Viasat starter egen kanal som skal vise e-sport døgnet rundt

Skal ha over 2000 timer med direktesendinger i året.

Fra ESL One Manila tidligere i april.
Helena Kristiansson

Det svenske mediekonsernet MTG fortsetter sin massive satsing på e-sport ved å annonsere det de omtaler som verdens første globale TV-kanal for e-sport.

Den nye rendyrkede kanalen får navnet eSportTV og vil i førsteomgang være tilgjengelig gjennom satellittplattformen til Viasat i hele Norden og Baltikum.

– Vi har en laget en avtale for Viasats plattform til å begynne med, men vil sammen med ESL snakke med andre distributører for å få få kanalen bredere ut, sier Peter Nörrelund, visepresident for MTG Sport til Gamer.no.

Lover 2000 direktesendinger i året

Kanalen lanseres i mai og skal sende e-sport 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Det loves i snitt fem timer med direktesendinger daglig i tillegg til magasiner, reportasjer og dokumentarer om de ledende stjernene, klubbene, turneringene, mesterskapene og ligaene rundt om i verden.

Det er e-sportarrangøren ESL som har tatt initiativ til den nye TV-kanalen. De er mest kjent for ESL One, Intel Extreme Masters, ESL Pro League og Dreamhack, og det er forventet at innholdet sentreres rundt disse arrangementene.

I pressemeldingen fra ESL står det at TV-kanalen vil inngå samarbeid med lokale kringkastere og distributører for å imøtekomme lokale behov.

– Vi har alltid drømt om å gjøre e-sport til verdens mest populære sport, og det er muligheter som dette som fører oss et skritt nærmere å realisere den drømmen. Å levere nytt og spennende innhold til flere skjermer verden over er nøkkelen til å sette fart på veksten og populariteten til e-sport, og vårt oppdrag er å nå alle verdens spillere, uttaler ESLs markedssjef Ralf Reichert i pressemeldingen.

Behandler e-sport på samme måte som tradisjonell sport

Peter Nörrelund, visepresidenet for MTG Sport, vil behandle e-sport på lik linje som annen sport.
Claes Helander

Til å begynne med vil de hente mye av innholdet fra Twitch og legge det på TV-flaten. Kanalen vil leve side om side med eksisterende tilbud man finner på Twitch, Azubu, Hitbox og Yahoo.

– Vi tror at det å legge det på en annen plattform vil tiltrekke flere mennesker til å se på. Det er også noe med HD-kvaliteten på TV sammenlignet med kvaliteten på strømmer på nettet, forteller Nörrelund til Gamer.no.

– Med tiden vil vi bygge mer og mer innhold på TV-kanalen. Dette er ESLs ansvar, men også noe vi diskuterer med dem. De har en rekke formater i støpeskjeen som vil sendes på den nye kanalen. Man kan utvide interessen for e-sport ved å behandle det på samme måte som tradisjonell sport, med innsyn bak kulissene, profiler aktørene og så videre.

– Blir eSportTV en betalkanal?

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Nei, det er ikke meningen det skal bli en betalkanal. Det avhenger av enkelte distributører, men ideen med kanalen er å forbedre kunnskapen og interessen for e-sport. Derfor vil dette i legges inn i eksisterende TV-tilbud. Hvis man for allerede er Viasat-kunde, skal man ikke betale ekstra for å få e-sportkanalen. Ideen er så bred distribusjon som mulig, så betaling tror jeg ikke ligger i kortene til ESL.

TV-giganten MTG kjøpte opp Dreamhack for en kvart milliard kroner i vinter og eier allerede store deler av ESL. Til sammen har konsernet spyttet inn nesten 1 milliard kroner for få tilnærmet monopol på e-sport.

Siste fra forsiden