VM i StarCraft II fortsetter i helgen

Nå skal Europas beste spillere kjempe i den prestisjetunge turneringen.

Verdensmesterskapet i StarCraft II ruller videre, og nå er det den europeiske delen av turneringen som skal komme til en ende. Åtte av verdens beste spillere møtes lørdag og søndag for å kjempe om fem plasser til sesongsluttspillet i juni.

Omfattende turnering

Verdensmesterskapet er delt opp i tre regioner: USA, Europa og Korea. Det skal holdes en turnering i hver region gjennom tre sesonger, og ved hver sesongslutt holdes det et sluttspill mellom de beste fra hver region. Gjennom sesongene sanker spillerne poeng ut i fra hvilken plassering de får, og de høyest rangerte møtes i det store finalesluttspillet som holdes i november.

Protoss og Terran i basketak.

Det er altså mye som står på spill. I tillegg til poeng og videre avansement i turneringen, vil spillerne også konkurrere om en respektabel pengesum. Nærmere 350 000 kroner skal deles på konkurrentene denne helgen, hvorav rundt 115 000 kroner går til vinneren. I tillegg til den sedvanlige æren og berømmelsen, selvsagt.

Kjente spillere

Helgens spillere har allerede måttet slite seg gjennom en drøss av dyktige motstandere for å komme dit de er i dag. Blant de åtte som nå er igjen finner vi koreaneren Jung «Mvp» Jong Hyun, som er tidenes nest mestvinnende StarCraft II-spiller. Selv om det begynner å bli en stund siden han vant sin siste store turnering, vil han utvilsomt fryktes av de andre spillerne.

Den kontroversielle franskmannen Ilyes «Stephano» Satouri kommer også. «Stephano» er viden kjent som en av de aller beste spillerne utenfor Korea, men annonserte nylig at han kommer til å gi seg i august for å fortsette med medisinstudiene. Uansett kan man aldri avskrive den eksentriske zerg-spilleren i en stor turnering som denne.

En full oversikt over de åtte spillerne kan du se nederst i artikkelen.

The Scotsman ligger i Karl Johan. (Foto: The Scotsman).

Se kampene på pub

Turneringen kan du følge live på den offisielle siden til arrangøren. Det hele sparkes i gang allerede klokken 13:00 i dag. Om du befinner deg i nærheten av Oslo-området i morgen kan du også ta deg en tur til utestedet The Scotsman i Karl Johan. På søndag vil nemlig finalekampene vises på storskjerm, slik at du kan nyte StarCraft-kamper i verdensklasse sammen med andre fans. Det hele arrangeres som vanlig av BarCraft Oslo. Dørene åpnes klokken 15:30, og i tillegg til å vise turneringen vil de også ha quiz, loddsalg og mer. Arrangementet har 20-års aldersgrense.

Under følger en komplett liste over helgens spillere, samt hvilken rase de bruker i spillet:

  • Dmitry «Happy» Kostin – Terran
  • Dmytro «DIMAGA» Filipchuk – Zerg
  • Dario «TLO» Wünsch – Zerg
  • Jung «Mvp» Jong Hyun – Terran
  • Pedro «LucifroN» Moreno Durán – Terran
  • Park «ForGG» Ji Soo – Terran
  • Ilyes «Stephano» Satouri – Zerg
  • Jon «BabyKnight» Andersen – Protoss
Les også
– Vi kommer virkelig til å vise hva som bor i oss

Les også: Proffspilleren «Stephano» legger opp

Siste fra forsiden