Acclaim satser på onlinespill

Acclaim er riktignok konkurs, men en ny spillutgiver har kjøpt navnet deres, og nå har de fortalt litt om hva slags spill de vil gi ut.

I følge Gamespot har den tidligere Activision-toppen Howard Marks dannet en ny spillutgiver, som kommer til å gå under navnet Acclaim Games. Gamere med god hukommelse husker sikkert at Acclaim gikk konkurs for en tid tilbake, og en av tingene som ble solgt ut for å dekke gjelden deres var navnet, som Howard Marks skal ha kjøpt for hundre tusen amerikanske dollar.

Nye Acclaim Games vil satse på å bringe noen av verdens mest populære onlinespill til amerikanske og europeiske gamere, og det første spillet deres er B.O.U.T., et koreansk robotkampspill for PC. En av hovedideene bak B.O.U.T. er at spillerne får over 15000 robotdeler til rådighet, men at disse må kjøpes for ekte penger. Hvis du vil ha den råeste roboten må du med andre ord betale for det.

Selve spillet vil være gratis å laste ned; det eneste som koster noe er å bygge roboten din. Spillet er med andre ord basert på en "mikrotransaksjonsøkonomi", som har slått an i Korea ved hjelp av titler som Go Pets, Kart Racer og Hangame. I følge Gamespot kommer også de andre spillene fra nystartede Acclaim Games til å være basert på dette prinsippet.

Mer informasjon om nye Acclaim Games og spillene deres forventes neste år. Mens vi er inne på Acclaim kan vi imidlertid ta en titt på konkursboet - auksjoneringen av rettighetene til gamle Acclaim-spill er fortsatt ikke over, og hvis du skulle ha lyst til å kjøpe utgivelsesrettighetene til et eldre Acclaim-spill, er det bare å by. Auksjonen (og en liste over spilltitler som auksjoneres bort) finner du hos Maltzauctions.

Siste fra forsiden