Faceit har utestengt nordmann

1. divisjonsspiller utestengt for juks av Faceit

– Jeg har ikke jukset i Telenorligaen eller på Faceit, sier spilleren selv.

En ny spiller i en av de øverste divisjonene er utestengt for juks.
Valve
Fredrik «slabzki» Slabinski er utestengt av Faceit for juks.
FACEIT

Ronin Horde-spiller Fredrik «slabzki» Slabinski er utestengt av Faceit for juks. Slabinski har selv tatt til Twitter og bedyret sin uskyld etter at utestengelsen ble kjent.

Til Gamer.no forteller Slabinski mye av det samme. Han vet ikke hva som kan ha utløst utestengelsen, men håper å kunne løse situasjonen med Faceit.

– Jeg formaterte PC-en på grunn av at jeg opplevde mindre bildefrekvens og håpte at formateringen da ville fikse dette. Jeg har ikke jukset i Telenorligaen eller på Faceit så jeg prøver å oppheve utestengelsen ved hjelp av Faceit Support, forteller Slabinski.

Slabinski ønsket ikke å kommentere saken ytterligere.

LES OGSÅ: Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

– Dersom de opphever utestengelsen, opphever vi vår

Liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg har tidligere opplevd at Faceit gjør om utestengelser.
Fotograf Ingar Næss

Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg forteller litt om strafferammen som kan forventes dersom utestengelsen blir stående.

– Rent formelt, er standarden ett års utestengelse hvis du blir utestengt av Faceit. I praksis pleier det jo å bli vanskelig for spilleren å kunne spille seriøst på toppnivå i Norge igjen.

Dersom Slabinski får utestengelsen omgjort forteller Rostvåg at de også vil oppheve den.

– Vi har et ganske enkelt forhold til Faceit, sånn sett. Dersom de opphever utestengelsen, opphever vi vår. Faceit er etterrettelige og har tidligere gjort om utestengelser der det har blitt bevist feil, tyveri av konto eller lignende, forklarer Rostvåg.

Det er bare rundt en måned siden ble den tidligere 1. divisjonsspilleren Kristoffer «Faken» Andersson tatt for juks midt under en direktesending på Twitch. Rostvåg er usikker på om problemet er økende, men mener miljøene rundt har utviklet seg.

– Jeg er usikker på om problemet er økende, men de som jukser fremstår som mer organiserte og proffere. Mitt inntrykk er at det er et par miljøer som bidrar til å spre juksing i norsk Counter-Strike. Vi er avhengig av at et flertall av spillerne avviser og varsler om eventuelle tilnærminger for at det skal bli tilstrekkelig risiko ved å involvere seg i juksing, avslutter Rostvåg.

Les også
– Tror «Banderas» har vært litt bitter

LES OGSÅ: Innrømte juks i video – utestenges i 2,5 år

Overrasket over utestengelsen

Telenorligaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen håper utestengelsen er feilaktig.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Telenorligaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen er imidlertid overrasket over utestengelsen til Slabinski.

– Han virker ikke som typen som jukser, men hvis han faktisk har gjort, det er det bra han har blitt tatt, understreker Karlsen.

Kommentatoren forteller at han håper at utestengelsen er feilaktig og blir opphevet. Saken er imidlertid ikke oppklart eller endelig i skrivende stund.

– Faceit har fjernet utestengelser tidligere når de har vært feilaktige og vi får egentlig bare håpe at «slabzki» ikke har jukset og får ordna opp i saken. Jeg liker å være litt naiv og håper at så få som mulig jukser, men hvis man først er idiot nok til å gjøre noe sånt blir man ferska uansett før eller senere, avslutter Karlsen

Eivind Bakkane, COO i Ronin Horde har i etterkant fortalt at Ronin Horde stiller seg på lik linje med Faceit når det kommer til utestengelsen av Slabinski. Han forteller at «slabzki» opprinnelig var en av flere midlertidige spillere og ser svært alvorlig på saken.

– Vi har null toleranse for juks og tar dette svært alvorlig, sier Bakkane.

Vi minner om å holde kommentarfeltet pent og pyntelig uten stygge kommentarer eller personangrep. Ved brudd på dette ser vi oss nødt til å stenge kommentarer på akkurat denne artikkelen.

Siste fra forsiden