Anmeldelse

WarCraft III: Reign of Chaos

I 1994 var Blizzard et relativt lite og ukjent selskap på PC-spill-markedet. Dette endret seg raskt da deres første spill "Warcraft: Orcs and Humans" kom ut. Warcraft var et sanntidsstrategispill der man styrte enten orkene eller menneskenes i den blodige krigen om Azeroth. Spillet ble veldig populært og solgte over 100.000 eksemplarer i løpet av ett år.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Ett år senere kom oppfølgeren "Warcraft II: Tides of Darkness". Orkene kommer tilbake og en ny krig mot menneskene gang. I mellomtiden har rolle/hack'n'slash-spillet "Diablo" ramlet ned på butikkhyllene og også det ble en kjempehit. I 1998 kom Blizzard med "Starcraft" og tok spillverdenen med storm. Den dag i dag spiller tusenvis "Starcraft" over Internett. "Starcraft" blir av mange omtalt som et av de beste sanntidsstrategispillene gjennom tidene. Ut i fra dette kan en bare konkludere med at Blizzard har hatt en enorm suksess på spillmarkedet, og etter 4 år i produksjon er det tredje kapitelet i Warcraft-serien endelig ferdig.

Spennende historie
Det er 15 år siden den andre store krigen mellom orkene og menneskene ebbet ut. For orkene er krigsklubba lagt på hylla, mens menneskene er på sitt høydepunkt. Orkene er spredt utover hele kontinentet i små klaner og er i kraftig undertall, men en dag går himmelen opp i flammer og en ny fiende stiger frem. De levende døde (undead) fra Northrend, har lumske planer om å bruke de nyankomne i sin krig mot alt og alle slik at de kan herske over verden, men menneskene, orkene og alvene gir ikke opp uten kamp. Det hele utvikler seg til en gigantisk krig der til slutt alle kriger mot alle. Før elendigheten tar til vandrer en profet rundt og prøver å overtale orkene og menneskene til å flykte vest, over havet til det mystiske landet Kalimdor. Orkene har ingenting å tape på dette så de samler klanene, stjeler noen båter og flykter over havet, men menneskene vil ikke gi opp sitt kjære hjemland Lordearon. Her har de etablert seg med mange store byer, slott og festninger og en stor hær. De velger å bli igjen og forsvare seg som best de kan.

Første gangen spillet starter blir det vist en kort film som introduserer deg til historien. Filmene i Warcraft III er i nydelig kvalitet og er ekstremt detaljert. Rett og slett en fryd for øyet. Dessuten er de svært velregisserte og spennende. Når det gjelder å lage film for PC-spill er Blizzard rett og slett uslåelig. Etter hvert som man spiller seg gjennom historien blir man belønnet med en rekke slike filmer, og dette burde være motivasjon nok til å runde spillet i seg selv. Etter introfilmen ruller den stilige menyen opp og du kan velge om du har lyst til å spille singleplayer, spille mot datastyrte spillere (Custom Game) eller spille multiplayer over LAN eller Internett. De fleste vil kanskje starte med singleplayer, der i blant meg selv. For å kunne komme raskt og enkelt i gang har Blizzard laget en kort prolog som viser deg de mest grunnleggende elementene (hente gull og trær, bygge hus osv.) i spillet, samtidig som du tar del i historiens startfase. Dette er en brillijant måte å lære seg det mest essensielle, uten at man blir demotivert.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden