Anmeldelse

World of Warcraft

Solen senker seg over fjellene mens du rir mot slagmarken. Bak deg ligger byen du vil ofre alt for å forsvare, foran deg venter fienden. Med et brøl løfter du våpenet og rir inn i massene uten frykt.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Utviklingens gang
For å bli en verdig utvalgt må du nødvendigvis bli større og sterkere, slik at du kan takle de utfordrende oppgavene du har foran deg. Dette oppnås ved å gå opp i erfaringsnivåer, hvor 60 er toppen, og det vil ta betydelig lenger tid å gå fra erfaringsnivå 56 til 57 enn fra 18 til 19. På hvert andre erfaringsnivå får du tilgang til ny magi og nye egenskaper av din læremester mot et visst pengebeløp. For å gå opp et nivå trenger du erfaringspoeng, noe som i mange lignende spill er et evig mas. Det å stå ett sted og drepe samme type monstre i en liten evighet, såkalt "grinding" har ofte vært en populær måte å gjøre det på. World of Warcraft har klart å gjøre maset til en lek gjennom å lage mange veier til Rom. De etterlengtede poengene kan fåes gjennom å drepe monstre, gjøre oppdrag samt å oppdage ny steder.

Oppdragene kommer i en mengde ulike varianter, alt fra å samle inn diverse ressurser og drepe spesifikke monstre, til å finne savnede personer og oppdage nye steder. De er historiebaserte, og det er gjennom disse du virkelig blir kjent med universet og oppdager hvor finurlig sammensatt alt er. En tilfeldig fremmed som ber deg om en tjeneste kan dukke opp mange erfaringsnivåer senere og avsløre sin virkelige identitet. Det vil derfor være lurt å ta alt en kan av oppdrag, siden det har betydning for hvilke oppdrag du vil få tilgang til siden. Det er blant annet dette som gjør World of Warcraft så unikt, følelsen av et helhetlig univers, og at det du gjør har en betydning for dets velferd. Særlig på høyere erfaringsnivå vil dette merkes, hvor mange oppdrag har en spennende historie med seg. Oppdragene vil også oppmuntre deg til å oppdage nye steder, hvor du igjen vil få nye oppdrag. Alt følger hverandre på en naturlig måte, og det er sjelden noe problem å vite hvor du skal fortsette ditt eventyr.

Er du et sosialt dyr eller en einstøing?
Et oppdrag kan løses alene eller sammen med en gruppe på inntil fem personer. Du kan invitere folk til gruppen din uansett hvor de måtte være i Azeroth, en befriende og enkel måte å gjøre det på. Om du får mest erfaringspoeng av å gjøre dem alene eller sammen med andre kommer helt an på typen oppdrag og selvsagt gruppen, men noen oppgaver er såpass vanskelige at du må være sosial enten du vil eller ikke. Med flere tusen spillere på serveren og mange som gjør de samme oppdragene, kan det fort bli kamp om monstrene. Blizzard har derfor innført instanser, enkelte områder hvor kun du og din gruppe vil være. En stor andel av spillets oppdrag er sentrert rundt disse områdene, som er utfordrende, morsomme og tidkrevende å gjennomføre. Alle har dessuten sin historie, landskap og stemning, og er mer en vel verdt tiden du måtte investere.

Enkelte gjøremål er såpass vanskelige at du må gå inn i et "raid", en gruppe av spillere på opp til 40 personer. Føler du at ditt sosiale behov ikke dekkes av gruppevalgene, kan du alltids bli medlem av en klan. Du vil da fremstå med et klannavn under navnet ditt, og sammen med en eventuell klandrakt kan du forfekte din tilhørighet til omgivelsene. På en egen klankanal vil du også kunne snakke med de andre klanmedlemmene. Vil du være enda mer sosial, vil du få en bonus hvis du nyter livet i et vertshus med for eksempel gode samtaler og drikke med venner, eller til og med bruker tid på ditt virkelige liv. Denne bonusen gir dobbelt med erfaringspoeng per drepte monster i en viss tid.

Mitt kongerike for en kodo
Som eventyrer av Azeroth vil du selvsagt bli kjent med så mye av verdenen som mulig. Ved hjelp av undergrunnsbane, båter, flygedyr og lignende kan du relativt enkelt reise mellom de ulike områdene i de to kontinentene Kalimdor og Eastern Kingdom. Men hvis du tror at det bare er å fly hvor hen du vil, tar du grundig feil, for Blizzard vil få frem oppdageren i oss. Vil du ha tilgang til en flyplass må du åpne den manuelt, noe som i mange tilfeller innebærer mil på mil med såre føtter.

Når du når erfaringsnivå 40 blir det imidlertid mye lettere, da kan du skaffe deg et ridedyr, hvis du har nok penger da. Hva slags ridedyr du kan få avhenger av din rase og klasse, samt ryktet ditt. Gjennom din ferd i Azeroth vil du nemlig få ulikt rykte hos de ulike folkegruppene og byene, alt etter hvor mye du har hjulpet dem (eventuelt drept dem). Som nattalv kan du i utgangspunktet kjøpe deg en tiger som ridedyr, men får du godt nok rykte hos menneskene kan du kjøpe deg hest hvis du føler for det. Et godt nok rykte vil også gi deg rabatter på ting du kjøper hos et folk, og noen ganger tilgang til nye spennende ting.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden