Telenorligaen / Counter-Strike: Global Offensive

Agent ble første norske lag som tok et kart fra LGB

– Det sier noe om hvor stort potensiale laget vårt har, sier lagleder i Agent.

Mikael «ultra» Andersen, lagkaptein for Agent, er godt fornøyd med å ha slått LGB på Cache i Telenorligaen.
Valve/HLTV.org

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Stillingen i Counter-Strike: GO-ligaen:

1. LGB (13 poeng, 6 kamper spilt)
2. Temp.no (11 poeng, 5 kamper spilt)
3. BX3 (9 poeng, 6 kamper spilt)
4. Lions (8 poeng, 5 kamper spilt)
5. Agent (6 poeng, 6 kamper spilt)
6. DFNDRZ (5 poeng, 6 kamper spilt)
7. Zodiac Dragons (5 poeng, 6 kamper spilt)
8. Expert-Gaming (4 poeng, 6 kamper spilt)

Ligaportal for de enkelte spillene, med tabeller, laginformasjon og kampoversikt:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Mandag fikk vi en aldri så liten overraskelse i Counter-Strike-delen av Telenorligaen, i en herlig kamp mellom LGB eSports og Agent.

Oppgjøret ble spilt på Inferno og Cache, to forholdsvis sterke kart for den soleklare forhåndsfavoritten LGB.

Sterkt comeback

LGB hadde full kontroll på Inferno, vant oppskriftsmessig 16-4, og alt så ut til å gå mot en klar LGB-seier. Så snudde det. Med stor innsats på Cache klarte Agent å vinne 16-11, etter å ha ledet 9-6 etter første omgang.

Agent har slitt en del i starten av sesongen, selv om våre castere mener at laget har overrasket positivt og sett sterke ut.

Mikael «ultra» Andersen, lagkaptein for Agent, er godt fornøyd med dette resultatet.

– Det var utrolig godt å vinne ett kart mot LGB, for det sier noe om hvor stort potensiale laget vårt har. Vi har til nå hatt veldig variable resultater, men jeg tror det ligger mye i at vi har et veldig ungt lag, forteller Andersen til Gamer.no.

– Vi har en snittalder på omlag 18 år, noe jeg tror er det yngste med god margin, sammenlignet med de andre topplagene. Vi mangler erfaring og har ikke den rutinen jevnt over som mange av andre lagene har.

– Hva tror du var avgjørende for at dere ble første norske lag som vant et kart over LGB?

– Vi tapte ganske hardt på første kart, så det gjaldt først å fremst å nullstille seg etter det. Vi «knakk» litt sammen som lag etter å tapt anti-eco på første kart, og kom egentlig aldri i gang igjen, og det fungerer ikke om man skal konkurrere på høyeste nivå.

Mikael «ultra» Andersen.

– Måtte slutte å respektere LGB

Han oppfordret sine lagkamerater til å prøve å ikke tenke på hvem de spilte mot, og bare være seg selv.

Les også
Alt lå til rette for Riddle-suksess i NLC

– Som kaptein tok jeg en skikkelig «skjerpings»-tale etter første kart hvor jeg krevde at samtlige sluttet å gi LGB respekt selv om de er et bra lag, og nullstille seg for å fokusere helt og holdent på å spille vårt spill på det kommende kartet.

Dette gav gevinst. Agent fikk en god start på Cache, bygde et tidlig momentum og endte opp med å vinne ni runder på antiterroristsiden.

– Etter sidebytte tapte vi de fem første rundene og lå under 11-9, men når vi først fikk en runde på bordet så klaffet det meste. Vi avsluttet med å ta syv runder på rad og kom seirende ut.

Det finnes dessverre ingen opptak av kampen.

– Hva har Agent satt som mål for sesongen, og er dere i rute?

– Målet denne sesongen er å holde vår posisjon i 1. divisjon, siden vi slo oss sammen med et annet lag midt i sesongen. Vi er godt i rute med å klare å opprettholde vår posisjon og er vel mer eller mindre sikret fra nedrykk. '

Andersen ergrer seg over at de tapte mot Lions i femte runde.

– Det var litt kjipt at vi ikke klarte å slå Lions, for det kunne gitt oss en sluttspillplass. Det var en kamp jeg føler vi like gjerne kunne vunnet 2-0, men mangel på erfaring spilte nok inn på at vi tapte en del runder der vi opprinnelig hadde overtaket.

LGB leder nå Counter-Strike-ligaen, men etter uavgjort mot Agent og walkover-tap i den lenge utsatte kampen mot Zodiacs Dragons, er det ikke lenger gitt at storfavorittene tar førsteplassen før sluttspillet begynner. Temp.no ligger nemlig bare to poeng bak med en kamp mindre spilt. Vinneren av ligaen møter fjerdeplassen i første kamp i sluttspillet, og har dermed en fordel på veien mot finalen.

LGB eSports har ikke vært tilgjengelig for kommentar denne uken på grunn av forberedelser til Copenhagen Games.

Påskepause

Telenorligaen har de to kommende helgene påskepause, og vil gjenopptas med den syvende og siste runden 12. april klokka 20:00. Da står følgende oppgjør på menyen:

Siste fra forsiden