World of Warcrafts Nostalrius-servere vender tilbake

Nettrollespillets uoffisielle «vanilla»-servere gjenåpnes neste uke.

I april meldte vi at Blizzard satte ned foten for World of Warcrafts svært populære, men ureglementerte Nostalrius-servere. De såkalte «vanilla»-serverne – som lar spillere oppleve nettrollespillet i sin opprinnelige utgave – ble tvunget til nedleggelse, men nå gjør Nostalrius-gjengen et nytt forsøk (via Eurogamer).

Nettverkstesten av «vanilla»-serverne tiltrakk seg mange spillere.
Elysium Project

Under ledelse av likesinnede nostalgikere i Elysium Project vil Nostalrius' «PvP»- og «PvE»-servere gjenåpnes den 17. desember, heter det på Elysiums nettsider. Åpningen følger flere runder med nettverkstester av serverne, som på det meste hadde over 10 000 spillere pålogget samtidig.

Servernes databaser skal fortsatt være i behold, så dersom du hadde figurer på Nostalrius-serverne før de ble lagt ned vil du i teorien kunne fortsette akkurat der du slapp. Ønsker du imidlertid å begynne med blanke ark lover gjengen også å lansere en helt ny server etter hvert.

Usikker fremtid

– Sammen kan vi ikke bli stoppet, kommenterer Elysium i Nostalrius-servernes lanseringstrailer, som du kan se øverst i artikkelen.

Hvorvidt Blizzard vil si seg enig i den uttalelsen gjenstår imidlertid å se. Da vanilla-serverne ble stengt i april forklarte utvikleren at de ikke kunne la Nostalrius fortsette, ettersom det ville ha svekket Blizzards åndsverksrettigheter.

Om noe har endret seg siden den gang er foreløpig uvisst, og Blizzard har så langt ikke kommentert saken. Inntil videre går serverne derfor en usikker fremtid i møte, og hvor lenge Elysium får holde på er vanskelig å si.

World of Warcraft feiret nylig jubileum.
Nettrollespillet er 12 år gammelt »

Siste fra forsiden