Northern League of Legends Championship

– Å være den eneste spilleren igjen fra det originale Nordavind-laget føles merkelig

Øyvind «Erixen» Eriksen og Nordavind skal ut i kamp mot BT Excel og norske «Hatrixx» i NLC onsdag kveld.

Fra venstre: Jørgen Elgåen, Øyvind Eriksen, Chres Laursen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no, Sindre Stien, LoL Esports/Riot Games/montasje Gamer.no

Forrige uke markerte starten på Northern League of Legends Championship, et mesterskap som skal pågå frem til midten av august. Etter oppstart står BT Excel, Nordavind og Riddle uten tap på tabellen. Denne uken skal de to sistnevnte ut i hver sin kamp mot BT Excel, i det som for nordmennene kanskje blir turneringens mest spennende uke. Vi har snakket med de tre mest profilerte spillerne på lagene, «Hatrixx», «Erixen» og «Sencux».

LES OGSÅ: Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

Første kamp denne uken starter 19:00 og er mellom Riddle og BT Excel. Kampen kan du se her »

Slipper å spille hjemmefra

DISSE SPILLER FOR BT EXCEL I NLC

Vis mer

Rosendo «Send0o» Fuentes Bóveda
Christian «Taxer» Vendelbo Bylling Jensen
Jørgen «Hatrixx» Elgåen
Matthew «Deadly» Smith
Raymond «KaSing» Tsang

Jørgen «Hatrixx» Elgåen, som tidligere har deltatt for en rekke lag i Telialigaen, stiller denne sesongen for BT Excel i NLC. Med seg har han Raymond «KaSing» Tsang, som er godt kjent fra den europeiske proff-scenen. Elgåen forteller at overgangen til det nye laget har vært enkel.

– Det har vært ganske enkelt å spille med de. De kan spille forskjellige stiler, og det at jeg kan spille alt fra assassins, til tanks, til control mages og de vet hvordan de spiller rundt det er en stor fordel, sier han.

For tiden er Jørgen Elgåen bosatt i London, sammen med laget.

– Vi bor sammen I Twickenham utenfor London. Jeg liker mest å bo sammen med lagkameratene mine, så jeg er glad vi slipper å spille hjemmefra som mange lag nå må gjøre på grunn av corona, sier han.

LES OGSÅ: Stian Blipp trår inn i Nordavind

Møter Riddle og Nordavind i samme uke

Den norske BT Excel-spilleren møter denne uken begge de norske klubbene, Riddle og Nordavind; dette ser han frem til.

– Jeg gleder meg vel egentlig mest til å spille mot «Erixen». Han har blitt mye bedre og jeg har aldri fått spilt mot han utenfor den norske ligaen, så det blir spennende å se hvor god han er. Jeg gleder meg også åpenbart til å spille mot «Sencux». Både jeg og han spilte mid-lane for Splyce, og han er jo en eks LEC-spiller også, forklarer Elgåen.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen deltok tidligere i år i kvalifiseringen til vårsesongen av EU Masters sammen med MAD Lions, men kvalifiserte seg ikke. Han ser positivt på en konkurranse som Northern League of Legends Championship.

Les også
Oilers signerer stjernelag: – Fokuset er å berge plassen i 1. divisjon

– Jeg liker det de har gjort med NLC veldig mye. Det har gitt amatørspillere i lavere ligaer noe å jobbe mot utenfor ligaen i selve landet deres. Jeg regner med at en god del nye spillere kommer til å klatre seg opp som tiden går, forteller han.

LES OGSÅ: Mandag kveld starter League of Legends-ligaen Telia Esports Series

Eneste nordmann igjen

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND I NLC

Vis mer

Szépvölgyi «Mumus» Mario
Thomas «Noltey» Nolte
Øyvind «Erixen» Eriksen
Lars «Chrisberg» Christiansen
David «BeBopBulli» Siira

Nordavind var blant dem som valgte å gjøre drastiske forandringer i forkant av sesongstart. Den eneste som nå står igjen er mid-lane-spilleren Øyvind «Erixen» Eriksen.

– Det å være den eneste spilleren igjen fra det originale Nordavind-laget føles litt merkelig nå to år senere. Vi har hatt mange forskjellige lagoppstillinger og endringer i støtteapparatet på disse to årene, men det har vel alltid vært meg, «Ploxy», «Tide» og «Touch» som har vært der siden dag én, sier han.

Eriksen fortsetter med å fortelle at dette likevel har vært en motiverende prosess for ham.

Eivind Von Døhlen/Good Game

– Nå er det kun meg igjen med fire nye spillere. Det har vært en motiverende prosess, det er helt klart talent på laget vårt, og det er opp til oss å gjøre det beste ut av det, sier han.

Nordavind hadde sine første to kamper forrige uke mot Team Singularity og Ence, to kamper som ikke gikk så plettfritt som forventet.

– Jeg tror det er naturlig å ha en «shaky» start for de fleste lag i første kamp av sesongen. Jeg vil ikke si at vi var så rustne som folk skal ha det til. Vi presterte bedre enn motstanderne våre på individuelt spill, men har en vei å gå i lagspillet. Satser på å være mer sammensveiset i de neste kampene, forklarer Nordavind-spilleren.

LES OGSÅ: Nordavind er seriemester i League of Legends

– Dere kan finne fram melken

Den norske mid lane-spilleren mangler ikke selvtillit i forkant av onsdagens oppgjør mot BT Excel, tvert imot så legger han opp til at kampene blir verdt å se.

– Jeg tror nok at folk ser på oss som underdogs nå i dette oppgjøret, noe som er en klar fordel for oss før vi vinner. Dere kan finne fram melken til onsdag, for det blir noen meget «spicy picks» å komme med i dette oppgjøret, lover Eriksen.

Til sist hadde Øyvind «Erixen» Eriksen et par ord før ukens kamp mot BT Excel, til Riddles stjernespiller, Chres «Sencux» Laursen.

– Held og lykke «Sencux», men det blir nok nordmenn som kommer seirende ut av dette oppgjøret, avslutter han.

LES OGSÅ: – Ingen tvil om at Nordavind tjener på et nett-sluttspill

DISSE SPILLER FOR RIDDLE I NLC

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi
Magnus «Maxi» Kristensen
Chres «Sencux» Laursen
Victor «Reje» Etlar Eriksen
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo

Denne uken byr på en større utfordring

Riddle fikk en myk start på ligaen med kun en kamp i den første uken av NLC. Tross et par feil, lekte Chres «Sencux» Laursen og resten av danskene seg til en seier mot det finske laget.

– Vi hadde en ganske god kamp mot ENCE forrige uke foruten et par småfeil, men alt i alt så var det et bra resultat, sier han.

SPLYCE-SPILLER: Chres Laursen deltok tidligere i LEC som mid lane for Splyce.
Konkol Michal/Riot Games.

Den tidligere LEC-spilleren legger ikke skjul på at ukens kamp kommer til å bli mer utfordrende, men virker ubekymret.

– Det er ingen hemmelighet at BT Excel og ENCE er to veldig forskjellige lag, så det blir nok en større utfordring for oss denne uken, men vi burde være forberedt og komfortable mot dem, sier Laursen.

LES OGSÅ: Riddle signerer dansk topplag til NLC

Den nåværende metaen har ifølge Riddle-spilleren vært spesielt fordelaktig for lagets jungle-spiller, Magnus «Maxi» Kristensen, som har fått større spillerom til å vise seg frem på mer aggressive karakterer.

– Jeg tror det har vært en god forandring for Maxi, med mer Nidalee og Graves i kampene sammenlignet med vårsesongen. Personlig prøver jeg å tilpasse meg enhver meta så godt som mulig slik at jeg skal være komfortabel med hvordan ting er.

Fra Laursen sin side, er hans kjente Syndra et heltevalg vi sannsynligvis ikke får sett med det første.

– Syndra er et valg de fleste leter etter for tiden, så jeg tviler på at jeg får spille det, forteller Laursen.

Riddles danske mid lane-spiller hadde lite å si til BT Excel før kampen, foruten følgende:

– Lykke til, dere kommer til å trenge det, avslutter Laursen.

Siste fra forsiden