Xbox 2 i 2005?

I følge IGN vil Microsoft lansere sin Xbox-etterfølger i tide til å få med seg julesalget i 2005, men bare i USA.

I følge IGN har en kilde hos et stort spillselskap, som allerede jobber med programvare for Xbox 2, uttalt at Microsoft "definitivt sikter mot en nord-amerikansk lansering før julen 2005". Denne anonyme kilden forteller også at en europeisk lansering ikke vil komme før 2006. Nøyaktig når i 2006 denne europeiske lanseringen vil finne sted blir det ikke sagt noe om. IGN kontaktet også et annet selskap som jobber med Xbox 2-programvare, og der fikk de denne kommentaren:

- La meg si det slik: En haug av utviklere jobber svært hardt for å få spillene sine ferdige til 2005, og vil bli svært hissige hvis Microsoft ikke klarer å få konsollen ut innen den tiden.

Hvis IGN har rett, vil Microsoft sin Xbox 2 sannsynligvis bli den første neste-generasjons konsollen på markedet. I forhold til dagens konsollgenerasjon er det klart at det amerikanske selskapet tapte mye på Sony sitt forsprang, og Microsoft vil etter alt å dømme prøve å sikre at situasjonen blir motsatt når den neste generasjonens konsoller kommer på markedet. Ulempen ved en slik strategi er naturligvis at ved å lansere sin konsoll før konkurrentenes, risikerer Microsoft at Xbox 2 blir den svakeste av de tre neste-generasjons konsollene.

Hvorvidt IGN har rett eller ikke gjenstår naturligvis å se, men nettstedet har ikke for vane å komme med usannheter, og det er også vanskelig å se for seg at kildene deres ikke har peiling på det de snakker om. Som vanlig har ikke Microsoft ønsket å kommentere disse påstandene.

Resten av saken kan du lese i IGN-artikkelen, som vi har lenket til under.

Siste fra forsiden