World of Tanks-utvikler med egen liga

Spillerne skal tevle om premiepott på over 13,5 millioner kroner.

World of Tanks har, ifølge utvikleren Wargaming.net, over femti millioner spillere over hele verden. Under finalen i WCG i Kina i 2012 debuterte det som en esport på den store scenen. Siden da har interessen for å se spillet i denne settingen økt, og nå har altså Wargaming.net møtt dette behovet.

Ifølge en pressemelding skal Wargaming.net League, som ligaen kalles, starte en gang i løpet av første kvartal 2013. Det blir et ganske standard turneringsoppsett, der man starter med flere regionale turneringer. Deretter går de seirende lagene videre til sluttspill, som så kulminerer i den store finalerunden. Premiepotten som det skal konkurreres om er på svimlende tretten og en halv million norske kroner.

— Wargaming.net er et banebrytende steg på vår vei mot å bringe spillets potensiale som esport fram i det internasjonale rampelyset, sier studioets globale esportsdirektør, Jonghyuk Baak.

Utvikleren forteller videre at noe av målet med ligaen er å bringe de ulike grupperingene i spillet sammen til en sammensveiset gruppe. Tidligere har det vært ganske klare skiller basert på geografi. Nå vil de skape en global esportfokusert gruppering på tvers av landegrenser.

Det å drive vår egen esportliga lar oss fokusere på ikke bare å gjøre World of Tanks til en spennende og utfordrende esport, men også god underholdning for alle som ser på, forteller Andrei Yarantsau, VPof Global Operations hos Wargaming.net.

Dette er foreløpig det vi vet om denne ligaen. Det har så langt ikke blitt informert om hvor man melder seg på, ei heller hvem som kan være med.

Les også: Gullammunisjon i World of Tanks gir ekstra spenning
Les også: Anmeldelse: World of Tanks

Siste fra forsiden