Activision med retrosamling for PSP

Activision har kunngjort at de vil feire sine første år med en samling Atari 2600-spill for PSP.

Activision var den første uavhengige utgiveren og distributøren av konsollspill. Selskapet ble grunnlagt av en gruppe Atari-veteraner i 1979, og før Activision startet virksomheten sin var det kun plattformholdere som gav ut spill på hjemmespillmarkedet. Om du eide en Atari 2600 var det med andre ord kun Atari som gav ut spill til konsollen din.

Pitfall (bilde hentet fra Wikipedia)

Atari (som ikke må forveksles med dagens Atari, som er den franske spillutgiveren Infogrames i forkledning) var ikke kjent for å behandle programmererne sine særlig godt. Mens Atari tjente rått på spillene deres, fikk programmererne ikke så mye som navnet sitt i manualen en gang. Det var dette som fikk David Crane, Larry Kaplan, Alan Miller og Bob Whitehead til å forlate Atari og danne sin egen spillutvikler.

I den første tiden hold Activision seg til Atari 2600, og det er denne perioden de nå har valgt å feire, med en ny samling retrospill for PSP. I følge nettstedet Gamespot kommer denne samlingen med spill som Kaboom!, Chopper Command, Stampede og Keystone Kapers. Hovedattraksjonen må nok sies å være klassikeren Pitfall!, som var et av de første plattformspillene noensinne.

Pakken kommer totalt med over 40 spill, og Activision forteller at vi også får et modernisert utseende, et åttitalls-inspirert lydspor, muligheten til å lese i de gamle manualene, samt låse opp en haug av ekstramateriale. Flerspiller støttes også, enten turbasert eller ved hjelp av trådløst nettverk og "game sharing"-funksjonen til PSP-konsollen.

Siste fra forsiden