Acclaim kan gå konkurs

I den nyeste finansrapporten fra Acclaim forteller selskapet at de trenger et lån, og det litt raskt.

Acclaim sitter allerede med tung gjeld, og denne må nedbetales innen 4. august. For øyeblikket har de ikke nok penger til å betale denne gjelden, og må derfor ta opp et nytt lån, på hele 30 millioner dollar, for å overleve. Hvis ikke de får et slikt lån ser det ut som det kan være kroken på døra for denne tradisjonsrike spillutgiveren.

Acclaim har slitt med økonomien i en lang stund, og har jobbet lenge med å strømlinjeforme operasjonen sin. I løpet av det siste året har de klart å redusere kostnadene sine betraktelig, men dessverre for selskapet har de også mistet store deler av inntektene sine. I tillegg har utgivelsen av Combat Elite: WWII Paratroopers blitt utsatt på ubestemt tid, på grunn av uenigheter mellom dem og utvikleren.

Selv om selskapet skulle klare å skaffe seg det nødvendige lånet er det rimelig klart at problemene deres er langt fra over. De trenger en storselger, og de trenger den raskt. Problemet, som en artikkel på Yahoo News peker på, er at ingen av deres kommende titler ser ut til å ha akkurat dette potensialet.

Flere av de fremtidige spillene deres virker svært spennende (vi kan nevne The Bards Tale , Brian Fargo sitt nye rollespill, The Red Star, som er en interessante blanding av kamp- og skytespill, samt mafiosospillet Interview with a Made Man), men de aller fleste av disse er basert på nye franchiser, og disse må kjempe mot en rekke høyprofilerte etterfølgere fra andre selskaper når de etter hvert dukker opp på markedet.

Den neste store Acclaim-tittelen er bilspillet Juiced, som lover å tilby mye av det samme som Need for Speed: Underground, og som kommer til alle plattformer denne høsten. Dette spillet må imidlertid konkurrere med EA sin kommende storselger, NFS: U2, samt Midnight Club 3 fra Rockstar og Street Racing Syndicate fra Namco.

Acclaim er langt fra den eneste spillutgiveren som sliter. Midway taper penger hvert eneste år, Interplay (og Titus/Avalon) er på full fart mot graven og CDV har blitt tvunget til å slanke seg betraktelig, men sliter fortsatt. Lyspunktene ser ut til å være JoWood og Microïds, som begge ser ut til å ha fått en viss orden på sakene - den fransk-kanadiske utgiveren Microïds gikk faktisk konkurs, men stablet seg på beina igjen og ser nå ut til å være sterkere enn noensinne.

Siste fra forsiden