Vice City-søksmål fortsetter

Advokaten for den haitiske gruppen som saksøker utviklerne av Vice City vil så gjerne vinne.

I fjor ble det kjent at en gruppe haitiere i USA saksøker Take-Two (utgiven av Grand Theft Auto: Vice City) fordi spillet aktivt oppfordrer spilleren til å drepe haitiere. Oppdraget "Kill the Haitians" har blant annet blitt fjernet fra senere utgaver av spillet på grunnlag av dette.

Nå vil advokaten til den haitiske gruppen bytte domstol. I stedet for å føre søksmålet i en føderal domstol, vil vedkommende ta det til den delstatlige Florida-domstolen. Dette angivelig pågrunn av frykt for at den føderale domstolen skal være mer nådige og gjemme det bak det alle amerikanere elsker - "freedom of speech".

Florida-domstolen skal derimot visstnok være langt mindre nådige i følge advokaten, som gjør dette for å sikre seg vinnersjanser i saken.

Det mangler ikke på kritikk mot utvikleren Rockstar Games og spillet deres. Nylig gikk den amerikanske senatoren Joseph Lieberman ut og fordømte spillet, mens den haitiske politikeren Mario Dupuy sier at spillet bygger på rasistiske prinsipper og er psykologisk farlig, i tillegg til at det oppfordrer til folkemord.

Det lar vi dere bedømme selv.

Siste fra forsiden