13-åring stjal 31 000 kroner i kontanter fra foreldrene – brukte dem på Steam-kort hos GameStop

Denne GameStop-butikken i New York har ingenting med hendelsen å gjøre.
Northfoto/Shutterstock.com

Det hele startet i fjor da foreldrene til guttungen hadde fått et forskudd på arven i kontanter. Forskuddet var tilrettelagt oppussing og i følge foreldrene ble disse kontantene gjemt på et trygt sted, skriver Fædrelandsvennen.

Overraskende nok minket pengebunken mer enn bruken av pengene, og da ble foreldrene mistenksomme på at noe var galt. Foreldrene spurte den eldste sønnen om pengene, men gutten benektet. Det var først da foreldrene fant de brukte verdikodene fra Steam at gutten tilsto.

– Det var dobbelt-trist å finne ut av dette. Ikke bare hadde han tatt pengene, men han hadde gamblet dem bort i en virtuell spillverden uten å få noen ting igjen for det, sier faren (48) til Fædrelandsvennen. Pappaen kan ikke stå frem med navn av hensyn til sønnen.

Guttungen forsynte seg fra pengebunken over en periode på to måneder. Alle verdikodene ble kjøpt med kontanter hos GameStop i Markens gate i Kristiansand, totalt ble det kjøpt verdikort på Steam for 31 000 kroner. På tre av besøkende ble det angivelig brukt 5 000 kroner hver.

– Jeg synes det er betenkelig at butikken selger varer til en 13 år gammel gutt som kommer med et kontantbeløp i tusenlapper. Dette viser at vi ikke kan regne GameStop som en medspiller, når det kommer til å sikre at barna ikke havner i problemer på grunn av egen uforstand, sier pappaen til avisa.

Han legger til at han har tilgitt sønnen for hendelsen.

GameStop ønsker ikke å kommentere

Verdikodene er løst inn og vil være umulig å refundere. Faren tok likevel kontakt med daglig leder på den aktuelle GameStop-butikken for å få vite hvordan noe slikt kunne skje, og ble henvist til selskapets nasjonale ledelse.

Fædrelandsvennen har også vært i kontakt med daglig leder på butikken. De kjenner til saken, men har ikke lov til å uttale seg. Norgessjef Stig Solberg sier til avisen at de ikke kan snakke grunnet GameStops regler for uttalelser til pressen og henviser videre til Europa-sjef Eric Blackwood. Avisa har ikke lyktes å få kontakt med ham så langt.

– Jeg har aldri bedt om å få refundert pengene, bare etterspurt hva slags rutiner butikken har rundt salg av spillprodukter til barn. De valgte imidlertidig å koble inn advokat og fraskrev seg alt ansvar umiddelbart, forteller faren til Fædrelandsvennen.

Du kan lese mer om saken hos Fædrelandsvennen »

Siste fra forsiden