Xbox Live får flere funksjoner

Et nytt dokument fører en rekke nye Xbox Live-planer frem i lyset, inkludert støtte for klanorganisering.

Det er en såkalt "readme"-fil som følger med Xbox Development Kit (XDK) som røper de nye funksjonene som foreløpig er under utvikling. Disse funksjonene ble allerede nevnt på fjorårets E3 i Los Angeles, og nå ser det altså ut til at de kan bli virkelighet. Xbox Live har per i dag nesten én million abonnenter, og lite tyder på at Microsoft ønsker å miste fokuset på disse kundene.

De nye funksjonene inkluderer "voicemail", støtte for klanorganisering, onlinebasert lagringsplass, integrasjon av MSN Messenger og et system for å arrangere turneringer. Nå vil du kunne sende små meldinger på 15 sekunder til dine venner, samt kommunisere via Xbox Live med andre som sitter på MSN Messenger på PC-en.

Klansystemet vil la spillere organisere sine egne grupper og team-oppsett, og disse vil kunne overføres mellom forskjellige spill. En annen funksjon som er nevnt er "Title-Managed Online Storage" som lar spillere dele dele selvlagd innhold slik som bilder, kart, figurer og så videre. Her skal det også følge med 32 KB med lagringsplass per bruker slik at spillere kan lagre innstillinger online.

Turneringsystsemet skal gi utviklere og spillere muligheten til å sette opp ordentlige konkurranser med de nødvendige verktøyene som trengs for å holde ro og orden. Når alle disse funksjonene blir rullet ut for Xbox Live er ukjent da Microsoft ikke har kunngjort dette offisielt enda, men det er forventet at det skjer i løpet av de neste månedene.

Siste fra forsiden