25 to Life får kritikk i USA

New York-senatoren Charles Schumer mener Eidos sitt nyeste gangsterspill lærer små barn å drepe politifolk.

Senator Charles Schumer fra New York er ikke særlig begeistret for 25 to Life, som er under utvikling hos Utah-baserte Avalanche Software (eid av Disney-selskapet Buena Vista Interactive). Han beskriver det som det verste spillet i en lang rekke spilltitler som ødelegger samfunnsmoralen til folk.

Spillet gir deg rollen som et gjengmedlem i New York, hvor du blant annet må kjempe mot det lokale politiet. Charles Schumer er ikke særlig begeistret for dette, og sier at det er få steder i verden hvor politistyrkenes verdi føles tydeligere enn i New York. Det å selge spill som undergraver denne verdien er uakseptabelt, mener han.

Videre forteller han at en ikke trenger jusutdanning for å forstå at å gjøre farlig oppførsel til en lek er farlig og destruktivt, og at det siste de trenger i New York er å bygge opp om en destruktiv undergrunnskultur og mangel på respekt for loven. Han fortsetter:

- Lille Johnny burde lære å lese, ikke å drepe politifolk. Saken er at spill som er myntet på og markedsføres for barn ikke bør venne dem til død og ødeleggelse.

Akkurat det er det vel få som er uenige i, men Eidos er ikke med på at spillet er mynte på barn. I en offisiell uttalelse peker de på at spillet har fått en anbefalt aldersgrense på atten år (aldersbetegnelsen M i USA), og sier at de ser på videospill som en kreativ kunstform og at de vil fortsette å lage spill for mange ulike grupper, inkludert folk over 18 år.

Eidos får også støtte fra Microsoft, som ikke planlegger å følge senatorens anbefaling om at de (og Sony) bør avslutte lisensieringsavtalen med Eidos og dermed hindre dem i å lansere spillet på plattformene deres. Microsoft sier at spillet har blitt utviklet for et modent publikum, og har fått en aldersmerking som sikrer at det kun blir solgt til et passende publikum.

Dessuten forteller de at Xbox-miljøet inneholder både unge og gamle gamere, og at de oppfordrer spill som vil appellere til alle, uansett om de liker action, sport, racing eller kamp.

Siste fra forsiden