Hearthstone / Telenorligaen

Adversity er Norges beste Hearthstone-lag

Det nystartede laget vant første Team League-sesong i Telenorligaen.

Tommy «MasterMixer» Skåra Tønnessen (t.v.) og Benjamin «Tengs» Tengs i Adversity er vinnerne av Hearthstone Team League.
Blizzard/Privat

– Det er helt utrolig at Adversity som underdog klarer å vinne mot sterke lag som experiMental eSport. Etter mye kjemping vinner et lag som ikke har den samme støtten som de største lagene, og det viser at et sammenspleiset lag kan utrette mye bra. Vi tar med oss disse holdningene mens vi gjør oss klare til neste sesong, forteller Adversitys manager Benjamin «Tengs» Tengs til Gamer.no.

Slo ut GamersLeague i semifinalen

Etter ordinært seriespill klarte Adversity såvidt å sikre seg en plass i sluttspillet. Med kun to seire fikk de dårligste seed og møtte dermed ubeseirede GamersLeague i semifinalen.

SLIK ENDTE HEARTHSTONE TEAM LEAGUE I TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

1) Adversity
2) ExperiMENTAL eSports
3/4) GamersLeague/Kjeltringene
5) The Murlocs
6) Slowstorm
7) aNimus
8) Team Mindgame

Få levnet gutta en sjanse, men underdogen ville det annerledes og overrasket alle mot klubben som huser storspillere som Eirik «Diggen» Aarvi og Christian «Devou» Westre Solvang. Adversity vant 8-4 og sikret seg dermed finalebillett.

Adversity-spiller Thomas «Thomalex» Helland virker ikke like forbauset over prestasjonene som sin manager.

– Det har vært ganske jevnt hele veien gjennom seriespillet og sluttspill, men jeg er ikke overrasket over at vi har gjort det bra. Alle har stått på og vært tilgjengelige og aktive, forteller han til Gamer.no.

Dermed var alt duket for en spennende finale mot det fremadstormende laget ExperiMENTAL eSports.

– Det ble veldig jevnt, og «Nima» og «Scgorg» gjorde en kjempeinnsats. «Nima» gikk opp i 3-1-ledelse mot ExperiMENTALs «SilverStone», og «Scgorg» tapte 1-3 mot «Buckbeard». Jeg spilte mot «MasterMixer», som er min trener, men også grunnlegger av Adversity, og det endte 2-2. Dermed var resultat 6-6 før «Ace»-oppgjøret mellom meg og «MasterMixer». Det ble en nervepirrende kamp hvor jeg til slutt vant 2-1 og beseiret dermed min egen trener, forteller Helland.

– Presser hverandre til å prestere

Denne vårsesongen av Team League i Telenorligaen hadde ingen premier utover heder og ære til laget som vant. Formålet var å teste formatet og se om dette er noe Telenorligaen skal satse videre på fra høsten av.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:Demise

League of Legends:nDurance

Hearthstone:Damir «Explozive» Nesimi

Hearthstone Team League:Adversity

StarCraft: Eirik «Evire» Stensbøl

StarCraft Team League: Team Kjeks

Manager Tengs forteller at den viktigste forskjellen på Hearthstone som solospill og Hearthstone som lagspill er at man ikke kjemper alene. Spillerne er sammen i både medgang og motgang, og man har alltid noen med seg.

– Dette medfører at du har noen å støtte deg på, som kan bidra til at det blir lettere å fortsette selv etter tøffe tap. Samtidig får vi også presset hverandre slik at folk presterer. Råd og veiledning er også noe vi gjør mye av, slik at spillerne deler erfaringer og bygger opp hverandre, sier han.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Manageren trekker frem spesielt «Thomalex» og «Scgorg» som spillere som har utmerket seg denne sesongen.

– Begge har prestert på et fantastisk nivå, men «Thomalex» har ledet laget på en sterk måte og kan notere seg flest poeng på laget. Har har alltid vært der på chatten og har hatt en «storebror»-rolle. «Scgorg» er relativt ny og har ikke fått vist seg helt fram ennå, men han kom inn etter Rogahack og har spilt utrolig bra i sine første profesjonelle kamper. Han er alltid er i godt humør med mindre han møter «face-is-the-place». Vi ser fram til å se hvordan han utvikler seg.

Adversity ble startet august 2015 og organisasjonen deltok med på et par LAN-turneringer med et League of Legend-lag i fjor høst, men trener og grunnlegger Tommy «MasterMixer» Skåra Tønnessen forteller at det er først i år at ting har begynt å skjer i denne nye norske klubben. Nå har de lag i Counter-Strike, League of Legends, Rocket League og Hearthstone.

– Adversity er en e-sportorganisasjon som prøver å bli Norges beste lag. Vi vil at Norge skal bli bedre på e-sport og det er det vi kjemper for, sier han.

Siste fra forsiden