Act of War: Direct Action

På mandag offentliggjør Atari en fersk actionfylt trailer fra sitt kommende strategispill Act of War: Direct Action, men lesere av Gamer.no trenger ikke vente så lenge.

Act of War: Direct Action er et sanntidsstrategispill med en historie og spillunivers produsert av Eugen Systems i samarbeid med den kritikerroste New York Times-forfatteren Dale Brown – en ekspert på det amerikanske militæret, globale konflikter og fremtidsrettet militærteknologi. Spillet forteller en høyrealistisk historie om en amerikansk elitestyrke, som kjemper mot en internasjonal sammensvergelse som truer verdensordenen.

Den nyeste videoen (29 MB, MOV) viser et eksempel på hvordan de mange mellomsekvensene i spillet vil oppleves. I motsetning til mange andre spill i samme sjanger, velger Atari å bruke filmklipp med skuespillere, spesialprodusert for Act of War, for å sette spilleren i rett stemning. Slik vi husker fra blant annet smått legendariske Command & Conquer.

Traileren, som vi som eneste norske medie har fått tillatelse til å legge ut før mandag, starter med en fyr som sitter i et nyhetstudio og prater om global oljekrise. Brått blir sendingen avbrutt av en kringkastet nødmelding, og det blir flere ganger presisert at dette ikke er noe test. Deretter flikker bildet over til en (noe uengasjert) journalist, som rapporterer om et angrep som har lagt hele San Fransisco i ruiner.

Reporteren forteller at over 500 terrorister er involvert i et massivt angrep mot USA. Deretter settes vi over til presidenten i Det Hvite Hus, som holder en direktesendt tale til folket. Han forsøker å berolige befolkningen, og forteller at regjeringen har satt i gang aksjoner for å stoppe denne terrorismen.

Like etter slippes en bombe over Det Hvite Hus, og hele bygningen eksploderer i et voldsomt inferno. Videoen har nå gått over til in-game-grafikk, og en Hollywood-aktiv filmtrailer-kommentator prater om at verdens frihet ligger i dine hender. Du må kommandere et meget avansert militært forsvar, og har både teknologi, våpen og makt til disposisjon. Morgendagens krig er her, og din tid har kommet.

Act of War: Direct Action tar deg med på en skremmende og troverdig virkelighet med spenning, intriger og geopolitiske miltiærkonflikter, pakket inn i noe som loves å være et strategispill av ypperste kvalitet. Detaljnivået skal være på høyde med det vi tidligere kun har vært vitne til i skytespill, og spillmotoren tilbyr full 3D. Dette er i følge Atari en sniktitt inn i fremtidens krig. Ingen plass er trygg.

Act of War: Direct Action blir å finne i norske butikkhyller fra og med 18. mars. Vi kommer naturligvis med en fyldig anmeldelse nærmere lansering.

Siste fra forsiden