80% av PlayStation 4-eiere har aldri spilt Uncharted

– Derfor tenkte vi det var en god idé å pusse opp spillene, sier Naughty Dog.

Sony Computer Entertainment

Uncharted: The Nathan Drake Collection ble lansert denne uken, og Naughty Dog har store forventninger til sitt nyeste oppussingsprosjekt. I et intervju med MCV forteller selskapets Eric Monacelli at de regner med en like god mottakelse som The Last of Us Remastered fikk av fans da det ble lansert i fjor.

En av hovedgrunnene til The Last of Us Remastereds suksess var antallet PlayStation 4-eiere som ikke hadde hatt PlayStation 3, og derfor aldri fikk muligheten til å prøve originalversjonen da den kom ut i 2013.

Åtte av ti PlayStation 4-eiere har aldri spilt Uncharted-spillene.

Ifølge Monacelli gjelder dette også i stor grad for Uncharted-spillene, og undersøkelser gjort av Naughty Dog viste at hele 80% av PlayStation 4-eiere aldri har spilt noen av Nathan Drakes eventyr:

– Det var en av grunnene til at vi tenkte det ville være en god idé å pusse opp spillene, forteller han.

En pakke du ikke bør gå glipp av

Enten du aldri har spilt Uncharted-serien eller har senket utallige timer i spillene er Uncharted: The Nathan Drake Collection en pakke du ikke bør gå glipp av. Med en rekke visuelle forbedringer og oppgraderinger til spillmekanikken ble vår anmelder svært imponert av hvordan trilogien presenteres på Sonys nyeste konsoll:

– Uncharted: The Nathan Drake Collection er en opplevelse uten sidestykke. Historien, figurene, sekvensene som får deg til å glemme å blunke – alt regnes opp i en sluttsum som er intet mindre enn noe av det beste spill har å by på, var dommen fra Jonas Magerøy.

Ti år som Nathan Drake

Siden lanseringen av Uncharted: Drake's Fortune i 2007 har vi fått besøke en rekke utrolige destinasjoner i rollen som Nathan Drake, og når vi nærmer oss seriens fjerde og trolig siste spill er det naturlig å se bakover på Drakes utrolige reise.

En som har spesielt sterke minner knyttet til spillserien er naturlig nok Nolan North, skuespilleren bak stemmen til Nathan Drake. Gamer.no fikk nylig intervjue North da han av alle steder dukket opp ved Romsåsen Nikkelgruver i Askim.

Etter nesten ti år som den barske actionhelten fortalte North at det er bittersøtt å ta farvel med Uncharted, men han er både takknemlig og beæret over det spillene har oppnådd:

– Jeg vet ikke om det virkelig er slutten på Nathan Drake. Jeg tror det er det, men det er ikke min avgjørelse å ta. Når jeg ser tilbake på alt vi har oppnådd er det bittersøtt å ta farvel. Det kan ikke vare for alltid. Da blir folk lei. Noen ganger må du forlate festen før du ønsker, fordi det er riktig tidspunkt å gjøre det på, forteller North.

Datoen for Nathan Drakes siste utflukt er satt.
Uncharted 4 skal lanseres i mars »

Les også
Anmeldelse: Uncharted: The Nathan Drake Collection

Siste fra forsiden