Absurde eventyr i Carte Blanche

Carte Blanche er et absurd sort/hvitt-eventyr som foregår i 1920-tallets Montreal, og spillet kommer allerede denne måneden.

G2 Games har kunngjort at eventyrspillet Carte Blanche er ferdigutviklet, og klart for europeisk lansering 24. november. Carte Blanche ble skapt av kanadiske Absurdus, og er et surrealistisk film noir-eventyr hvor handlingen er satt til Montreal i 1924. Handlingen følger Edgar Delacroix, som nylig har ankommet storbyen. Her velger han en karriere innenfor detektivyrket, noe som får store følger.

Carte Blanche benytter seg av en presentasjonsform som gjør at det minner kraftig om klassiske "film noir"-produksjoner, og alt foregår i sort/hvitt. Utviklerne lover oss en mystisk historie med massevis av absurd humor, og sammenligner opplevelsen med en kollisjon mellom Edgar Allan Poe og Brødrene Marx.

Spillet kommer med et strømlinjeformet pek-og-klikk-grensesnitt, og i tillegg skryter de av troverdige gåter sømløst integrert i historien. Underveis møter vi massevis av merkelige figurer, og totalt loves vi flere timer med humoristiske dialoger. Carte Blanche inneholder også enkelte rollespillelementer, og ved å løse oppgavene du stilles overfor tilegner du deg egenskaper som kan brukes for å løse fremtidige nøtter.

En interessant detalj er at når spillet er over, får du mulighet til å lagre figuren din, som du så kan bruke i nye spill i serien. Mer informasjon om spillet finner du hos G2 Games. Dessverre er ikke denne britiske utgiveren kjent for å ha et godt distribusjonsnett i Norden, men om du sliter med å finne spillet kan du alltids importere det fra Storbritannia.

Siste fra forsiden