Intervju

WarCraft III-spiller it.Lanfear

Påsken i år har vært knall de fleste steder i landet med mye sol og varme. Imidlertid var det 5100 personer som i år heller ville tilbringe tiden inne i et skip enn ute i naturen. Disse personene var selvfølgelig deltagere på The Gathering 2003.

Side 1
Side 2

Lukket inne i Vikingskipet har de gjort alt fra å spille til å hacke naboen sin PC. Uheldigvis for noen tar ting slutt, og i år tok moroa slutt på en solrik søndag. Mange hadde et voldsomt møte med solen utenfor vikingskipet, da de ikke hadde vært utenfor på flere dager. Noe av det som opptok nerdene innendørs var mange av de spennende turneringene som ble spilt. Gamer.no har vært så heldige å få møte Mats Rasmussen, også kjent som "it.Lanfear" blant WarCraft III-eliten. Han deltok i WarCraft III-turneringen hvor førstepremien var en tur til Frankrike for videre konkurranse og 5000 riksdaler.

Gamer.no: Hva fikk deg til å begynne å spille WarCraft III?

Lanfear: WarCraft III ble lansert i fjor sommer, og jeg husker veldig godt at det var veldig lite å gjøre akkurat den ferien. Jeg hadde da tenkt å kjøpe et nytt spill og valget stod mellom Neverwinter Nights og WarCraft III. Tidligere hadde jeg spilt en del StarCraft: Broodwar og da WarCraft III ble gitt ut, måtte jeg bare ta meg tid til å prøve det. Dermed falt valget på WarCraft III. I etterkant har jeg lurt på hvorvidt det var glupt av meg å teste det, for jeg har blitt enormt hektet på dette spillet. Det fenget enda mer da jeg oppdaget hvor bra Battle.net (flerspillerfunksjonen på nett) fungerte. Dermed var eventyret i gang.

Gamer.no: I WarCraft III-turneringen spilte du med rasen ”Night Elves”. Hvorfor valgte du å spille med denne rasen?

Lanfear: I begynnelsen spilte jeg en del med rasen ”Orc”. Jeg oppdaget at denne rasen hadde noen problemer mot en annen, nemlig rasen ”Night Elves”. Derfor begynte jeg å eksperimentere litt med ”Night Elves”. Senere oppdageget jeg at disse passet meg best og var mer min type. En annen påvirkende faktor var jo at rasen ”Night Elves” ikke var representert i de tidligere WarCraft-spillene. Rasen ”Undead” var heller ikke med i de tidligere spillene, men de unnlot jeg å spille med, da de var litt for kjedelige.

Gamer.no: Du er medlem i en WarCraft III-klan. Kan du fortelle litt om klanen din?

Lanfear: Jeg er med i en klan som kaller seg ”Incredible Teamaction” (it). Klanen er videre delt i to deler, en innenfor spillet Counter-Strike og en innenfor WarCraft III. WarCraft III-delen består norske og danske spillere. Samtidig har vi en tysk manager som passer på diverse saker og ting.

Gamer.no: Mange mener WarCraft III er et ubalansert spill. Er dette en påstand som dekker din oppfatning også?

Lanfear: Ja, spillet er ganske ubalansert. Noen raser er i en viss grad bedre enn noen andre. Imidlertid blir det for teit å si at grunnen til at en ikke ligger på førsteplass på ”ladderen” (rankeringen) er fordi en spiller feil rase. Det er veldig vanskelig å få et spill med så mange raser balansert, og dette kommer i en viss grad frem. Dette er en tøff oppgave for Blizzard. Samtidig er deler av spillet preget av såkalt ”items-luck”. Det vil si at en kan vinne ved å få fatt i forskjellige ting som kan gi nok overtak over motstanderen du måtte ha. Hvilke ting en får varierer ofte, og derfor har flaks blitt en liten del av spillet også. Når det angår balanseringen er jeg ganske sikker på at Blizzard har gjort det på best mulig måte hittil.

Gamer.no: Det har vært en del diskusjoner om hvorvidt WarCraft III er et bedre strategispill enn StarCraft: Broodwar. Hva er din mening om dette?

Lanfear: StarCraft: Broodwar er etter min mening et bedre strategispill enn WarCraft III. Det er flere grunner til dette. For det første er WarCraft III preget av ”Item-luck” som i noen tilfeller kan gi seier til noen som kanskje ikke burde vinne. Dette finnes ikke i StarCraft: Broodwar. Samtidig er det kun tre raser i StarCraft: Broodwar, som gjør at spillet er mye bedre balansert og da må spesielle ferdigheter til for å sikre seieren.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden