Xbox 2 lanseres i år

Bill Gates har bekreftet at neste-generasjons Xbox kommer i år. Samtidig er det blitt klart at Microsoft sin Xbox-divisjon igjen taper penger.

Den mektige Microsoft-gründeren Bill Gates har nylig snakket en samling for forretningsskribenter og redaktører i Seattle, og under fremføringen sin hevdet han at dette kom til å bli "the year of high-definition". Begrunnelsen var at dette er året der Microsoft lanserer sin neste Xbox (som han refererte til som Xenon). Dermed er det de aller fleste har trodd, nemlig at Xbox 2 blir lansert mot slutten av året, bekreftet.

Bill Gates snakket også litt om funksjonene til Xbox 2, og fortalte at den kom til å bli en "media hub", som ville fungere som en nedskalert versjon av Windows Media Center. Det vil si at folk vil kunne titte på bilder, se TV, spille musikk og gjøre en hel rekke andre ting ved hjelp av konsollen sin.

Microsoft har også nylig gitt ut finansresultatene for årets første kvartal, og disse tallene viser at selv om selskapet jevnt over har hatt en solid profittøkning, har Xbox-divisjonen igjen begynt å tape penger. I løpet av dette kvartalet har Home and Entertainment Division tapt 164 millioner dollar. I forrige kvartal klarte divisjonen for første gang i Xbox-konsollens historie å gå i overskudd, noe som Halo 2 i stor grad må ta æren for.

Xbox-prosjektet har med andre ord vært et eneste stort pengesluk for den Redmond-baserte giganten, men med tanke på de enorme inntektene de har fra PC-delen av virksomheten, er det nok få i Microsoft som er særlig bekymret for situasjonen.

Siste fra forsiden