Intervju

Telenorligaen / League of Legends

– Vi vil heve nivået på førstedivisjon til høsten

Jevo og nDurance Gaming er klare for opprykk.

Henrik «Svettzor» Årdahl i nDurance Gaming mener de er bedre enn lagene de ersatter i 1. divisjon av Telenorligaen.
Riot/Privat

Førstedivisjon får to nye lag på medlemslisten i neste sesong av Telenorligaen. Mens GamersLeague og Team Gamermag må rykke ned etter en skuffende sesong, tar nDurance Gaming og Jevo steget inn, eller kanskje opp, i varmen.

Overgangen til førstedivisjon kan bli stor, men ligaens nye topplag virker ikke direkte skremte. Begge lagene tror at deres opprykk vil skape en mer spennende liga hvor det er vanskeligere for lag og «seile» gjennom midt på treet. Men både Jevo og nDurance, som dominerte seg gjennom andredivisjon, belager seg nå på hardere motstand.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele med et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Disse lagene skal kjempe om premier til en verdi av 95 000 kroner i høstsesongen:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

– Vi tror neste sesong blir jevnere. Vi har allerede spilt uavgjort mot SupaGoatSmuggla og vi vet at vi er en god del bedre enn Team Gamermag som vi erstatter, dermed hever vi nivået på ligaen, forklarer Henrik «Svettzor» Årdahl (26), som er kaptein for nDurance Gaming.

Dan «Conlay» Brynildsen (18), kaptein på Jevo, deler flere av disse meningene, og han mener at laget er gode nok til å overgå både lagene de erstatter – og flere av de etablerte lagene i førstedivisjon. Men mest av alt tror han det kan bli et «rotte race» i bunnen:

– Nivået vårt er uten tvil høyere enn lagene vi erstatter i førstedivisjon og jeg vil si vi har fordelen mot alle bunnlagene i ligaen, selv om det fort kan gå begge veier, sier Conlay til Gamer.no og legger til:

– De fire beste lagene i ligaen er veldig sterke og jeg tror at vi kommer til å få tøff motstand der, men alt i alt blir ligaen bare jevnere med oss der.

«Bestefar-laget» nDurance Gaming

nDurance er en relativt ny organisasjon, men de har en lagoppstilling fylt med modne spillere. Det er nemlig et av kriteriene for og kunne bli med i laget. Mangel på modenhet har også ha vært den underliggende årsaken til at de har byttet ut flere spillere gjennom den sesongen de spilte i andredivisjon.

– Det har vært en utfordring for oss å finne spillere som passer inn i spillergruppa. Vi er et ganske «gammelt» lag, så vi har forsøkt å finne spillere som er like modne som oss, men det er ikke så mange av dem, ler Årdahl som mener at unge spillere ofte virker useriøse snakker mye tull.

Det er kanskje litt stigmatiserende, men i mange tilfeller trekkes ung alder inn som fellesnevneren blant mange dem i League of Legends-miljøet som bryter reglement knyttet til «toxic» oppførsel og språkbruk. Spillergruppa i nDurance befinner seg i aldergruppen 20-26 og er forberedt på at de er flere år eldre enn flere av sine motparter i ligaen. Samtidig ser de ikke noe problem med å bli omtalt som ligaens bestefedre.

– Noen må være eldst og målet vårt er å skape et bedre miljø og være gode forbilder. Vi håper at det kan være med på å få bort mye av drittsnakkingen, sier Årdahl.

Det er ikke slik at alder nødvendigvis betyr alt for nDurance, men det er viktig for dem at spillerne på laget ikke ønsker å spre slik «toxicity» – hverken til spillsamfunnet generelt, eller til sine medspillere.

– Vi kan sette oss ned etter en kamp vi har tapt og diskutere hva som gikk galt uten at noen tilter. Vi kan også finne løsninger på problemene våre uten at en enkeltspiller skaper dårlig stemning. Det er en av våre styrker, forklarer Årdahl.

Les også
Fact Revolution med ny kurs – Satser som utviklingsklubb

– Vi står sammen, i tykt og tynt. Vi ønsker å bygge samhold og vi ønsker og forbedre oss som lag sammen.

Målet vårt blir vel å prestere optimalt mot antatt bedre lag over en hel sesong, lære noe fra kampene vi taper og lære enda litt til fra kampene vi vinner.

Henrik «Svettzor» Årdahl, nDurance Gaming

Flere av spillerne på nDurance har også lang fartstid i det norske League of Legends-miljøet. Kaptein Svettzor og lagets Mid Lane-spiller, Magnar «Metalldyr» Birkelund, spilte for Aposis Gaming i over et år. Fremover er målet deres å bruke erfaring og kunnskap til å øke ferdighetene i sitt eget lag parallelt med å heve nivået i ligaen generelt.

– Målet vårt blir vel å prestere optimalt mot antatt bedre lag over en hel sesong, lære noe fra kampene vi taper og lære enda litt til fra kampene vi vinner. Så skal vi ta dette med oss videre og holde motivasjonen oppe, sier Svettzor som skulle ønske han var ikledd en monokkel under intervjuet.

Videre maler han et idyllisk bilde av sine lagkamerater og slår til med følgende beskrivelse av dem:

– nDurance er en hyggelig gjeng, som er samarbeidsvillige og målretta.

Jevo: – Gjennom andredivisjon har vi blitt bedre på lagspill

Jevo er et relativt nytt lag som, i følge de selv, har sklidd på skinner gjennom andredivisjon. De går ikke så langt at de sier det var lett, men de mener motstanderne har vært svake og at Jevos mekaniske overlegenhet har gjort det mulig for dem å overkjøre de fleste lagene i divisjonen de nå vinker ned til fra toppdivisjonen av Telenorligaen.

– Gosh Gaming var det eneste laget som ga oss litt motstand og det var tidligere i sesongen, forklarer Conlay.

Dan «Conlay» Brynildsen er kaptein på nyopprykkede Jevo.

Selv om de aldri ville bruke begrepet «lett» om andredivisjon, har Jevo kommet seg gjennom ligaen på overbevisende vís til tross for at en vanlig treningsuke ser ganske tom ut. Dersom du sammenligner Jevo sitt treningregime med det ligaens antatte topplag anvender, kan det bli et lite kultursjokk for laget som nå rykker opp.

– Vi har ikke noe fast plan for treninger og sånt, men vi prøver å spille så mye som mulig sammen når alle har tid. Det blir vel 4-5 kamper i uka.

– Vi har selvfølgelig også spilt ligakamper, og det har vært 2-3 kamper i måneden.

Topplagene trener gjerne sammen flere timer daglig hver ukedag og har ligakamper i både Telenorligaen og Altiboxligaen hver uke. Det kan tyde på at Jevo snart må ta stilling til om de ønsker å innføre et like intens treningregime for å kunne oppnå de samme resultatene. Når det er sagt, kan det hende de er naturtalent som rett og slett ikke trenger det.

– Jevo er fem relativt høyt rangerte spillere som har spilt en del rangert lagspill og fått god synergi. Det gir oss gode resultater både i og utenfor ligaen, men vi kommer til å tilpasse oss det de andre lagene gjør og kanskje trene mer dersom vi ser at vi trenger det, forklarer Conlay.

Uavhengig av hvordan de ønsker å gjøre det fremover, så har Jevo mye å bevise. For ydmyke er de ikke. De var ikke bare best i andre divisjon, men de mener også at de er langt bedre enn lagene de erstatter i førstedivisjon.

Gjennom andredivisjon har vi blitt bedre på lagspill, vi har fått bedre synergi, beslutningstaking og vi er blitt mer rutinerte på shotcalling

Dan «Conlay» Brynildsen, Jevo

– Vi er på generelt høyere nivå enn de og vi er et sterkere lag. Jeg har ikke sett på hvordan de er sammenlignet med oss på et individuelt nivå, men jeg har sett at de er dårligere enn oss på lagspill, sier Conlay.

Han legger til:

– Gjennom andredivisjon har vi blitt bedre på lagspill, vi har fått bedre synergi, beslutningstaking og vi er blitt mer rutinerte på shotcalling.

Jevo består av:

Vis mer

Joakim «Bookim» Meisner (Top Lane)
Freyr «Fierze» Borg (Mid Lane)
Dan «Conlay» Brynildsen (Jungle)
Tor «Pinkman» Sveen (ADC)
Fredrik «Frikken» Eliassen (Support)

nDurance Gaming består av:

Henrik «Svettzor» Årdahl (Top Lane)
Andreas «Gelefisk» Halkjelsvik (Jungle)
Magnar «Metalldyr» Birkelund (Mid Lane))
Gøran «MilfShake» Dahl Dalseth (ADC)
Christian Olav «Rias Gremory» Stafset (Support)

Ikke på snarvisitt i førstedivisjon

Tilnærmingen til spillet er kanskje ulik i Jevo og nDurance, men det er tydelig at de også har mye til felles. Samtidig som begge tror at de kan være med på å heve nivået i førstedivisjon, er nemlig begge lagene klare på at de ikke er på noen snarvisitt til den øverste divisjonen. De er her for å bli.

– Jeg tror Team Convention er sterkere enn oss, Jevo og SupaGoatSmuggla akkurat nå, men alle har god tid på å forbedre seg til neste sesong starter, sier Årdahl i nDurance Gaming og spekulerer litt:

– Hvis jeg skulle tippe, akkurat nå, tror jeg det er SupaGoatSmuggla og Jevo som rykker ned neste sesong, mens vi og Team Convention beholder plassen. Topp fire er jo ganske satt.

Jevo er uenig i dette, og mener at de helt klart vil beholde plassen sin i førstedivisjon. De er derimot litt usikre på hvem dette blir på bekostning av.

– Før vi vet hvordan lagene ser ut, kan jeg ikke si så mye om hvem som blir og hvem som rykker ned, avslutter Conlay.

League of Legends-lagene som deltar i toppdivisjonen av Telenorligaen til høsten kjemper om en lukrativ sponsorkontrakt fra Logitech G og Elkjøp til en verdi av 80 000 kroner. Dersom vinnerne har eksisterende sponsorkontrakter som ikke lar seg kombinere, endres førstepremien til 25 000 kroner. Andreplass får 10 000 kroner, mens tredjeplass får 5000 kroner.

Siste fra forsiden