777 Femme

777 signerer jentelag - skal konkurrere i 2. divisjon

– Skal vise andre jenter at det finnes plass i miljøet, sier kaptein Lotta Klonteig.

Lotta «dum bitch» Klonteig blir lagets kaptein.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Tirsdag ettermiddag annonserte 777 et kvinnelig elitelag. Laget skal tre inn i 2. divisjon av Telialigaen nå i vår, og vil kjempe under 777-banneret. I spissen for satsingen er kanskje ikke overraskende Lotta «dum bitch» Klonteig, som allerede var signert som streamer for klubben. Hun vil fungere som lagets kaptein, og har fått med seg tre norske jenter, samt én svensk jente.

LES OGSÅ: – Man burde jobbe mer for lag med begge kjønn

Tommy Monsen sier det er gledelig å få på plass et jentelag.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Sportslig leder Tommy «TommyM» Monsen understreker til Gamer.no at dette er en veldig viktig satsing for klubben.

– For oss er det først og fremst veldig gledelig å få på plass et så seriøst og ambisiøst lag i klubben. Vi har hele tiden vært klar på at vi har lyst til å satse på å både ha topplag på guttesiden og på jentesiden. 777 skal være en klubb for alle, og dette er bare et steg på veien for vår del.

Om jentelaget skal klare å karre til seg en opprykksplass, vil det kunne medføre hodepine for klubben, da én og samme klubb ikke kan ha to lag i samme divisjon. Monsen sier at de ikke har gjort seg opp noen tanker om dette enda.

– Vi har ikke diskutert hva vi gjør ved et eventuelt opprykk for jentene. Det er noe vi kommer til å ta stilling til om det blir en realitet.

LES OGSÅ: Slik blir Counter-Strike-lagene i vårsesongen av Telialigaen

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er i gang

Planen var alltid å få et jentelag

DISSE SPILLER FOR 777 FEMME

Vis mer

Marita «Minnie» Sørensen
Thea «pullox» Evensen
Vårin «Vårin» Øyen
Jennica «jenkon» Sjögren
Lotta «dum bitch» Klonteig

Kaptein Klonteig sier at hun gleder seg til å komme i gang.

– Helt siden jeg ble med i 777, så har klubben gitt uttrykk for at det var ønskelig å få inn et jentelag. Noe som for meg har vært en utrolig morsom prosess, men samtidig så er det mangel på spillere - spesielt norske, som var et av ønskene mine fra start. Det har aldri vært et øyeblikk i prosessen hvor jeg har tvilt på verken jentene, eller klubben. Det betyr utrolig mye for oss å få sjansen til å få satse på dette med en gjeng i ryggen som virkelig vil satse og støtte oss. Jeg sier det hver gang, men den gjengen her er en familie - og vi har blitt tatt utrolig godt i mot.

Lotta «dum bitch» Klonteig håper å vise at jenter også kan spille Counter-Strike på høyt nivå.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3
Les også
Faze og norske «rain» stakk av med pokalen i IEM New York - Europe

Når klubben først lanserer et lag, så går de like greit rett inn i 2. divisjon. Klonteig forteller at dette var et naturlig valg, da jentene har spilt sammen siden november.

– Vi ferdigstilte laget i slutten av november, så vi har hatt mye fokus på treninger og valget på 2. divisjon falt veldig naturlig for oss når det kom. Vi har mange dedikerte spillere og mye tid som skal legges inn.

LES OGSÅ: Ordkrig og anklager om løgn – «Jkaem»-agent og Apeks-Baarli er helt uenige

– Målet er å lage noen fotavtrykk i snøen

Jenter har alltid vært underrepresentert i e-sport, og er ofte offer for mobbing og trakassering mens de spiller. Klonteig forteller at jentene på laget hennes ikke bryr seg nevneverdig om slikt, og heller fokuserer på å forbedre seg som lag.

– Jenter og gaming kan fort bli et sårt tema, men jeg er veldig fornøyd med gjengen jeg har samlet. Vi tenker veldig likt når det kommer til egentlig det meste, og spesielt dette med kritikk. Jentescenen er betraktelig mindre utviklet, og vi er fullt forberedt på at det vil bli oppmerksomhet rundt dette, både på godt og på vondt, men vi er også forberedt på å legge inn arbeidet for å kunne vise at vi absolutt bringer noe til bordet.

Klonteig sier at de har en helt tydelig målsetting.

– Målet er å lage noen fottrykk i snøen, vise andre jenter at det finnes plass i miljøet. Om vi kan være litt bold og gjøre det enklere for nye spillere å delta, så er det bare helt supert, sier Klonteig.

LES OGSÅ: Mange spillere utestengt av VAC - Esportal-klienten skyldig

Thea «pullox» Evensen blir lagets support-spiller.

Da jentelaget skulle velges ut var Lotta sentral i prosessen, i følge henne selv.

– Så og si alle jentene har blitt headhuntet av meg. Da jeg ble spurt om dette var noe jeg ville prøve å bygge, så hadde jeg tre jenter jeg ville få med meg. Jeg fungerer som kapteinen i laget, men det er «Minnie» som er taktisk leder. Jeg har plukket opp AWP for første gang, men trives veldig godt i den rollen i dette laget, sier Klonteig før hun snakker videre om lagets taktiske leder.

– «Minnie» er uten tvil den med mest erfaring på laget, og den dedikasjonen hun har til det taktiske er virkelig synlig i dette laget.

Klonteig fortsetter å fortelle litt om sine lagvenninner.

– Vi har et svensk pust i en av de beste jentespillerne jeg har sett noen gang, «jenkon» er entryfragger og «Vårin» kommer inn i entryduoen som andre entry. En duo som er utrolig sterk mekanisk. Så har vi «Pullox» som support, men som også plukker opp en entry-rolle veldig fint om det trengs. Vi er en gjeng med mye kraft, vi er veldig gode mekanisk. Med «Minnie» sin veiledning tror jeg vi vil vokse inn til et flott lag. Vi har også med oss veteranen Matilde «Mattye» Wiik i laget som hjelper oss om det skulle være noe. Dynamikken i laget er veldig fin og vi er likesinnede og går godt overens.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt Counter-Strike-streik

Klubben hjelper oss mye

Klonteig forteller at 777 har vært en stor støttespiller så langt i prosessen.

– Jeg har jo vært så heldig å få være med i 777 fra starten av, så jeg er allerede veldig trygg på de som klubb - men gutta er så gode på å inkludere folk. De bidrar kjempemye med støtte og kjærlighet. Store bidragsytere når det kommer til selvtillit og motivasjon. Følelsen av å bli sett og hørt, det med at noen vil satse og har troen på deg er den beste støtten man kan få. Resten er bonus. Nå er det jo også pandemi, så vi blir litt holdt tilbake - men når vi slipper ut er det over for alle, avslutter Klonteig.

LES OGSÅ: – Kort sagt er jeg vel mammafiguren i laget

Siste fra forsiden