World of Warcraft fyller fem år

Holder ennå stand og hylles av Bioshock-skaper.

Den 23. november 2004 skulle vise seg å være en merkedag innen internettbaserte dataspill. Da lanserte nemlig amerikanske Blizzard Entertainment det hittil mest populære online-rollespillet noensinne, World of Warcraft.

Berømte fans

Og når spillet nå feirer sitt fem-årsjubileum er det fremdeles ingen tegn på fraflytting fra WoW-universet blant de mange lojale brukerne. Spillet har per dags dato 11.5 millioner abonnenter, og blant entusiastene finner vi et par store spill-navn.

Ken Levine, kunstnerisk ansvarlig for det svært kritikerroste spillet Bioshock, er en av WoWs mer prominente beundrere.

– Det er det spillet jeg har spilt aller mest. Det er et estetisk mesterverk. Så mye av verdenen forteller en historie, sa Levine i et intervju med Wired i anledning jubileet.

Levine spilte beta-versjonen av WoW for over fem år siden og bruker fremdeles flere timer ukentlig på spillet.

Også skaperen av det meget kjente puslespillet Tetris, Alexey Pajitnov, har innrømmet at han er en stor fan og spiller WoW jevnlig. I et intervju med Wired tidligere i år sa han blant annet følgende om rollespillet:

– Jeg likte virkelig designarbeidet i World of Warcraft. De må ha et skikkelig stort team, og det er utrolig hvordan de distribuerer aktiviteten og skaper sammen.

Spiller du World of Warcraft, og synes du det fremdeles leverer varene etter et halvt tiår? Diskutér gjerne i vårt forum.

(Kilde: Wired.com)

Siste fra forsiden