StarCraft II - NationWars II

– Vinner vi mot Sverige, vinner vi hele greia

Norges beste StarCraft-spillere kjemper i landskamp mot våre naboer søndag ettermidag.

Kristoffer «TargA» Marthinsen har klokkertro på seier.
Team Acer/Blizzard

StarCraft II er som regel en individuell e-sport, men av og til samles også spillerne for å spille sammen i lag. Det er nettopp dette som skjer når Norge møter Sverige i kvartfinalen til NationWars-turneringen denne helgen. Tre av Norges aller beste spillere skal møte tre av de beste fra e-sportnasjonen Sverige, i det som ligger an til å bli et spennende derby.

Faktisk er det mange som vil stemple det norske laget som favoritter foran søndagens oppgjør. En av disse er Norges lagkaptein, Kristoffer «TargA» Marthinsen.

– Det er veldig høy sannsynlighet for at det blir enten 4-0 eller 4-1 til oss. De har rett og slett ikke et godt nok lag, sier TargA til Gamer.no.

Balansert lag

Med seg har TargA den norske zerg-stjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard og den litt mindre kjente protoss-spilleren Eik Johannes «Eiki» Nysted Grødem. Selv spiller TargA zerg, og han mener at det er balansen i laget som kommer til å bringe dem seieren.

MLG, Blizzard

– Vår største styrke er at vi har to toppspillere som begge enten kan starte eller avslutte. I tillegg har vi en joker som motstanderne ikke vet så mye om. Vi har dessuten ikke noen store svakheter - det jeg sliter mot er Snute god mot, og omvendt, forteller TargA.

Det svenske laget består i dag tre zerg-spillere: Dan "hOpe" Gustafsson, Viktor "Miniraser" Malmberg og Anton "Zanster" Dahlström. TargA synes ikke det er noe spesielt med å møte nettopp Sverige.

– Det har ikke noe å si hvem vi møter. Hadde Sverige hatt sine beste spillere så kanskje det hadde betydd litt mer, men de er inaktive nå. Vi satser på å kjøre over dem sånn at vi kommer til finalesluttspillet i Paris.

– Vinner vi mot Sverige, vinner vi hele greia

Norge vant faktisk den første NationWars-turneringen i januar. Siden den gang har konkurransen blitt tøffere i takt med at antall deltakende land har doblet seg. TargA tror allikevel at Norge har gode sjanser til å vinne også denne gangen.

– I utgangspunktet var vi redde for Spania og Finland som har noen veldig gode spillere, men heldigvis for oss er de slått ut allerede. Jeg tror at hvis vi vinner mot Sverige så kommer vi til å vinne hele NationWars. Vi har mye mer erfaring enn de fleste andre landene når det kommer til å spille på store scener, forteller den norske lagkapteinen.

Om TargAs spådom om norsk dominans går i oppfyllelse gjenstår å se. Kampene vil spilles i et én-mot-én-format, hvor hver utøver spiller for sitt lag helt til han blir slått ut. Deretter blir en ny spiller sendt inn for å møte motstanderen, helt til et lag har fire seire. I alt kan turneringen skilte med en premiepott på rundt 57 000 kroner, hvorav rundt 30 000 går til vinnerlaget.

Alle kvartfinalene spilles på søndag, og kan følges direkte på arrangørens hjemmeside. Norges kamp starter 15:30 norsk tid.

Les også
Anmeldelse:

Varm opp med finalene i vår League of Legends-turnering fra klokken 14:00:
12 norske lag kjemper om plass i storstilt liga »

Siste fra forsiden