80 Days

Kan du reise verden rundt på åtti dager? Selvfølgelig, men la oss tenke oss at i stedet for fly må du bruke fremkomstmidler som elefanter og hestekjerrer. I 80 Days får du muligheten til å prøve.

80 Days er et eventyrspill fra det franske selskapet Frogwares. Spillet er inspirert av Jules Verne-klassikeren Jorden Rundt på 80 Dager, og følger en historie som går parallelt med historien i boken. I 1899 bestemmer unge Oliver Lavisheart seg for å hjelpe sin onkel med å vinne et veddemål om å reise jorden rundt på 80 dager eller mindre. Underveis finner du ut mer om onkelens spesielle talenter, hans eventyrlige liv og mange hemmeligheter.

På din vei rundt kloden må du blant annet redde en indisk skuespiller i havsnød, vinne et elefantløp og styre det største luftskipet i historien. Videre er du nødt til å sørge for at Olivier får nok søvn og mat, og at han klarer å skaffe til veie penger og unngå tidsslukende uhell. Spillet er et eventyrspill i klassisk stil, men grafikken er i 3D og du har direkte kontroll over hovedpersonen din.

Den nylanserte demoen av 80 Days foregår i Bombay, hvor du må løse en rekke små og store oppgaver. Installasjonsfilen er på hele 571 MB, og Frogwares forteller at grunnen til den store filstørrelsen er at demoen inneholder mange elefanter. Hvis du har lyst til å finne ut hvordan disse elefantene ser ut, kan du laste demoen ned herfra:

Mer info om spillet finner du på det offisielle nettstedet. Vi vet for øyeblikket ikke hvem som skal gi ut 80 Days i vår del av verden - Frogwares har nemlig avbrutt samarbeidet med Digital Jesters, samtidig som studioets sjef, Waël Amr, har gått hardt ut mot den britiske utgiveren og anklaget dem for svindel på forumet til nettstedet Adventuregamers.

Siste fra forsiden