Black Myth: Wukong

Actionrollespillet Black Myth: Wukong imponerer i sin avdukingstrailer

Det Journey to the West-inspirete spillet skal komme til konsoller og PC.

Det kinesiske spillstudioet Game Science har trukket sløret av Black Myth: Wukong – et actionrollespill som er tungt inspirert av den klassiske kinesiske novellen Journey to the West.

Traileren – som du kan se over – viser 13 minutter med spilling, der hovedpersonen Monkey King hakker og hugger seg gjennom fiender, og utforsker omgivelsene. Det er knapt med detaljer, og alt virker ikke spikret ennå, men på spillets nettsider nevnes det at utviklerne er mest inspirert av actionspill med gode historier, variasjoner i våpen og ferdigheter. Spillet er laget i Unreal Engine 4, og skal slippes på PC og konsoller.

Black Myth: Wukong.
Game Science

Det er likevel lenge igjen til noe håndfast kommer ut av prosjektet. Utviklerne beskriver sier at de er i en pre-alpha-fase i utvikilingen, og ingen slippdato er klar ennå. Faktisk forteller studioet at fortsatt ansetter folk ti lå jobbe med spillet.

Artig nok har utviklerne også spesifisert at de tar sikte på å slippe spillet som et produkt man betaler for én gang, i stedet for å lage et gratisspill med mikrotransaksjoner. De utelukker likevel ikke at de ser for seg å kanskje selge nedlastbart innhold eller ting i spillet, men understreker at det i så fall ikke vil være snakk om mikrotransaksjoner som påvirker spillflyten eller gir et konkurransefortrinn.

Du kan se en haug med skjermbilder under artikkelen.

Journey to the West i spill

Den kinesiske novellen Journey to the West stammer fra det 16. århundre, og har vært et svært populært litterært verk i Øst-Asia siden den gang. Verket har også vært en fruktbar inspirasjonskilde for populærkultur og spill, Mest kjent er kanskje Akira Toriyamas populære mangaserie Dragon Ball.

I spillsammenheng er kanksje Enslaved: Odyssey to the West fra 2010 det spillet som er tydeligst inspirert av novellen. Spillet ble laget av Ninja Theory, som er mest kjent for Hellblade: Senua's Sacrifice i nyere tid.

Interessert i flere kinesiske rollespill?
TILBAKEBLIKK: Prince of Qin var det kinesiske svaret på Baldur's Gate og Diablo

Siste fra forsiden