Vinneren av Dota 2 Logitech G Open

– Viktig med flere norske Dota 2-spillere og seere

Tommys Fanclub håper på flere turneringer etter seieren i det norske mesterskapet.

Valve

DISSE SPILLER FOR TOMMYS FANCLUB

Vis mer

Johan «Green» de Besche
Torstein «Blue» de Besche
Jarle «SaloiG» Sivertsen
Tommy «Taiga» Anh Le
Mariana «Lecia» Joenna

10. desember avsluttet høstens store Dota-turnering, Logitech G Open, med finale. Vinnerne ble Tommys fanclub, etter å ha slått Leif is hard i finalen. Laget vant 2-0, og sikret seg dermed førstepremien i mesterskapet på 3500 kroner som har pågått flere helger i høst.

Se opptak fra kampen mellom Tommys fanclub og Leif is Hard »

Lagets kaptein, Johan «Green» de Besche var meget fornøyd etter å ha vunnet turneringen, men sier at de forventet å gå langt.

– Det var veldig gøy å vinne. Vi kom inn i turneringen med høye forventninger til oss selv, men møtte sterke motstandere som var godt forberedt. Endte opp med en veldig spennende og jevn finale med siste kampen som kunne gått begge veier. Når vi endelig dro i land seieren føltes det ekstra bra.

Endelig norsk Dota

Besche er også veldig fornøyd med at det endelig ble mulighet til å delta i en norsk Dota-turnering.

– Det var veldig kult at det var så mange seere. Tror mange nå har bedre innblikk i hvilke spillere i Norge som er på vei opp i scenen. Jeg ble også positivt overrasket over hvor mange som satt sammen gode lag, og trente sammen for å gjøre det bra i turneringene. Jeg har selv en del erfaring med å spille på lag, og vet at det er en veldig kul måte å spille på om man legger inn innsatsen det krever, sier kapteinen før han legger til.

– Så håper jeg at de som fikk en smakebit på skikkelig Dota er gira på å fortsette med lagspill, og ikke bare går tilbake til å spille alene. Det at vi fikk denne flotte plattformen til å vokse scenen på er jeg og mange andre jeg har snakket med veldig takknemlige for.

På spørsmål om hva som må til for å få det norske Dota-miljøet til å vokse enda mer, håper Besche på flere turneringer.

– Jeg tror denne turneringsserien har hjulpet veldig ved å få folk til å sette sammen lag. Så hvis det dukker opp flere lignende muligheter tror jeg det er mange som er gira på å fortsette å spille i lag. Det er jo viktig å få inn flere spillere og seere også. Kjenner flere ildsjeler som jobber hardt for det i NIHL og Dota2.no.

Om Logitech G Open returnerer på nyåret er fortsatt uvisst, men hvis det skjer har Besche en tilbakemelding til arrangøren.

– Likte formatet ganske godt egentlig, med kamper på søndag. For laget vårt som også har internasjonale lag vi spiller mot i løpet av en uke, så er det greit at det ikke tar opp så mange dager. Synes det er mye kulere å spille best av tre når lagene er sånn passe jevne, så kanskje det kunne gjøres i semifinalen og finalen. Det ble også diskutert om å ha et ligasystem hvor det er mye mer fleksibelt tidsskjema, men da blir det kanskje litt vanskeligere å få mange seere da, avslutter Besche.

Siste fra forsiden