Vil erstatte konsoller med PC

Friske uttalelser fra Activision-sjefen.

Activisions Robert Kotick er blitt kjent som en frittalende sjef som ikke er redd for å snakke åpent om penger og profitt, og nylig rapporte vi om Koticks positive innstilling til en eventuell betalingstjeneste for Call of Duty. Nå er han på banen igjen.

Ifølge Activision-sjefen går selskapet nemlig glipp av mye penger på grunn av de "lukkede" spill-nettverkene til konsollene. I et intervju med Financial Times påstår Kotick for eksempel at 60 prosent av brukerne på Xbox Live hovedsakelig er der på grunn av Call of Duty, og at denne brukermassen ikke kommer Activision til gode økonomisk.

I stedet ønsker Kotick å satse mer på "åpne" plattformer, det vil si PC, for å gi Activision mulighet til å etablere egne nettverk. Han sa at han vil gi massiv støtte til alle PC-produsenter som ønsker å lage spill-PC'er som kan konkurrere med konsoller på brukervennlighet.

Dette er ikke første gang Kotick kritiserer konsoller. I et intervju med Wall Street Journal sa han at kun 30 prosent av inntektene kommer fra konsollutgivelser og at han derfor heller ikke var så bekymret for de stadig svakere salgstallene til konsollspill.

Det har han vel kanskje heller ingen grunn til med tanke på millionene av World of Warcraft-abonnenter som Activision tjener meget gode penger på, og det er vel tilsvarende muligheter Kotick ser for seg når han nå tar til orde for større PC-satsing.

Hva mener du? Konsoll eller PC? Diskutér i forumet!

Les også:Vil ta månedlig avgift for Call of Duty
Les også:Modern Warfare-skapere saksøker Activision
Les også:Call of Duty: Black Ops vist frem

(Kilde: 1Up)

Siste fra forsiden