Vil starte samlingssted for spillinteresserte i Oslo

House of Nerds skal åpne dørene neste år.

eSportArena

Like etter nyttår åpner House of Nerds – et lokale sentralt i Oslo som har som mål å huse alle former for spillkultur. Dette skal være et sted der man kan møtes for å spille sammen, slappe av, spise et godt måltid, eller delta på noen av de andre aktivitetene som vil finne sted.

– Responsen fra spillmiljøet og potensielle samarbeidspartnere har mer eller mindre bare vært positiv, sier daglig leder for prosjektet, Andreas Sollund til Gamer.no.

Med seg på laget har han entreprenøren Erlend Sand, mangeårig Gullstikka-arrangør Alf H. Norby, og The Gathering-gründer Vegar Skjefstad.

Esport i front

Til å begynne med ligger fokuset mye på esport via konseptet eSportArena. Her skal det bli muligheter for å trene med laget sitt eller holde turneringer, med egen scene for utøvere og kommentatorer.

Sollund kan fortelle at de er i snakk med flere partnere om å få skaffet inn lisenser til spillene, og at de også håper å få på plass arrangement rundt større spillanseringer. I tillegg er de i samtaler med den svenske esportgiganten DreamHack om å få holdt de norske kvalifiseringene til turneringen i House of Nerds.

Akkurat hvor House of Nerds vil ligge er ikke bestemt enda, men Sollund kan fortelle at de drar på visninger nå for å prøve å finne et passende lokale. Målet er å ha det så sentralit som mulig i Oslo.

Vil folkefinansiere

I august åpnet de opp slusene på folkefinansieringstjenesten Fønd, der de håper å få sanket inn 500 000 kroner. På nåværende tidspunkt, med 53 dager igjen til stopp, har de greid å sanke inn nesten 50 000 kroner.

Alt er dog ikke avhengig av å lykkes med pengeinnsamlingen. Uansett hvordan det går med folkefinansieringen på Fønd er planen uansett å åpne på nyåret. Responsen har vært så lovende at Sollund blir svært overrasket om de ikke skal klare å få alt til å falle på plass.

– Vi kjører parallelle løp her, og jobber mot investorer samtidig. Selv om vi kan få finansiert noe via Fønd, er ikke den summen nok i seg selv til at vi kan starte opp. Men da vet vi jo at vi har så stor backing i miljøet at det ikke vil være noe problem å få den finansieringen vi er ute etter, forteller Sollund.

House of Nerds-gjengen kommer dog ikke til å tvinne tomler til investorene er sikret. Allerede lørdag 14. september er planen å holde en liten FIFA-turnering i kontorlokalene i Oscarsgt 27, der alle som vil kan komme. Dette skal være den første av flere turneringer utover høsten.

Les også: Norgeskvalifiseringen til verdenscupen i esport er på trappene

Les også
Storfavoritten Liquid viste hvem som er sjefen på Polaris LAN

Siste fra forsiden