riddle at de måtte gå i seg selv og begynne på nytt.

– Etter kamp nummer én var det tøft for alle sammen da vi gikk ut av klienten. Vi tok oss en liten pep talk hvor jeg sa til alle spillerne at vi skal ha en mental reset og fokusere på neste kamp. Det viste seg at det funket veldig bra.

Ahmad føler de ikke fikk vist seg fra sin beste side søndag.

– Det eneste folk fikk sett var bot-lane-duoen til Riddle som viste hvor sterke vi var. Resten av laget har mye mer å by på.

Les også
Liquid fortsatte dominansen - vant ESL One Cologne

Ahmad mener at DreamZ spilte som forventet og var fornøyd med å komme tilbake i kampen.

– DreamZ spilte som vi forventet, at «Sharp» og «Hatrixx» skulle være de to monstrene som skulle gjøre kampen vanskelig. Vi klarte heldigvis å komme tilbake kamp nummer to og viste at til og med det ikke er nok til å ta tre poeng fra oss, avslutter Ahmad.

– «Sharp» mistet fornuften og valgte Brand

DISSE SPILLER FOR DREAMZ

Vis mer

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Kris «7Q» Abrahamsen (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Support)

Bendik «Quickom» Olsen mener tabber ødela kampen for DreamZ.
Privat

DreamZ så ut til å ha full kontroll mot seier etter første kamp. Tabber ødela likevel for tre poeng i følge Bendik «Quickom» Olsen i DreamZ.

– I kamp nummer en hadde vi stålkontroll, mens i kamp nummer to visste ikke Bot-lanen vår hva Swain gjorde. Samtidig mistet «Sharp» fornuften og valgte Brand. Riddle spilte overraskende dårlig kamp nummer en, mens i kamp nummer to to hadde de god kontroll på hva de gjorde, samt at de slo oss tidlig i utvelgelsen.

Olsen mener effekten både er til ulempe og fordel for dem selv ettersom spillerne spiller utenfor sine vante roller.

– Effekten er ganske enkel, vi vet ikke hva vi gjør, dermed vet heller ikke motstanderne. Dette kan gå begge veier for oss.

Olsen kommer samtidig med et skremmeskudd for resten av sesongen.

Vi er kompiser så vi har tenkt å spille og sette enkelte lag på plass, samtidig som vi når sluttspillet. Når vi kommer dit vinner vi sluttspillet, avslutter Olsen.

Siste fra forsiden