Vil kombinere spill og leketøy

Smith & Tinkers Nanovor-konsept nå under utvikling.

Spill- og leketøysutvikleren Smith & Tinker har sikret totalt 180 millioner kroner fra investorer for å ferdigutvikle og lansere leketøyskonseptet Nanovor. Nanovor handler om små skapninger som lever inne i datautstyr, og som selvsagt kan fanges og trenes opp til nusselige små gladiatorkamper.

Nanovor består av et nylig lansert mikrotransaksjonsbasert online-spill og en håndholdt enhet kalt Nanoscope, som lar spillere kjempe mot hverandre ansikt til ansikt og deretter laste opp resultatetene til spillet via USB.

Denne blandingen av leketøy og videospill er ikke noe nytt i Japan, men det er første gang et amerikansk selskap kaster seg inn i et marked så klart dominert av selskaper som Nintendo, Sega og Webkinz.

Nanovor er basert på vellykkede japanske underholdningskonsepter som Mushi King, Bakugan og Yu-Gi-Oh!, som blander for eksempel samlekort eller andre leketøy med videospill for å knytte spillopplevelsen mot sosiale rom og situasjoner i den virkelige verden.

Teknologien bak Nanovor-konseptet er også ment å brukes som plattform for fremtidige spill fra Smith & Tinker. Sjefsdirektør og grunnlegger Jordan Weisman, også kjent fra det nedlagte, Microsoft-eide FASA, har sikret rettighetene til Mechwarrior og Shadowrun, og arbeider med kanadiske Piranha Games for å gjenopplive Mechwarrior-serien til PC og Xbox 360.

Kilde: Venurebeat

Siste fra forsiden