Xenoblade Chronicles får oppfølger på Switch – se traileren

Xenoblade Chronicles 2 er kunngjort.

Det massive, japanske rollespillet Xenoblade Chronicles ble lansert til Nintendo Wii helt tilbake i 2011 her i vesten og høstet stor jubel fra de fleste anmeldere, inkludert vår egen. Til stor glede for fansen har Nintendo nå dratt sløret av oppfølgeren, Xenoblade Chronicles 2.

Avdukingen skjedde på det store Nintendo Switch-arrangementet som nylig ble avholdt i Tokyo, og heldigvis ble vi også begunstiget med en trailer fra spillet. Den kan du se øverst i artikkelen.

Utenom traileren var det dessverre ikke så mye mer som ble avslørt om spillet, ei heller lanseringsvindu. Som før er det imidlertid Monolith Soft som befinner seg bak spakene, og Tetsuya Takahashi, som også stod bak originalen, er tilbake i regissørstolen.

Skjermdump/trailer

Nok en stor verden

Ellers indikerer traileren at handlingen vil utspille seg i en verden kalt Elysium, og etter bildene å dømme dreier det seg om den samme typen massiv, åpen spillverden som vi er vant til fra Xenoblade-serien.

Grafikken ser ikke uventet ut til å ha fått seg et kraftig løft, og omgivelsene som vises frem i traileren har et noe mer realistisk preg enn de foregående titlene. Samtidig ser selve figurene tegneserieaktige ut.

Det kan fremstå som litt forvirrende at Xenoblade Chronicles på sett og viss allerede har en slags oppfølger i form av Xenoblade Chronicles X, som kom ut for cirka ett år siden. Den tittelen er imidlertid beskrevet som en såkalt «spirituell» oppfølger, mens Xenoblade 2 tilsynelatende blir en mer direkte oppfølger til originalen.

I mellomtiden kan kan kose seg med Zelda: Breath of the Wild: Spillet er nå rett rundt hjørnet »

Siste fra forsiden