Xboxens far forlater Microsoft

Microsoft-sjef Steve Ballmer varsler omstrukturering internt i selskapet.

Wall Street Journal skrev mandag om en større opprydning i Microsofts avdelinger for å få litt frisk luft inn i gangene. Ryktene gikk blant annet ut på at J. Allard var på vei ut av selskapet.

I et skriv til de ansatte bekrefter administrerende direktør Steve Ballmer at både Allard og sjef for Microsofts underholdningsavdeling, Robbie Bach, sier takk for seg.

Ballmer annonserer samtidig en omstrukturering internt i Microsoft.

Robbie Bach snakker om Project Natal på International CES tidligere i år.

Allard regnes som Xboxens far og var sentral i utviklingen og lanseringen av konsollen, og hadde ansvaret for den tekniske utviklingen. Allard var også en av nøkkelpersonene bak Xbox Live og XNA, og er en av hovedpersonene bak Microsofts internettstrategier. De siste årene har Allard jobbet med utvilingen av nettbrettet Courier, men dette prosjektet ble skrinlagt.

Her kan du lese J. Allards avskjedsbrev til sine kollegaer i Microsoft.

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Bach har jobbet i Microsoft i 22 år, og er blant annet en av sjefene som banet vei for Office-programvaren på 90-tallet. Den gang hadde Corel og Lotus 80 prosent av markedet, mens Microsoft ble avspist med 20, ifølge Wikipedia. I dag er situasjonen en ganske annet.

Bach har de siste årene ledet Microsofts underholdningsavdeling med ansvaret for blant annet Xbox 360, Zune og Windows Phone 7.

– Samtidig med Robbies avgang foretar jeg flere endringer i organisasjonen for å sikre at vi har de riktige lederne i de riktige stillingene i det vi gjør oss klare for den neste store bølgen av produkter og tjenester. Fra og med 1. juli vil Don Mattrick, sjef for interaktiv underholdning, og Andy Lees, sjef for mobil kommunikasjon, rapportere direkte til meg, skriver Ballmer i en e-post til sine ansatte 25. mai.

Nøyaktig hvilke sjefer som skal til hvilke stillinger på lavere nivåer er ikke klart ennå. Microsofts endringer kommer i en tid hvor selsapet møter svært hard konkurranse fra selskap som Apple, Google, Nintendo og Sony.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no.

Siste fra forsiden