Viacom saksøkt av Activision

Activision meldte sendt i går at de har saksøkt det amerikanske TV-selskapet Viacom, og begrunner det med at Viacom ikke har gjort sitt for å promotere Star Trek-franchisen.

Viacom Inc. eier Star Trek TV- og filmfranchisen, men Activision kjøpte i 1998 rettighetene til å lage spill av franchisen. Activision forteller i søksmålet at Viacom har ignorert sin del av avtalen, ved å ikke lansere en eneste film fra 1998 til 2002. Viacom har også tatt to serier av luften, mens den eneste gjenværende har svært lave seertall.

- Activision har ingen mulighet til å utvikle Star Trek-spill suksessfult, uten den støtten Viacom opprinnelig lovte. Film- og TV-produksjoner, samt relatert markedsføring, er helt avgjørende for å lykkes med å lage videospill basert på en franchise som Star Trek, forteller en representant for Activision i en pressemelding.

Viacom på sin side tilbakeviser anklagene og er rimelig sikker på å vinne i retten. De mener at Activision har baktanker med dette søksmålet, og kun ønsker å presse Viacom til å selge rettighetene billigere når kontrakten utløper. Kontrakten fra 1998 hadde en verdi på omlag $20 millioner. Populariteten rundt Star Trek har utvilsomt synket noe de siste årene. Den siste filmen ble en flopp, og det nye spillet Star Trek: Elite Force II blir ikke revet fra butikkhyllene til tross for noen relativt gode omtaler.

Siste fra forsiden