3D Realms med Prey på E3?

Husker du 3D Realms-prosjektet Prey? Nå melder CNN Money at utviklingen er i full gang, og at spillet vil benytte seg av Doom 3-motoren.

Det er vanskelig å forestille seg det nå, men en gang i tiden jobbet faktisk 3D Realms med noe annet enn Duke Nukem Forever. I 1995 kunngjorde de skytespillet Prey, og spillet ble til og med demonstrert på E3 to år senere, i 1997. Året etter ville ryktene ha det til at spillet ble lagt på is, men George Broussard hevdet så sent som i 1999 at spillet ikke var kansellert.

I 2002 gikk det til og med rykter om at 3D Realms hadde overlatt utviklingen av spillet til Human Head Studios (ansvarlige for Rune og Dead Mans Hand), og at det skulle benytte seg av den nyeste Doom-teknologien fra id Software. Disse ryktene ble aldri bekreftet, og det ble igjen fullstendig stille rundt tittelen. Prey var praktisk talt glemt.

I går skjedde det imidlertid noe. På nettstedet CNN Money dukket det opp en artikkel om årets E3-messe, hvor de tok for seg det som så ut til å bli de største attraksjonene på messen. I denne artikkelen nevnte de åpenbare attraksjoner som Quake IV, Elder Scrolls IV: Oblivion og Xbox 2, men i tillegg røpet de en spennende liten detalj.

De skrev nemlig at den største overraskelsen på årets E3 sannsynligvis vil bli at 3D Realms viser frem Prey, som er under utvikling hos et ukjent selskap (under ledelse av 3D Realms). I følge CNN Money vil spillet benytte seg av Doom 3-teknologien, og skal visstnok være en visuelt imponerende tittel. CNN money visste ikke om historien, som omhandlet en invasjon fra rommet, har blitt forandret.

Om det er Human Head Studios som er det ukjente selskapet som utvikler Prey vet vi ikke, men på nettstedet deres finner vi en annonse fra i fjor, hvor de søker etter folk som kan jobbe med redigeringsverktøyet til Doom 3. Spennende.

Siste fra forsiden